14 Ιουνίου 2009

Confederations Cup Preview: Βραζιλία

Η Βραζιλία είναι η πολυνίκης του θεσμού αφού μετρά δύο κατακτήσεις και άλλη μία δεύτερη θέση. Μάλιστα, την τελευταία φορά που έγινε ο θεσμός στην Φρανκφούρτη, οι Βραζιλιάνοι είχαν νικήσει στον τελικό την Αργεντινή με 4-1.

Αν και χρειάστηκε καιρό για να βρει ρυθμό, η ομάδα του Κάρλος Ντούνγκα πλέον αποδίδει σπουδαίο ποδόσφαιρο και μάλιστα πριν λίγο καιρό νίκησε εύκολα την πρωταθλήτρια κόσμου Ιταλία με 2-0 σε φιλική αναμέτρηση.

Στο συγκεκριμένο θεσμό, οι Βραζιλιάνοι θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν το 6ο Μουντιάλ στην ιστορία τους.

Η Βραζιλία έχει κληρωθεί στο Β΄ Γκρούπ με την Ιταλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αίγυπτο. Με σοβαρότητα οι παίκτες του Ντούνγκα δεν θα έχουν πρόβλημα να προκριθούν στα ημιτελικά του θεσμού.

Πάντως, από την συγκεκριμένη διοργάνωση θα απουσιάζουν αρκετοί σούπερ σταρ της "Σελεσάο" όπως ο Κακά και ο Ροναλντίνιο.

Πως έφτασαν εδώ: Νικητές του Κόπα Αμέρικα το 2007

Η Βραζιλία συνέτριψε την Αργεντινή με 3-0 στον τελικό του Κόπα Αμέρικα το 2007 και κατέκτησε το συγκεκριμένο τρόπαιο για όγδοη φορά. Τα γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν οι Ντάνιελ Άλβες, Ζούλιο Μπαπτίστα και ο Ρομπέρτο Αγιάλα(αυτογκόλ).

Ο προπονητής: Κάρλος Ντούνγκα

Ο αρχηγός της νικήτριας ομάδας του Μουντιάλ του 1994, δέχτηκε αρκετή κριτική κατά τη διάρκεια της προπονητικής του καριέρας στην Βραζιλία αλλά οι νίκες κόντρα σε Πορτογαλία και Ιταλία έχουν αρχίσει να αντιστρέφουν το κλίμα υπέρ του.

Η ομάδα

Από όποια οπτική γωνία και να την δεις, η Βραζιλία πάντα πλημμυρίζεται από ταλέντο και είναι δύσκολο να ηττηθεί. Νεαροί αλλά ποιοτικοί παίκτες συνθέτουν το παζλ μιας φρέσκιας ομάδας που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στις επόμενες διοργανώσεις.

Παίκτες όπως οι Βάλτερ και Ντάγκλας Κόστα, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στις μικρές Εθνικές της Σελεσάο, μπορεί να πάρουν ευκαιρίες στον θεσμό του Confederations Cup.

Μια ομάδα με επιθετική γραμμή, την οποία αποτελούν παίκτες όπως οι Λουίς Φαμπιάνο, Ρομπίνιο, Κακά, Αντριάνο και Ροναλντίνιο, δεν μπορεί παρά να βασίζεται στην επίθεση της.

Σημαντικό όπλο της Σελεσάο όμως είναι και η άμυνα της αφού στο τέρμα έχει τον Ζούλιο Σέζαρ ενώ την αμυντική της γραμμή απαρτίζουν οι Μαϊκόν, Μαρσέλο, Ζουάν και Λούσιο.

Ακόμη στον πάγκο υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν την διαφορά όπως είναι οι Ελάνο, Πάτο, Ντιέγκο, Τιάγκο Σίλβα, Φελίπε Μέλο και Μιράντα.

Στα χαρτιά η ομάδα του Ντούνγκα είναι η καλύτερη του θεσμού αλλά θα πρέπει να ξεδιπλώσει το ταλέντο της και στο χορτάρι όπου θα έχει να αντιμετωπίσει αρκετά σκληρούς αντιπάλους μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Ιταλοί και οι Πρωταθλητές Ευρώπης Ισπανοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: