17 Μαΐου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Primera Division: Νταμπλ για Μπαρτσελόνα πριν παίξει

Το γκολ της Villarreal στις καθυστερήσεις, στο χτεσινοβραδινό παιχνίδι με τη Real Madrid, εκτός από τη σημαντική νίκη για τους γηπεδούχους, έδωσε και τυπικά το πρωτάθλημα στη Barcelona, αφού της το είχε «κόψει» την περασμένη αγωνιστική.

Betis-Almeria

H Betis γνώρισε τέταρτη συνεχόμενη νίκη, εκτός έδρας από την Athletic με 1-0 και δεν σκοράρει στις τρεις πιο πρόσφατες απ' αυτές, απέχοντας μόλις τρεις βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Επιστρέφουν οι Capi και Sergio Garcia, που και πάλι όμως μπορεί να ξεκινήσουν από τον πάγκο. O Nogues συγκέντρωσε την ομάδα στην Πορτογαλία, για ν' αλλάξει το κλίμα στις τάξεις της.

Η Almeria, από την άλλη, πέτυχε τρίτη συνεχόμενη νίκη και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της. Παρά την παραμονή, ο Hugo Sanchez υποσχέθηκε ότι η ομάδα του θα παίξει για τη νίκη όπως σε όλα τα παιχνίδια. O Μεξικανός τεχνικός αναμένεται πάντως, να κάνει αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα.


Espanyol-Athletic

Μετά από τέσσερις συνεχόμενες νίκες και πέντε παιχνίδια χωρίς αν δεχτεί γκολ η Espanyol προηγήθηκε με 0-2 στο ημίχρονο του αγώνα με την Atletico, με την αντίπαλό της να αγωνίζεται με παίκτη λιγότερο. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν νωρίς και στις καθυστερήσεις πήραν τη νίκη με 3-2. Η Espanyol απέχει τέσσερεις βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Pochettino δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Pareja, στην άμυνα, και Tamudo, στην επίθεση.

Η Athletic έκανε τα πάντα για να πάρει τον τίτλο, που τόσο χρειάζονταν οι οπαδοί της, αλλά ακόμα και μετά την ήττα στον τελικό της Τετάρτης από τη Barcelona, χιλιάδες οπαδοί της ομάδας υποδέχτηκαν τους παίκτες σα να είχαν φέρει το τρόπαιο, στην πόλη. Στο πρωτάθλημα, η Athletic έχει εξασφαλίσει την παραμονή της μετά τη νίκη επί της Betis την περασμένη αγωνιστική, αγωνιζόμενη με αναπληρωματικούς. Ο Caparros αναμένεται να κάνει αλλαγές με τους Aitor Ocio, Yeste, Amorebieta, Javi Martínez και Llorente ν' απουσιάζουν οι δύο πρώτοι λόγω τραυματισμού και οι υπόλοιποι για να ξεκουραστούν.


Numancia-Recreativo

Η Numancia αναδείχθηκε ισόπαλη εκτός έδρας με την Valladolid και παρότι βρίσκεται στην τελευταία θέση, η απόστασή της από τις θέσεις παραμονής είναι πέντε βαθμοί. Τιμωρημένος είναι ο Juanra, ενώ ίσως αγωνιστεί βασικός οπ Barkero.

Η Recre ηττήθηκε εντός έδρας από τη Deportivo με 1-2 και είναι προτελευταία, μόλις έναν βαθμό πάνω από τη σημερινή της αντίπαλο. O Alcaraz έχει αρκετά προβλήματα ν' αντιμετωπίσει, με τον César Arzo να είναι τιμωρημένος και τους Morris, Beto, Camunas, Akale και Zahinos τραυματίες, ενώ τελευταία στιγμή έμεινε έξω και ο Maidana.


Racing-Valladolid

Η Racing γνώρισε τρίτη συνεχόμενη ήττα εκτός έδρας από τη Malaga με 1-0 και απέχει πέντε βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Juan Ramon Lopez Muniz αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, καθώς εκτός είναι οι τραυματίες Luccin, Canales, Gonzalo Colsa, ενώ και ο τερματοφύλακας Tono μπήκε στην αποστολή, αλλά η συμμετοχή του είναι αμφίβολη. Θετικό το νέο της επιστροφής του Juan Valera.

Η Valladolid αναδείχθηκε ισόπαλη εντός έδρας, χωρίς τέρματα με τη Numancia κι έφτασε τα επτά παιχνίδια χωρίς να σκοράρει, ενώ απέχει οκτώ βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά δύσκολα θα μπλέξει σε περιπέτειες. Ο Mendilibar δεν έχει τους Nano, Vivar Dorado, Pedro Lopez και García Calvo.


Sporting-Malaga

Η Sporting ηττήθηκε εκτός έδρας από την Almeria με 3-1 και παρέμεινε στη ζώνη του υποβιβασμού, με τρεις βαθμούς από μια θέση παραμονής, ενώ δεν κερδίζει στα οκτώ τελευταία. Τραυματίες είναι οι Luis Moran, Carmelo και Neru

H Malaga επικράτησε εντός έδρας με 1-0 της Racing και διατήρησε τις ελπίδες της για ευρωπαϊκή έξοδο, αφού απέχει τέσσερεις βαθμούς από την έκτη θέση. O Tapia θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τον Apono, που εξέτισε την ποινή του, ενώ δεν είναι διαθέσιμος ο Lolo.


Mallorca-Barcelona

Μετά από πέντε παιχνίδια, η Mallorca ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Sevilla με 3-1 και παραμένει στη μέση της βαθμολογίας, έχοντας εξασφαλίσει φυσικά την παραμονή της. Ο Gregorio Manzano δεν υπολογίζει στους Aouate, Nunes, Scaloni και Navarro, που είναι τραυματίες κι έτσι κάλεσε από τη δεύτερη ομάδα τον Alberto.

Η Barcelona πήρε τον δεύτερο τίτλο από το "treble", που κυνηγά, καθώς χτες, και μετά το κύπελλο επί της Athletic την Τετάρτη, κατέκτησε τυπικά το πρωτάθλημα, μετά την ήττα της Real Madrid από τη Villarreal, που της είχε στερήσει τα πανηγύρια πριν μία εβδομάδα. Μετά απ' αυτή την εξέλιξη, ο Guardiola αναμένεται να ξεκουράσει αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές, με τους Alves και Abidal, που είναι τιμωρημένοι για τον τελικό του Champions League, να παίζουν κανονικά.


Atletico-Valencia

H Atletico έκανε τρομερή ανατροπή, καθώς παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 στο ημίχρονο, αλλά και με παίκτη λιγότερο, κατάφερε να επικρατήσει με 3-2 της Espanyol, με τον Forlan να δίνει τη νίκη στις καθυστερήσεις. Με νίκη, θα ξεπεράσει τις «νυχτερίδες» ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση, αφού απέχει μόλις έναν βαθμό από τη σημερινή αντίπαλό της παρότι χτες την πέρασε κατά έναν βαθμό επίσης η Villarreal. Προβλήματα στο δεξί άκρο της άμυνας για τον Abel Resino, καθώς με τους Perea και Heitinga τιμωρημένους και τον Antonio Lopez τραυματία, κλήθηκε από τη δεύτερη ομάδα ο Cesar Ortiz, που θα κάνει το ντεμπούτο του με την ομάδα.

Η Valencia διέλυσε με 3-0 τη Real Madrid και διατήρησε την τέταρτη θέση, έναν βαθμό πάνω από την Atletico. Σε περίπτωση νίκης, θα πάρει σημαντικό προβάδισμα, καθώς θ' αποσπαστεί τέσσερεις βαθμούς, αλλά και σε περίπτωση ισοπαλίας θα υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία. O Emery έχει επίσης προβλήματα, καθώς οι τιμωρίες των Marchena και Silva σημαίνουν αλλαγές στο αρχικό σχήμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: