22 Ιουνίου 2009

Χίσεν: "Καλύτερος ο Μαϊστόροβιτς από Μέλμπεργκ"

Ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς στην ιστορία του σουηδικού ποδοσφαίρου, ο "βράχος", Γκλεν Χίσεν, χαρακτηρίζει τον Όλοφ Μέλμπεργκ ως "φανταστικό σέντερ μπακ" αλλά θεωρεί καλύτερο του τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς!
Γελά τρανταχτά στο άκουσμα ότι ήταν ένας από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς όλων των εποχών στη Σουηδία. "Ευχαριστώ πολύ" λέει ο Γκλεν Χίσεν με την σεμνότητα μικρού παιδιού.

"Ο Μέλμπεργκ έχεις τις προδιαγραφές να σας φτάσει" εγείρεται αυθόρμητα το ερώτημα που τον παγώνει προς στιγμήν. Η μικρή σιωπή που απλώθηκε μεταξύ των ερωταποκρίσεων διαλύεται με τη φυσική απορία του παλιού κεντρικού αμυντικού της Λίβερπουλ.

"Θα έλθει τελικά στην Ελλάδα; Το διάβασα σήμερα" λέει ο Χίσεν, ο οποίος είχε 22 διεθνείς συμμετοχές λιγότερες από τον Μέλμπεργκ(68 έναντι 90) και αρχίζει το εγκώμιο του συμπατριώτη του!

"Θεωρώ ότι ο Όλοφ Μέλμπεργκ είναι ένας φανταστικός αμυντικός. Το έχει αποδείξει με την τροχιά που διαγράφει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

Κατ’ εμέ είναι ένας πολύ χρήσιμος ποδοσφαιριστής. Δεν είναι πιστεύω ο παίκτης που μπορεί να αποδώσει σε ομάδες υψηλού επιπέδου όπως η Γιουβέντους. Για αυτό άλλωστε δεν τον διατηρεί και στη δύναμη της.

Στην Άστον Βίλα ήταν όμως εξαιρετικός. Το ίδιο επίπεδο απόδοσης πιστεύω ότι θα έχει και στον Ολυμπιακό. Δεν θεωρώ ότι θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τουναντίον θεωρώ ότι θα είναι εκ των κορυφαίων του παικτών".

Πατήρ φαμίλιας μιας απόλυτα ποδοσφαιρικής οικογένειας που περιλαμβάνει τρεις απόγονους του, τους Τομπίας, Αλεξάντερ και Άντον, ο Γκλεν Χίσεν έπειτα από μια γόνιμη καριέρα σε Γκέτεμποργκ, Αϊντχόφεν, Φιορεντίνα, Λίβερπουλ και Γκάις βγάζει τα προς το ζην σχολιάζοντας αγώνες για το τηλεοπτικό δίκτυο TV3.

Παρακολουθώντας αρκετά ματς του Μέλμπεργκ στην Ισπανία(Ρασίνγκ Σαντατέρ), Αγγλία (Άστον Βίλα) και Ιταλία (Γιουβέντους) έχει ξεκάθαρη άποψη για την ποιότητα του Μέλμπεργκ που κατά τα φαινόμενα θα "αγκυροβολήσει" στο λιμάνι!

"Είναι πολύ καλός στο παιχνίδι στον αέρα και νομίζω ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα θα μπορέσει να λάμψει με την απόδοση του. Στον αέρα είναι σχεδόν ανίκητος και αποτελεί εγγύηση για την άμυνα της ομάδας του.

Γενικά είναι ένας πολύ καλός αμυντικός, το αποδεικνύουν πιστεύω οι συμμετοχές του στην Εθνική Σουηδίας αλλά και η εν γένει παρουσία του οπουδήποτε και αν αγωνίστηκε".

Τα μειονεκτήματα

Τα μειονεκτήματα του Μέλμπεργκ είναι ευδιάκριτα σε κάποιον που τον έχει παρακολουθήσει έστω και σε λίγα ματς, πολλώ δε μάλλον για τον γνώστη της θέσης, Γκλεν Χίσεν που μπορεί...


να γράψει το "εγχειρίδιο του καλού αμυντικού"!

"Το μεγάλο μειονέκτημα του είναι όταν καλείται να αντιμετωπίσει γρήγορους επιθετικούς με την μπάλα στο χορτάρι. Εκεί δεν είναι καλός. Οι μεταβιβάσεις του προς τους συμπαίκτες του δεν είναι ακριβείς.

Είναι αρκετά απρόσεκτος και σε αυτό ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει την καλύτερη συνεργασία με την υπόλοιπη αμυντική γραμμή. Σε καμιά περίπτωση δεν θα τον χαρακτήριζα ηγέτη της αμυντικής γραμμής.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι προτιμά να μένει σιωπηλός και να μην μιλά πολύ στους συμπαίκτες του. Ένας σπουδαίος αμυντικός θα πρέπει να επιβάλλεται στους υπόλοιπους και να τους κάνει να ακολουθούν τις εντολές του.

Αυτό δεν συμβαίνει με τον Μέλμπεργκ και έτσι δημιουργείται πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της αμυντικής γραμμής".

"Θα επέλεγα τον Μαϊστόροβιτς"

Ένα χρόνο έπειτα από την άφιξη του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς στην ΑΕΚ, ο Όλοφ Μέλμπεργκ θα γίνει ο δεύτερος κεντρικός αμυντικός της εθνικής Σουηδίας που θα μεταναστεύσει στην Ελλάδα. Το crash test των δύο από τον Χίσεν είναι αναπότρεπτο!

"Αν θα έπρεπε να επιλέξω εγώ ανάμεσα στον Μέλμπεργκ και τον Μαϊστόροβιτς για την ομάδα που θα ήμουν προπονητής θα διάλεγα τον Μαϊστόροβιτς. Ο Ντάνιελ είναι πολύ καλύτερος με την μπάλα στα πόδια από ότι ο Όλοφ.

Ένας κορυφαίος αμυντικός στη σημερινή εποχή θα πρέπει να είναι πάρα πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια. Ο Μαϊστόροβιτς τα καταφέρνει καλύτερα και για αυτό αποτελεί την επιλογή μου".

Mπορεί τα λόγια του Χίσεν να μην χάιδεψαν τα αυτιά των οπαδών του Ολυμπιακού αλλά ο παλιός κεντρικός αμυντικός της εθνικής Σουηδίας πιστεύει εν κατακλείδι ότι η προσθήκη του Μέλμπεργκ στους πρωταθλητές Ελλάδα θα είναι σημαντική.

"Αν τελικά συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό, η ελληνική ομάδα θα έχει κάνει μια καλή επιλογή. Δεν γνωρίζω αν διαθέτει καλύτερους αμυντικούς από τον Μέλμπεργκ αλλά σίγουρα είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής.

Βρίσκεται στην κατάλληλη ηλικία. Πιστεύω ότι ο σέντερ μπακ είναι στην ακμή του από τα 28 μέχρι τα 34. Τότε έχεις αποκτήσει την απαιτούμενη πείρα και το παιχνίδι σου είναι πιο μεστό.

Όταν φτάνεις στα 35 χάνεις αρκετά από τις φυσικές σου δυνάμεις. Ο Μέλμπεργκ αν θυμάμαι καλά είναι 32(03-09-1977) και σίγουρα έχει δυο πολύ καλά χρόνια ποδοσφαίρου ακόμη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: