16 Ιουνίου 2009

ΜΠΑΣΚΕΤ: «Ο Άρης δε θα πεθάνει ποτέ…»

Συνέντευξη τύπου εφ’όλης της ύλης παραχώρησε σήμερα ο Αντρέα Ματσόν, που όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει στο τιμόνι του μπασκετικού Άρη και την επόμενη αγωνιστική χρονιά. Ο Αντρέα Ματσόν μίλησε για τα συναισθήματα που έφερε ο αποκλεισμός από την Ευρωλίγκα, έκανε τον απολογισμό της σεζόν που έκλεισε και αναφέρθηκε στα σχέδια της ομάδας για την αγωνιστικής χρονιά που έρχεται.

Πληγωμένος μέχρι τώρα και για τους επόμενους δώδεκα μήνες, δήλωσε ο Αντρέα Ματσόν, χάνοντας η ομάδα του το εισιτήριο πρόκρισης στην Ευρωλίγκα, στον πέμπτο τελικό των play-off από το Μαρούσι. Σε τρία λεπτά γκρεμίστηκε η δουλειά και η προσπάθεια ενός ολόκληρου χρόνου. Ο ίδιος ο Αντρέα Ματσόν δηλώνει πως η ευθύνη του βρίσκεται στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Έχοντας, ως άνθρωπος, φιλοσοφία και προσωπικότητα νικητή, πίεσε τους παίκτες του να κερδίσουν και να περάσουν το εμπόδιο του Παναθηναικού, μιας ομάδας πολύ υψηλότερου μπάτζετ και κατά συνέπεια άλλης δυναμικής, παραβλέποντας ότι ο πραγματικός αντίπαλος του Άρη ήταν το Μαρούσι. Σε αυτό, προστέθηκε η ατυχία των κιτρινόμαυρων στον πέμπτο τελικό με το Μαρούσι, όπως και κάποιες λανθασμένες επιλογές του Κίκι Κλαρκ, σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού. Ο Αμερικανός ήταν από τους πολυτιμότερους παίκτες της ομάδας του Άρη, με τα λιγότερα λάθη στα play-off, όμως αυτό δεν το εμπόδισε να αναλάβει τις ευθύνες του, ζητώντας συγγνώμη από όλη την ομάδα, στο τέλος του παιχνιδιού.

Ο Άρης παραμένει δυνατός και ενωμένος σαν οικογένεια στις δύσκολες στιγμές, σύμφωνα με τον Ιταλό τεχνικό. Ανεξαρτήτως του τελικού αποτελέσματος, ο Αντρέα Ματσόν πιστεύει πως η δουλειά της ομάδας φάνηκε. Η ομάδα έφτασε στους τελικούς και διεκδίκησε την έξοδο της στην Ευρωλίγκα. Ο σχεδιασμός που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια ώστε η ομάδα του Άρη να στηριχτεί σε νέους παίκτες, θα συνεχιστεί, με αρκετούς να ενσωματώνονται στη βασική ομάδα. Στόχος και την επόμενη χρονιά είναι η συμμετοχή της ομάδας στα play-off και η έξοδος στην Ευρωλίγκα. Το μπάτζετ αναμένεται να μειωθεί σημαντικά, δεδομένου της απουσίας του Άρη από την ανώτερη ευρωπαϊκή μπασκετική διοργάνωση. Ο Αντρέα Ματσόν, ωστόσο, φάνηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθούν εκείνοι που θα βοηθήσουν οικονομικά τους κιτρινόμαυρους, ειδικά μετά την αποχώρηση του κ. Τζεβελέκη από την προεδρία της Κ.Α.Ε Άρης, λέγοντας πως ο Άρης είναι μία ομάδα που δε θα πεθάνει ποτέ. Συγκεκριμένες αποφάσεις σε ό,τι αφορά το ρόστερ της επόμενης χρονιάς αναμένονται μέσα στην εβδομάδα, μετά τη συνάντηση του Ιταλού τεχνικού με τον κ. Δαμιανίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: