23 Μαΐου 2009

Το «deal» που έστειλε τον Έλληνα «Μέσι» στον ΠΑΟΚ


«Ο επιμένων νικά», αναφέρει ένα γνωμικό. Στην προκειμένη περίπτωση, ο ΠΑΟΚ δεν επέμεινε απλά. Εκανε τα πάντα για να αποκτήσει τα δικαιώματα του Βασίλη Κουτσιανικούλη και πλέον απομένει η τυπική ανακοίνωση της συμφωνίας για να ενταχθεί ο Έλληνας «Μέσι» και επίσημα στο δυναμικό του «Δικεφάλου».

Στην πραγματικότητα, ο ΠΑΟΚ δεν «άρπαξε» τον παίκτη μέσα από τα χέρια των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού. Ουδείς από τους τελευταίους κατέθεσε πρόταση συνεργασίας μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου και η διοικητική ομάδα του Θοδωρή Ζαγοράκη εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, το συγκεκριμένο γεγονός.

Ολα κύλησαν βάσει σχεδίου. Ο Βασίλης Γκαγκάτσης που ανέλαβε ηγετικό πόστο στην ΠΑΕ - απλά δεν ανακοινώθηκε ακόμη - βρέθηκε στην Κρήτη με σκοπό να προετοιμάσει το έδαφος.

Συναντήθηκε με τον διοικητικό ηγέτη του Εργοτέλη, Απόστολο Παπουτσάκη, ποντάροντας στην ισχυρή φιλική σχέση που τους διακρίνει αρκετά χρόνια τώρα.

Ακολούθησαν οι Θοδωρής Ζαγοράκης, Ζήσης Βρύζας οι οποίοι έφθασαν το βράδυ της Παρασκευής στην Κρήτη. Δεν χρειάστηκαν αρκετά λεπτά της ώρας για να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές ως τα ανταλλάγματα.

Ο ΠΑΟΚ θα δώσει περίπου 1,5 εκ. ευρώ, ποσοστό μεταπώλησης του ποδοσφαιριστή που φτάνει το 25%, ενώ θα παραχωρήσει ως δανεικούς (και πληρωμένους) δύο ποδοσφαιριστές.

Στο τραπέζι έπεσαν τα ονόματα των Τζόε Μπιζέρα, Βαγγέλη Νάστου, Κλάους Αθανασιάδης, Ρικάρντο Ματίας Βερόν και Σωτήρη Μπαλάφα. Ο ΠΑΟΚ απέρριψε τους δύο τελευταίους, αφού εντάσσονται στα πλάνα του Σάντος για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.
Είναι θετικός εντούτοις για τους δύο από τους Μπιζέρα, Νάστο, Αθανασιάδη. Ίσως, όμως, παραχωρηθούν τα έσοδα από δύο φιλικά σε Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη.

Επί της ουσίας όμως, άνθρωπος του ΠΑΟΚ έλεγε ότι με τον Εργοτέλη έχει επιτευχθεί οριστική συμφωνία, σημειώνοντας ότι πλέον απομένει να πέσουν οι υπογραφές. Στόχος των ανθρώπων του ΠΑΟΚ είναι να υπογραφούν - το συντομότερο δυνατό - τα συμφωνητικά, ούτως ώστε να μην παρουσιαστεί κάποια εμπλοκή.

Με τον Βασίλη Κουτσιανικούλη έχει ήδη συζητήσει άνθρωπος του «Δικεφάλου» και λίγο πολύ καλύπτει αυτά που θέλει ο διεθνής άσος, με την έννοια ότι του εγγυήθηκε σχετικά με τον χρόνο συμμετοχής του.

Το τελευταίο επεισόδιο αυτής της ιστορίας αναμένεται εξάλλου να παιχθεί την Δευτέρα όπου ο παίκτης αναμένεται στη Θεσσαλονίκη για τις τελικές συζητήσεις του συμβολαίου του.

Ο νεαρός παίκτης εμφανίστηκε ενθουσιασμένος με τη προοπτική συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ, σε συνέντευξη που παραχώρησε....

στην αθλητική εφημερίδα «Σπορ του Βορρά»:

«Με κολακεύει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων. Δεν με αγχώνει. Αν είναι να γίνει κάτι, θα το δεχθώ μετά χαράς. Θα δούμε μέσα από τις διαπραγματεύσεις. Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που ενδιαφέρεται σοβαρά για να με αποκτήσει. Με κολακεύει το συγκεκριμένο γεγονός», είπε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Ο ΠΑΟΚ έκανε μια φοβερή προσπάθεια αυτή τη σεζόν σε όλους τους τομείς και ο κόσμος ήταν παρών σε όλα τα παιχνίδια. Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις 30.000 φιλάθλους σε κάθε παιχνίδι.

»Για εμένα είναι σημαντικό να παίξω σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, που μετέχει και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δεν αγχώνομαι λόγω των διαπραγματεύσεων του ΠΑΟΚ με τον Εργοτέλη κι εφόσον τα βρουν οι δύο ομάδες, θα γίνει το σημαντικό βήμα», κατέληξε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: