17 Ιουνίου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Κύπελλο Συνομοσπονδιών: Οι Ισπανοί κυνηγάνε την ισοφάριση του ρεκόρ...

Οι μάχες στον 1ο όμιλο του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών συνεχίζονται. Η Ισπανία, που εντυπωσίασε την πρεμιέρα, θα αντιμετωπίσει το Ιράκ στο Free State Stadium, με την ομάδα του Del Bosque, να θέλει να ισοφαρίσει το ρεκόρ των 14 συνεχόμενων νικών. Η Νότια Αφρική θα αναμετρηθεί με την ουραγό της βαθμολογίας Νέα Ζηλανδία, σε ένα ματς που έχει μεγάλη σημασία και για τις δύο ομάδες.

Ισπανία - Ιράκ
Μετά το πολύ καλό ξεκίνημα στο θεσμό, η Ισπανία θα προσπαθήσει να συνεχίσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και στο ματς με αντίπαλο την ομάδα του Ιράκ. Η ομάδα του Del Bosque, ήταν καταπληκτική στην πρεμιέρα έχοντας σαν πρωταγωνιστή τον Fernando Torres, ο οποίος σημείωσε τα τρία από τα πέντε γκολ της ομάδας του. Ο Ισπανός τεχνικός ήταν απόλυτα ευχαριστημένος με την απόδοση της ομάδας του και δεν αναμένεται να κάνεις πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Από εκεί και πέρα ίσως γίνει κάποια αλλαγή στον χώρο του κέντρου, με τους David Silva και Albert Riera να διεκδικούν μια θέση στην βασική ενδεκάδα.
Το Ιράκ, μάλλον θα πρέπει να αισθάνεται πολύ τυχερό με τον βαθμό της ισοπαλίας που απέσπασε με αντίπαλο την Νότιο Αφρική. Άπαντες γνωρίζουν όμως ότι θα πρέπει να βελτιωθούν πολύ, προκειμένου να πάρουν ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα. Όπως και να έχει το Ιράκ, θα αγωνιστεί με την ίδια φιλοσοφία, έχοντας σαν πρωταρχικό στόχο την διαφύλαξη της άμυνας. Ο Hawar Mohammeed διεκδικεί μια θέση στο αρχικό σχήμα, έτσι ώστε να ενισχύσει την μεσαία γραμμή της ομάδας του. Αν γίνει αυτό τότε στον πάγκο θα κάτσει λογικά ο Emad Mohammed.

Το παιχνίδι αυτό θα είναι διαφορετικό για τους Ισπανούς, αφού η ομάδα του Ιράκ μοιάζει να έχει μια πιο συμπαγής άμυνα σε σχέση με την Νέα Ζηλανδία. Οι τυπικά γηπεδούχοι όμως, διαθέτουν σαφώς καλύτερη ομάδα και λογικά θα καταφέρουν να πάρουν την νίκη εύκολα ή δύσκολα.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ισπανία: Casillas - Ramos, Albiol, Puyol, Capdevila - Fabregas, Xavi, Xabi Alonso, Riera- Torres, Villa.
Ιράκ: Kassid - Kareem, Abbas, Majeed, Shaker - Jassim, Akram, Sadir, Karim, Hawar- Mahmoud.

Διαιτητής: Matthew Breeze (Αυστραλία)


Νότιος Αφρική - Νέα Ζηλανδία
Μετά το κακό ξεκίνημα, οι διοργανωτές βρίσκονται υπό πίεση και οι βαθμοί της νίκης αποτελούν μονόδρομο. Η ομάδα της Νοτίου Αφρικής, έχει θέσει σαν στόχο την πρόκριση στον επόμενο γύρο του θεσμού, και δείχνουν αποφασισμένοι για το θετικό αποτέλεσμα που θα τους φέρει πιο κοντά σε αυτόν τον στόχο. Στα αγωνιστικά οι γηπεδούχοι μπορούν να υπολογίζουν στον Steven Pienaar, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει από την αρχή. Μετά την ταπεινωτική ήττα της πρεμιέρας, η Νέα Ζηλανδία θα προσπαθήσει να μαζέψει τα κομμάτια της και να διατηρηθεί ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης. Ακόμα και ο βαθμός της ισοπαλίας θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα για τους φιλοξενούμενους. Ο μοναδικός προβληματισμός για την ομάδα της Νέας Ζηλανδίας, σχετίζεται με τον Aaron Scott ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά στην πρεμιέρα και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη.

Οι γηπεδούχοι, θέλουν την πρόκριση στην επόμενη φάση πιο πολύ και λογικά θα παρουσιαστούν πιο συγκεντρωμένοι. Για αυτό τον λόγο θα πρέπει να τους δώσουμε ένα προβάδισμα για την νίκη.

Πιθανές ενδεκάδες:

Νότιος Αφρική: Khune, Booth, Gaxa, Masilela, Davids, Mokoena, Sibaya, Pienaar, Modise, Mashego, Parker.
Νέα Ζηλανδία: Moss; Mulligan, Lochhead, Vicelich, Boyens; Bertos, Elliott, Brown, Barron; Smeltz, Killen..

Διαιτητής: Benito ARCHUNDIA (Μεξικό)

Σε λίγο οι προτάσεις μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: