20 Ιουνίου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Κύπελλο Συνομοσπονδιών: Μία θέση για δύο στον πρώτο όμιλο.

Η Ισπανία έχει εξασφαλίσει κατά μεγάλο ποσοστό την πρώτη θέση του ομίλου και κυνηγάει τα ρεκόρ. Αντίθετα η οικοδέσποινα Νότια Αφρική θέλει τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας ώστε να εξασφαλίσει την πρόκριση της. Το Ιράκ περιμένει δώρο, ενώ η Νέα Ζηλανδία θέλει να τελειώσει το τουρνουά και να γυρίσει στο σπίτι της μια ώρα αρχύτερα.

Ιράκ - Νέα Ζηλανδία

Μετά την ισοπαλία στο εναρκτήριο παιχνίδι τους απέναντι στην Νότια Αφρική και την ήττα τους με μόλις ένα γκολ από τους Ισπανούς, οι Ιρακινοί ρίχνονται στην μάχη απέναντι στην Νέα Ζηλανδία με στόχο την πρώτη τους νίκη στο τουρνουά και την διατήρηση των ελπίδων τους για πρόκριση στον επόμενο γύρο του θεσμού. Η ομάδα του Ιράκ κατάφερε να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους διοργανωτές στο πρώτο παιχνίδι του τουρνουά και στο επόμενο απέναντι στους πανίσχυρους πρωταθλητές Ευρώπης, κατέβηκαν με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς και ως κάποιο βαθμό κατάφεραν να κρατήσουν σε χαμηλούς τόνους τους εκπληκτικούς David Villa, Fernando Torres και σία.

Η Νέα Ζηλανδία έχει την χειρότερη διαφορά τερμάτων ως τώρα στο τουρνουά (-7) μετά την συντριβή τους με 5 - 0 από την Ισπανία και την ήττα με 2 - 0 από την Νότια Αφρική.

Η ομάδα του Ιράκ χρειάζεται τη νίκη αλλά συνάμα και ήττα της Νότια Αφρικής από την Ισπανία. Αντίθετα η Νέα Ζηλανδία έχει αποχαιρετήσει το τουρνουά και το ερώτημα είναι αν θα καταφέρει να βρει κίνητρο ώστε να χτυπήσει τους πρωταθλητές Ασίας.
Το ματς έχει μονόπλευρο κίνητρο και οι Νεοζηλανδοί δεν φαίνονται ικανοί να χτυπήσουν τον ενθουσιασμό των Ιρακινών.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ιράκ: Kassid - Kareem, Abbas, Majeed, Shaker, Jassim, Akram, Sadir, Karim, Hawar, Mahmoud.

Νέα Ζηλανδία: Moss - Mulligan, Lochhead, Vicelich, Boyens; Bertos, Elliott, Brown, Barron; Smeltz, Killen.

Διαιτητής: Howard Webb (Αγγλία)


Νότια Αφρική - Ισπανία

Η Νότια Αφρική βρίσκεται μόλις ένα παιχνίδι μακριά από την δεύτερη φάση ενός θεσμού της FIFA για πρώτη φορά στην ιστορίας της. Της αρκεί μόλις ο βαθμός της ισοπαλίας απέναντι στους «φούριος ρόχας», ώστε να μην περιμένει κάποιο δώρο από το άλλο ματς του ομίλου. Το έργο όμως των Νοτιο-αφρικανών κάθε άλλο παρά εύκολο πρέπει να θεωρείται μιας και θα αντιμετωπίσουν την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πλανήτη.

Αν και η αρμάδα του Vicente del Bosque έχει ήδη προκριθεί, θα θελήσει να αποφύγει την ήττα για δύο λόγους: πρώτον, η πρώτη θέση του ομίλου εξασφαλίζει κατά μεγάλο ποσοστό ευκολότερο αντίπαλο στα ημιτελικά (αποφεύγουν την Βραζιλία κατά πάσα πιθανότητα) και δεύτερον, οι Ισπανοί θέλουν να ισοφαρίσουν το ρεκόρ της "σελεσάο" μένοντας για 35 συνεχόμενους αγώνες αήττητοι. Εκτός όμως από αυτό, με μία νίκη ακόμα, επεκτείνουν ακόμα περισσότερο το ρεκόρ των 14 διαδοχικών νικών, ένα ρεκόρ το οποίο κατέχουν οι Αυστραλία, Βραζιλία και Γαλλία
.
Ο προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης, από την πρώτη στιγμή που έφτασε στην Αφρική δήλωσε πως θέλει να δοκιμάσει όλους τους παίκτες του, και το πιθανότερο να κατεβάσει την ομάδα του με τουλάχιστον οκτώ αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που παρέταξε απέναντι στο Ιράκ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως οι οικοδεσπότες έχουν εύκολο έργο καθώς οι ρεζέρβες της Ισπανίας είναι αξιοζήλευτες για οποιαδήποτε ομάδα. Εκτός από την ποιότητα, οι παίκτες που δεν παίρνουν χρόνο συμμετοχής θα θέλουν να αποδείξουν τον εαυτό τους και μην ξεχνάμε πως η δεύτερη ομάδα της Ισπανίας ήταν αυτή που κέρδισε την Εθνική μας στο τελευταίο ματς του ομίλου για το περσινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Στο μεταξύ οι παίκτες της Νοτίου Αφρικής πλέουν σε πελάγη ευτυχίας μετά την επιτυχία τους απέναντι στην Νέα Ζηλανδία αλλά ο προπονητής της ομάδας Joel Santanaχαμηλώνει τους τόνους λέγοντας πως τα μυαλά των παικτών του θα πρέπει να συγκεντρωθούν στον επόμενο αγώνα. Ο Βραζιλιάνος προπονητής αναμένεται να ξεκινήσει τον αγώνα με τους ίδιους έντεκα που κέρδισαν την Νέα Ζηλανδία.
Οι Ισπανοί όμως, ακόμα και με τα "δεύτερα" είναι μία κλάση ανώτεροι και εύκολα ή δύσκολα θα καταφέρουν να κερδίσουν.

Πιθανές ενδεκάδες:

Νότια Αφρική: Khune - Booth, Gaxa, Masilela, Davids, Mokoena, Sibaya, Pienaar, Modise, Mashego, Parker.

Ισπανία: Reina - Marchena, Albiol, Pique, Arbeloa, Fabregas, Busquets, Silva, Riera, Cazorla, Guiza.

Δεν υπάρχουν σχόλια: