22 Ιουλίου 2009

Άρεσε κατά... διαστήματα ο Ολυμπιακός, 2-0 την Γκρόνιγκεν


Καλύτερος στην επανάληψη ο Ολυμπιακός, κατάφερε να νικήσει με 2-0 την ολλανδική Γκρόνινγκεν, αποδίδοντας ανά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο. Σκόρερ ο Ντουντού με πέναλτι και ο Μητρογλου με δυνατό πλασέ. Κέρδος τα… πιτσιρίκια των Πειραιωτών, που δείχνουν πως μπορούν να σταθούν ως βασικοί.

Καλή εμφάνιση από την ομάδα του Πειραιά, που ξεκίνησε νωθρά τον αγώνα, αλλά στη συνέχεια "ανέβασε" ρυθμούς και απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις την ολλανδική ομάδα. Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός είχε προβλήματα, με τον Ντιόγο να μην μπορεί να τροφοδοτηθεί καλά, καθώς ο Ζαϊρί ήταν επιπόλαιος, με λάθος πάσες και έμενε μόνο ο Σοϊλέδης να… παλεύει μόνος στα αριστερά και να βγάζει μία-δύο καλές σέντρες, δίχως κάποιο αποτέλεσμα.

Τελικά, ο Ντουντού κερδίζοντας πέναλτι που δε φαίνεται να υπάρχει, εκτέλεσε από τα "11" βήματα και έβαλε μπροστά την ελληνική ομάδα, σε ένα ακόμα πολύ καλό παιχνίδι για το Βραζιλιάνο μέσο.

Από την άλλη, ο Λεντέσμα φάνηκε κουρασμένος, με λάθη και κακή αγωνιστική ψυχολογία. Θετικός ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, που δείχνει να συνέρχεται από τις άσχημες εμφανίσεις της προετοιμασίας και λειτουργεί καλά με τον Μέλμπεργκ δίπλα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, είδαμε έναν τελείως διαφορετικό Ολυμπιακό, με συνοχή στις γραμμές του και αλληλοκάλυψη. Ο Νικλητσιώτης που μπήκε έδωσε… πνοή στα άκρα, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν "κέρβερος" πίσω, δίπλα στον εξαιρετικό Μέλμπεργκ, ενώ ο Ντουντού συνέχιζε να τρέχει ασταμάτητα.

Ο καλύτερος όμως της επανάληψης, ήταν μακράν ο Μήτρογλου, που σκόραρε ξανά (έκτη φορά στα φετινά φιλικά) και έδειξε πως μπορεί να ηγηθεί τη δεδομένη χρονικά στιγμή της επίθεσης, λίγο πριν τα κρίσιμα ευρωπαϊκά ματς.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ (77΄ Πάντος), Ραούλ Μπράβο (66΄ Λεονάρντο), Α. Παπαδόπουλος (74΄ Κατσικογιάννης), Μελμπεργκ, Γ. Παπαδόπουλος (70΄ Κ. Παπαδόπουλος), Λεντέσμα (61΄ Όσκαρ), Ντουντού, Σοϊλέδης (54΄ Νικλητσιώτης), Ζαϊρί (77΄ Ντομί), Ντιόγο (60΄ Μήτρογλου)

Γκρόνινγκεν: Ντα Σίλβα, Ρούβερ, Σβέτζντικ, Γκράνκβιστ, Στένμαν, Ατζιλόρε, Ντε Λάακ, Χόλα, Κοτς, Λόβρε, Γκαρσία

Δεν υπάρχουν σχόλια: