14 Ιουνίου 2009

Δ.Παπαδόπουλος: Με έδιωξε ο Αντωνίου από τον Παναθηναϊκό...

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο Κώστας Αντωνίου ήταν ο άνθρωπος που εισηγήθηκε την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας πως με τον Χενκ Τεν Κάτε δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Ο «Μήτσος» τόνισε επίσης πως αν δεχόταν πρόταση από τον Ολυμπιακό δεν θα έλεγε όχι...

Η συνέντευξη του Παπαδόπουλου στην «Εξέδρα»:

- Εχεις καταλάβει γιατί έφυγες από τον Παναθηναϊκό;
«Ακόμα όχι. Αλλά αποκλειστικά υπεύθυνος γι' αυτό είναι ο κύριος Αντωνίου. Οταν είχε έρθει την πρώτη μέρα της προετοιμασίας και ανακοίνωσε σε εμένα και τον Μόρις ότι έπρεπε να φύγουμε, μου είπε ότι κάποιοι μέτοχοι δεν με ήθελαν στην ομάδα και ότι έπρεπε να ψάξω ομάδα να φύγω. 'Φέρε μας 1-1,5 εκ. ευρώ και φύγε, γιατί δεν σε υπολογίζουμε γι' αυτήν τη σεζόν', μου είπε.

- Και ποιο ήταν το λάθος του; Καινούργιος ήταν, αφόρητη πίεση χρόνου είχε, πήρε κάποιες αποφάσεις και σας τις ανακοίνωσε. Βάσει της δική του εκτίμησης εσύ ως βασικός πέντε χρόνια στον ΠΑΟ και μέλος της Εθνικής ομάδας, θα μπορούσες να φέρεις μια τέτοια πρόταση...
«Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα αν ερχόταν και μου έλεγε, 'Δημήτρη δεν σε υπολογίζει ο κόουτς, δεν πήγες καλά πέρυσι, θέλουμε να φύγεις. Περιμένουμε να μας φέρεις προτάσεις'. Το λάθος του ήταν ότι μου έβαλε ταμπέλα 'πωλείται'. Αυτό είναι ανόητο. Δεν το φωνάζεις όταν δεν θες να συνεχίσεις την συνεργασία σου με έναν παίκτη. Δεν ωφελεί ούτε εκείνον ούτε την ομάδα, υποτιμάς ουσιαστικά κάτι δικό σου, την περιουσία σου. Του το λες, γίνεται μια συνεννόηση και χωρίζουν οι δρόμοι ήσυχα και ωραία».

- Ο προπονητής σε ήθελε;
«Έτσι μου είχε δείξει, έτσι μου είχε πει και σε τετ α τετ συναντήσεις και συζητήσεις. Ότι ήταν απόφαση της διοίκησης, ότι ήταν πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο που λειτουργούσα, ότι δεν είχε κανένα παράπονο και ότι αν ήταν δική του απόφαση, θα με κρατούσε στην ομάδα. Μα ο Αντωνίου ουσιαστικά αναγκάστηκε να με αφήσει ελεύθερο όταν ο Τεν Κάτε πήγε και του είπε: 'Δεν ξέρω τι θα κάνετε, εγώ στο επόμενο ματς θα τον χρησιμοποιήσω'. Ο Τεν Κάτε ήθελε να με χρησιμοποιήσει και στα φιλικά του καλοκαιριού. Αλλά είχε εντολή να μην με βάλει. Λάθος και αυτό. Και να σου πω κάτι; Αν με είχαν αφήσει ελεύθερο το καλοκαίρι, δεν θα ζητούσα ούτε ευρώ ως αποζημίωση. Τους το είχα πει. Αλλά ήθελαν να με πουλήσουν».

- Ποια είναι η γνώμη σου για τον Τεν Κάτε;
«Είναι προπονητής για να πάρει πρωτάθλημα σε μια μεγάλη ελληνική ομάδα. Ήταν σωστή η επιλογή της διοίκησης για την παραμονή του. Όχι μόνο επειδή δεν ωφελούν μια ομάδα οι αλλαγές προπονητών από χρονιά σε χρονιά. Αλλά διότι ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα έβρισκε και θα έπειθε κάποιον καλύτερο από τον Τεν Κάτε και επειδή η φιλοσοφία του νομίζω ταιριάζει σε μια ομάδα που έχει στόχο το πρωτάθλημα».

- Πόσο βοήθησε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα;
«Στα αποδυτήρια βοήθησε πολύ. Είναι ένας άριστος επαγγελματίας, ο οποίος όμως βοηθά και τους συμπαίκτες του, μιλάει μαζί τους, ασχολείται με την ομάδα. Αγωνιστικά βοήθησε πολύ στο Champions League και λιγότερο στο πρωτάθλημα, όπου για μεγάλο διάστημα έψαχνε τον ρόλο του σε μια διαφορετική λίγκα από την αγγλική όπου έπαιζε για έξι χρόνια».

- Πώς έσπασε το γυαλί σε αυτήν τη σχέση (σ.σ Εθνική);
«Δεν έχω προσωπικό πρόβλημα με τον κύριο Ρεχάγκελ. Αλλά ένιωθα ότι δεν με υπολογίζει. Προτού συζητήσω μαζί του, περίπου ενάμιση χρόνο με καλούσε σε όλα τα παιχνίδια της και δεν με χρησιμοποιούσε ποτέ. Ούτε ένα λεπτό, ούτε σε επίσημα, ούτε σε φιλικά παιχνίδια. Δεν αισθανόμουν καλά στην ομάδα. Και όταν δεν αισθάνομαι καλά, το λέω. Πήγα και του είπα: 'Μίστερ δεν έχω πρόβλημα μαζί σου, εσύ κάνεις τις επιλογές, εσύ παίρνεις τις αποφάσεις. Αλλά δεν θέλω απλός να νιώθω ότι συμπληρώνω την ομάδα. Αν δεν με θεωρείς ικανό να συμμετέχω στην προσπάθεια, αν δεν με θεωρείς ενεργό μέλος της ομάδας και δεν με υπολογίζεις, μη με ξανακαλέσεις».

- Θα πήγαινες στον Ολυμπιακό;
«Γιατί να μην πήγαινα; Αν μου κάνει πρόταση, θα τη συζητήσω».

- Έχεις συζητήσει ποτέ με κάποιον από τη διοίκηση του Ολυμπιακού; Τον χειμώνα είχε γραφτεί ότι είχες μια επαφή, αλλά δεν ήθελες να πας, διότι ήταν νωπή η αποχώρηση σου από τον ΠΑΟ...
«Όχι δεν είναι αλήθεια. Η μοναδική συζήτηση που είχα στην καριέρα μου με άνθρωπο από τον Ολυμπιακό ήταν με τον κύριο Λούβαρη το 1999. Τότε με ήθελε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, αλλά έφυγε. Είχα πάει στα γραφεία του Ολυμπιακού, είχα συζητήσει με τον κύριο Λούβαρη, μου είχε πει ότι με ήθελαν, είχα δώσει αν θυμάμαι καλά και συνέντευξη στο 'ΦΩΣ'. Μου είχε κάνει εντύπωση που με είχε ρωτήσει τι ομάδα υποστήριζα τότε. Και του είχα πει την αλήθεια: Ολυμπιακός και Μίλαν».

- Πώς ένας παίκτης, που πιτσιρικάς ήταν οπαδός του Ολυμπιακού, πανηγυρίζει με τέτοια πόρωση το γκολ που είχε πετύχει με τη φανέλα του ΠΑΟ εναντίον της ομάδας που υποστήριζε μικρός;
«Για ποιο ματς μιλάς;»

- Για τον τελικό του Κυπέλλου στη Νέα Σμύρνη...
«Όταν παίζω σε μια ομάδα, δένομαι με αυτήν. Αυτό συμβαίνει με όλους τους παίκτες. Δένεσαι με τους συμπαίκτες σου, με τους ανθρώπους της, με τους οπαδούς, με τους στόχους της. Εκείνη την στιγμή πανηγυρίζεις την επιτυχία. Ε, εγώ πανηγυρίζω σχεδόν πάντα με πάθος. Πανηγυρίζεις ανεξάρτητα από την ομάδα που έχεις απέναντί σου. Όταν ο αντίπαλος είναι μεγάλος και το ματς σημαντικό, το νιώθεις πιο πολύ, πιο έντονα».

- Τελικά, σε ποιον βαθμό επηρέασε την καριέρα σου εκείνο το χαμένο πέναλτι κόντρα στον Ολυμπιακό;
«Έχω μιλήσει στο παρελθόν. Νομίζω ότι όλοι αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα και δεν χρειάζεται να λέμε περισσότερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: