8 Ιουνίου 2009

«Σειρήνες» εκ Γαλλίας και Γερμανίας για Τζιμπούρ και Μαϊστόροβιτς

Στις μεταγραφικές λίστες των Σεντ Ετιέν, Νανσί και Ναντ βρίσκεται ο Ραφίκ Τζιμπούρ σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν γαλλικά ΜΜΕ και μάλιστα ετοιμάζουν τις επίσημες προτάσεις τους για την απόκτησή του. Η τελευταία πάντως δεν έχει ιδιαίτερες ελπίδες, καθώς υποβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία της χώρας.
Μάλιστα, σκάουτερς βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, στο πρόσφατο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, εκεί που πάντως ο Τζιμπούρ δεν έκανε και το καλύτερο του ματς. Ο παίκτης, από την πλευρά του, έχει εκφράσει την επιθυμία του να μεταπηδήσει σε ομάδα του «σαμπιονά« (championnat) και δεν δεν αποκλείεται η επιθυμία του να γίνει σύντομα πραγματικότητα. Για τον επιθετικό της «Ένωσης» υπάρχει ενδιαφέρον και από δύο ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, τη Φούλαμ και την Αστον Βίλα, οι οποίες δεν έχουν καταθέσει επίσημη πρόταση.
Ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του, σε συνδυασμό και με τα περίπου δύο εκατ. ευρώ που οφείλει η «Ένωση» στον Πανιώνιο από την μεταγραφή του είναι τα δύο στοιχεία που έχουν οδηγήσει τους «κιτρινόμαυρους» να εξετάζουν την περίπτωση της μεταγραφής του, μολονότι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τον υπολογίζει για τον βασικό κορμό της ομάδας του την επόμενη σεζόν.
Η διοίκηση της ΠΑΕ δύσκολα θα αποφασίσει να αρνηθεί την παραχώρηση του, εφόσον έρθει πρόταση που θα αγγίζει ή θα ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ, ίσως και λιγότερα. Εκτός από τον Τζιμπούρ πάντως, ενδιαφέρον υπάρχει και για τον Εντίνιο από ομάδες της Πορτογαλίας και της Γαλλίας, με την ΑΕΚ να είναι ανοιχτή σε κάθε πρόταση, αξιώνοντας ένα ποσό κοντά στα 1-1,5 εκατ. ευρώ. Εξάλλου, ο ίδιος ο Μπάγεβιτς έχει ήδη ζητήσει την αντικατάσταση του Πορτογάλου.
Σε κάθε περίπτωση, η ΑΕΚ θα κινηθεί για την απόκτηση επιθετικού με σωματικά προσόντα ανάλογα με τους προαναφερθέντες, που θα μπορεί να αγωνιστεί και στα άκρα της επίθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο πρώτος στόχος είναι Έλληνας διεθνής, για την απόκτηση του οποίου έχει εισηγηθεί ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.
Αμβούργο για ΜαϊστόροβιτςΕκτός από τον Κυργιάκο και ο Μαϊστόροβιτς έχει «κεντρίσει» το ενδιαφέρον του Αμβούργου και σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο γερμανικός Τύπος η ομάδα του βορείου λιμανιού αναμένεται να διερευνήσει τις οικονομικές απαιτήσεις της ΑΕΚ, η οποία αξιώνει περί το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Στην περίπτωση που παραχωρηθεί ο υψηλόσωμος αμυντικός, είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ θα κινηθεί άμεσα για την απόκτηση στόπερ ανάλογης αξίας, καθώς προς το παρόν αναζητεί μεν παίκτη για τη συγκεκριμένη θέση, όχι όμως για βασικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: