5 Μαΐου 2009

Στοίχημα Champions League: Το πρώτο εισιτήριο κρίνεται στο Emirates

Το παιχνίδι στο βόρειο Λονδίνο, ανάμεσα στην Arsenal και τη Manchester United, θα αποκαλύψει την πρώτη, ίσως και μοναδική, ομάδα από την Premier League, που θα βρεθεί στον τελικό του Champions League.

Ποιοι να ήταν οι λόγοι της «επίθεσης αγάπης και σεβασμού» μεταξύ του Arsene Wenger και του Sir Alex Ferguson την παραμονή της πρώτης αναμέτρησης την περασμένη εβδομάδα - μία σιωπηρή βεβαιότητα των ικανοτήτων των δύο ομάδων; Μια παραδοχή πως ο Rafael Benitez είναι πιο «τρελαμένος» σε σχέση με τους άλλους δύο; Το γεγονός παραμένει και λέει πως αμφότεροι θα δυσκολευτούν πολύ να καταπιούν το πικρό ποτήρι του αποκλεισμού.

Στο Old Trafford, η United θα έπρεπε να ήταν ήδη «εκτός βολής», εάν δεν ήταν κάτω από τα γκολπόστ της Arsenal ο Manuel Almunia, ο οποίος νικήθηκε μόνο από τον John O'Shea στο 18ο λεπτό. Αν και οι «Κανονιέρηδες» δεν ήταν τόσο αμυντικογενείς, όσο ήταν η Chelsea κόντρα στην Barcelona στο Camp Nou, ήταν φανερό πως και οι δύο περίμεναν ότι θα αφήσουν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει του επαναληπτικού.

Ο Wenger έχει λόγους να πιστεύει πως μπορεί να πάρει την πρόκριση στο βόρειο Λονδίνο, μιας και η Arsenal είναι αήττητη σε 24 εντός έδρας παιχνίδια στο Champions League - ένα σερί που κρατάει πέντε χρόνια - και έχει ηττηθεί μόλις μια φορά από τη United στις δέκα τελευταίες επισκέψεις της. Επιπλέον, δεν έχει δεχθεί καν γκολ φέτος στη διοργάνωση, έχοντας φέρει μόλις μια ισοπαλία κόντρα στην Fenerbahce για τον 7ο Όμιλο. Η United ήταν κάπως ασταθής στα ταξίδια της στην Ευρώπη φέτος. Στον 5ο Όμιλο έφερε ισοπαλίες κόντρα σε Villarreal και Celtic, ενώ νίκησε 3-0 στη Δανία την Aalborg. Δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι στην Inter, ενώ ένα γρήγορο γκολ του Cristiano Ronaldo ήταν αρκετό για να της δώσει την πρόκριση επί της Porto. Ωστόσο, δεν έχει ηττηθεί στα 11 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της, με την τελευταία ήττα να είναι το 2007, όταν η Milan την άφησε εκτός τελικού.

Λίγοι από αυτούς που είδαν το πρώτο παιχνίδι θα διαφωνήσουν πως υπάρχει αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ των δύο ομάδων, το οποίο φάνηκε να κλείνει τις τελευταίες εβδομάδες, με τους «Κανονιέρηδες» να βελτιώνονται. Αν και οι παίκτες του Wenger είναι ικανοί για να εμφανίσουν κάτι το εξαιρετικό, πρέπει να θυμηθούμε ότι αντιμετωπίζουν την κάτοχο του τροπαίου- που είναι 12 βαθμούς πιο πάνω στην Premier League κι έχει κι ένα ματς λιγότερο. Και οι δύο ομάδες είχαν υποχρεώσεις το Σαββατοκύριακο, αλλά δεν βγάλαμε φρέσκα συμπεράσματα, καθώς αμφότερες έφτασαν σε εύκολες νίκες: η Arsenal επικράτησε 0-3 της Portsmouth και η United 0-2 της Middlesbrough. Καμία από τις δύο δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης ούτε χρειάστηκε να πάρει μεγάλα ρίσκα, καθώς οι περισσότεροι πρωτοκλασάτοι παίκτες ξεκουράστηκαν.

Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» θα μπουν στο παιχνίδι με την ίδια λογική που αγωνίστηκαν και με την Porto στον προημιτελικό: να σκοράρουν νωρίς, στη συνέχεια να δουλέψουν σκληρά, γνωρίζοντας αυτή τη φορά πως οι αντίπαλοί τους θα χρειάζονται τρία γκολ. Η Arsenal, όμως, μπορεί και έχει να δώσει πιο πολλά από τους Πορτογάλους...

Ο Arsene Wenger πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές το Σαββατοκύριακο, ξεκουράζοντας όλους τους λεγόμενους βασικούς εκτός των Bacary Sagna, Alex Song και Theo Walcott. Οι Denilson και Nicklas Bendtner, που σκόραραν κόντρα στην Portsmouth, είναι στις σκέψεις του προπονητή για να ξεκινήσουν βασικοί. Οι Robin van Persie και Mikael Silvestre θα υποβληθούν σε τεστ της τελευταίας στιγμής - λίγες οι ελπίδες, πάντως - με τους Gael Clichy, William Gallas και Eduardo da Silva να παραμένουν εκτός μάχης. Ο Song ενδεχομένως χρησιμοποιηθεί στην άμυνα, εάν ο Wenger προτιμήσει να μην ρίξει στα βαθιά έναν παίκτη που είναι συνήθως παγκίτης.

Οι Edwin van der Sar, Michael Carrick, Darren Fletcher και Rio Ferdinand έμειναν όλοι τους εκτός αποστολής της United στη νίκη επί της Middlesbrough και όλοι τους αναμένεται να επιστρέψουν. Ο Ferguson παραμένει αισιόδοξος πως ο Ferdinand θα αγωνιστεί, με τον Jonny Evans να είναι έτοιμος να παίξει σε ρόλο στόπερ, εάν ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός δεν καταφέρει να παίξει. Οι O'Shea, Nemanja Vidic, Patrice Evra και Wayne Rooney ξεκίνησαν βασικοί και αναμένεται να συμβεί το ίδιο και σήμερα. Ο Gary Neville παραμένει τραυματίας, με τον έτερο δεξιό μπακ Wes Brown να θεωρείται απίθανο να χρησιμοποιηθεί, καθώς πρόσφατα επέστρεψε στις προπονήσεις. Άλλοι ποδοσφαιριστές που έπαιξαν καλά το Σαββατοκύριακο, ήταν οι Park Ji-Sung, Paul Scholes και Ryan Giggs, αν και οι Michael Carrick, Fletcher και Anderson αναμένεται να επιστρέψουν στη μεσαία γραμμή, με τους Park και Carlos Tevez να μένουν στον πάγκο.

Διαιτητής της αναμέτρησης στο Emirates Stadium θα είναι ο Ιταλός Roberto Rosetti.

Οι πιθανές ενδεκάδες
Arsenal: Almunia, Sagna, Toure, Song, Gibbs, Diaby, Fabregas, Denilson, Nasri, Walcott, Adebayor
Manchester United: Van der Sar, O'Shea, Ferdinand, Vidic, Evra, Fletcher, Anderson, Carrick, Ronaldo, Rooney, Berbatov
Gif Banners Gif Banners

Δεν υπάρχουν σχόλια: