14 Ιουνίου 2009

Confederations Cup: Ισπανία


Η Ισπανία, εκτός από "μοναδική" πρωταθλήτρια της Ευρώπης, χαρακτηρίζεται και ως μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Αλλά η Βραζιλιάνικη εθνική ομάδα έχει διαφορετική άποψη γι' αυτό το θέμα, έτσι οι "Φούριας Ρόχας" του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε έχουν να αντιμετωπίσουν υψηλές προσδοκίες και μεγάλες προκλήσεις.

Για αρχή, η Ισπανία έχει να αντιμετωπίσει έναν "ήρεμο" όμιλο, με τις Νότια Αφρική, Ιράκ και Νέα Ζηλανδία να είναι οι ανταγωνιστές της. Μόνο στους αγώνες στο στάδιο των νοκ-άουτ ίσως θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την Βραζιλία ή την Ιταλία.

Η σεζόν στην Ισπανία τελειώνει λίγο πριν αρχίσει το τουρνουά, κάτι το οποίο σημαίνει ότι μπορούν να φέρουν τους έμπειρους παίκτες στη Νότια Αφρική και να αφήσουν τους νέους να ωριμάσουν για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πως έφτασαν εδώ: Πρωταθλητές Ευρώπης για το 2008

Η Ισπανία πήρε μόλις το δεύτερο μεγάλο τρόπαιο στην ιστορία της με την τεράστια νίκη της στο Euro του 2008. Περάσανε εύκολα από τους ομίλους και στη συνέχεια κέρδισαν στα πέναλτι την Ιταλία. Μετά ήρθε ο ημιτελικός με την Ρωσία την οποία κέρδισαν με 3 γκολ. Παρόλο που τραυματίστηκε ο Βίγια, η Ισπανία κέρδισε με σκορ 1-0 την Γερμανία με γκολ του επιθετικού της Λίβερπουλ, Φερνάντο Τόρες.

Ο προπονητής: Βιθέντε Ντελ Μπόσκε

Το πρώην αφεντικό της Ρεαλ Μαδρίτης ανέλαβε το τιμόνι της Ισπανίας αφού είχανε κατακτήσει το Euro του 2008 με τον Λουίς Αραγονές. Από τότε που ανέλαβε αυτή τη θέση, ο Ντελ Μόσκε έχει μόνο επιτυχίες, με αποτελέσματα που εκτείνονται από τη νίκη τους με 2-1 απέναντι στο Βέλγιο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου μέχρι τις νίκες τους στα φιλικά με τη Χιλή και την Αγγλία.

Η ομάδα

Οι περισσότεροι παίκτες της εθνικής παίζουν σε ομάδες μέσα στη χώρα, αρχίζοντας με τον τερματοφύλακα αλλά και αρχηγό της ομάδας Ίκερ Κασίγιας. Πιθανότατα ο καλύτερος τερματοφύλακας για το 2008, ο θρύλος της Ρεαλ Μαδρίτης πέρασε πολλές δυσκολίες τους τελευταίους μήνες αλλά είναι ακόμη ένας πολλά υποσχόμενος παίκτης.

Στην άμυνα παίζουν, δεξιά ο Σέρχιο Ράμος της Ρεάλ Μαδρίτης ενώ στα αριστερά παίζει ο Καπτεβίγια της Βιγιαρεάλ. Ενώ στο κέντρο εναλλάσσονται ανάλογα με την περίσταση, ο Πουγιόλ της Μπαρτσελόνα είναι ένας παίκτης κλειδί ενώ ο Ραούλ Αλμπιόλ της Βαλένθια είναι πολλά υποσχόμενος.

Στο κέντρο υπάρχουν πολλές επιλογές. Ο Σάντι Καθόρλα της Βιγιαρεάλ, ο Άλμπερτ Ριέρα της Λίβερπουλ, ο Νταβίντ Σίλβα της Βαλένθια, οι Αντρές Ινιέστα και Τσάβι της Μπαρτσελόνα, ο Μάρκος Σένα της Βιγιαρεάλ, ο Τσάμπι Αλόνσο της Λίβερπουλ και ο Τσέσκ Φάμπρεγκας της Άρσεναλ.

Στην πρώτη γραμμή κυριαρχούν ο Νταβίντ Βίγια της Βαλένθια και ο Φερνάντο Τόρες της Λίβερπουλ. Ενώ στον πάγκο υπάρχουν ο Ντάνι Γκουίθα της Φενέρμπαχτσε, ο Φερνάντο Γιορέντε της Μπιλμπάο και ο Μπόγιαν Κρίκτς της Μπαρτσελόνα.

Παίκτης που θα λάμψει: ο Σεσκ Φάμπρεγκας

Είναι περίεργο να τον αποκαλούμε ακόμα ανερχόμενο αστέρι αλλά ο Σεσκ Φάμπρεγκας είναι μόλις 21 ετών. Παρόλο που ήταν τραυματισμένος το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν μπορεί να κάνει ένα δυνατό comeback το καλοκαίρι. Άλλο ένα νέο ταλέντο είναι ο δεκαοκτάχρονος Μπόγιαν Κρίκτσ που έκανε το διεθνές του ντεμπούτο τον προηγούμενο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: