23 Μαΐου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Bundesliga: Η τελευταία αγωνιστική

Η τελευταία αγνωστική για την Bundesliga, αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον αφού υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες σε όλα τα επίπεδα της βαθμολογίας. Αναλυτικά όλες οι αναμετρήσεις της αγωνιστικής.

Frankfurt - Hamburg.

Αυτό είναι το τελευταίο ματς του Friedhelm Funkel στον πάγκο της Eintracht Frankfurt καθώς έχει ήδη ανακοινώσει την αποχώρηση του από την ομάδα μετά το πέρας της σεζόν. Το συμβόλαιο του Funkel θα τερματιστεί στο τέλος του Ιουνίου και μετά από πέντε χρόνια στην ομάδα, η απόφαση του να αποχωρήσει αφήνει τους ανθρώπους της με ανάμεικτα συναισθήματα. «Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Friedhelm Funkel για πολλά» ομολόγησε ο ισχυρός άνδρας της ομάδας Heribert Bruchhagen. Μόλις τελειώσει η σεζόν, οι άνθρωποι της ομάδας θα πρέπει να αποφασίσουν για τον αντικαταστάτη του Funkel, με πρώτα φαβορί τον πρώην προπονητή της Schalke Mirko Slomka και τον Michael Skibbe, ο οποίος πρόσφατα απολύθηκε απο την Galatasaray. Ο Funkel ίσως να δώσει θέση στην βασική ενδεκάδα στον Umit Korkmaz ο οποίος αποθραπέυτηκε από τον πρόσφατο τραυματισμό του.

Ο αντίπαλος της Frankfurt , Hamburg, θα προσπαθήσει να χαλάσει το τελυταίο ματς του Funkel. Μόλις πριν από 4 εβδομάδες η ομάδα του Martin Jol φλέρταρε με τον τίτλο αλλά βρισκόταν και στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA, αλλά και του κυπέλλου Γερμανίας. Κι όμως, έχοντας χάσει και τους δύο ημιτελικούς απο την Werder Bremen, αντιμετωπίζουν και τη άσχημη πιθανότητα μη πρόκρισης στα Ευρωπαϊκά σαλόνια την επόμενη σεζόν. «Χάσαμε τα πάντα αυτές τις εβδομάδες και τώρα θα δώσουμε ότι έχουμε για να προκριθούμε στην Europa League» ομολόγησε ο επιθετικός της ομάδας Jose Paolo Guerrero. Οι Piotr Trochowski και Marcell Jansen είναι αμφίβολοι ενώ ο Ivica Olic θα παίξει το τελευταίο παιχνίδι του με τη φανέλα του Hamburg μιας και απο το καλοκαίρι θα ανήκει στην Bayern Munich.


Bayern Munich - Stuttgart

Μεγάλο ματς στο Μόναχο αλλά ο προπονητής της Stuttgart, Markus Babbel επιμένει πως δεν υπάρχει πίεση στους πάικτες του οι οποίοι μπάινουν σε ένα ματς, όπου η νίκη ίσως να τους δώσει το πρωτάθλημα αλλά η ήττα ίσως να τους στοιχίσει τη θέση στους πρώτους τρεις με συνέπεια πρόκριση στο UEFA Europa League και όχι στο Champions League. Ο προπονητής των φιλοξενούμενων παραδέχτηκε «Ούτε στα όνειρα μου δεν πίστευα πως θα μπορούσαμε να διεκδικούμε τον τίτλο την τελευταία αγωνιστική της σεζόν» και συνέχισε «Ο στόχος ήταν να τερματίσουμε στις πέντε πρώτες ομάδες αλλά τώρα μάς δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε κάτι φαινομενικό, όχι να κατακτήσουμε τον τίτλο, αλλά ακόμα και η δεύτερη θέση είναι μεγάλη επιτυχία». Ο Babbel ταξιδεύει στο Μόναχο χωρίς τους Serdar Tasci και Yildiray Basturk ενώ αμφίβολοι είναι οι Jan Simak και Matthieu Delpierre.

Ο μέσος της Bayern Mark van Bommel επιμένει πως η ομάδα του δεν σκέφτεται τίποτα άλλο παρά μόνο τη νίκη στο τελυταίο ματς της σεζόν. «Όταν είσαι δεύτερος, και μια νίκη σε οδηγεί στο Champions League και ίσως και στο πρωτάθλημα, τότε δεν σκέφτεσαι το κύπελλο UEFA» και συνέχισε «Μερικοί από εμάς, συμεπριλαμβανομένου και εμού, έχουμε παίξει σε τέτοιου είδους παιχνίδια - όλα ή τίποτα - και πραγματικά είναι τα πιο όμορφα». Ο επιθετικός της ομάδας Lukas Podolski, ο οποίος αποχαιρετάει την ομάδα, έχει αποθεραπευτεί και μάλλον θα ξεκινήσει για τελευταία φορά για τη Bayern. Οι Hamit Altintop και Ze Roberto είναι αμφίβολοι.


Wolfsburg - Werder Bremen.

90 λεπτά χωρίζουν τους «λύκους» της Wolfsburg απο το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους και ο προπονητής Felix Magath προετοιμάζεται για ένα συναρπαστικό ματς απέναντι στην πάντα απρόβλεπτη Werder Bremen. Η γηπεδούχος ομάδα δεν έχει ηττηθεί μέσα στην έδρα της φέτος, και θα κοιτάξει να εκμεταλλευτεί αυτό ακριβώς το γεγονός. Ο Magath, ο όποίος κέρδισε δύο συνεχόμενα νταμπλ όταν ήταν προπονητής της Bayern, έχει την ευκαιρία να κερδίσει τον τρίτο του τίτλο στα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά η εμπειρία του έχει δείξει πως τίποτα δεν πρέπει να παίρνει ως δεδομένο στο ποδόσφαιρο. «Θα είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδια στο οποίο θα πρέπει να φτάσουμε στα όρια μας για μια τελευταία φορά» είπε ο προπονητής των επίδοξων πρωταθλητών και συνέχισε «Η αντίπαλος μας έχει εξαιρετική επίθεση και είναι πολύ απρόβλεπτη ειδικά όταν παίζει ο Diego. Θα προτιμούσα να είχαν κερδίσει την Τετάρτη το Κύπελλο UEFA γιατί τότε θα ταξίδευαν στο Wolfsburg χαρούμενοι. Οι χαρούμενοι παίκτες συνήθως θέλουν λιγότερο να αποδείξουν πράγματα σε σχέση με δυσαρεστημένους». Με μία νίκη, αλλά και μια ισοπαλία η Wolfsburg κατακτά το πρωτάθλημα, αλλά ακόμα και αν χάσει θα το κάνει. αν Bayern και Stuttgart αναδειχθούν ισόπαλες. Ο Magath έχει τον αρχηγό - ο οποίος υπέγραψε και νέο συμβόλαιο - Josue, να επιστρέφει στην ίδια ενδεκάδα, που διέλυσε το Hannover την προηγούμενη αγωνιστική.

Η Werder Bremen ταξιδεύει στο Wolfsburg μόλις τρεις μέρες μετά απο την απογοήτευση της Κωνσταντινούπολης - όπου έχασε το κύπελλο UEFA απο την Shakhtar Donetsk. Ο προπονητής της φιλοξενούμενης ομάδας, Thomas Schaaf μίλησε στους παίκτες του λέγοντας πως η απογοήτευση δεν πρέπει να διαρκέσει πολύ. Ότι και να γίνει αύριο η Bremen θα τερματίσει στην 10η θέση και το μυαλό της θα είναι επικεντρωμένο στο τελικό του κυπέλλου Γερμανίας απέναντι στη Bayer Leverkusen παρά στο πως θα χαλάσει τη γιορτή που θα έχουν στήσει οι φίλοι των «λύκων». Ο Diego, ο οποίος ήταν τιμωρημένος στο τελικ'ο του κυπέλλου UEFA, επιστρέφει στην ενδεκάδα σε ένα από τα τελευταία ματς του για την ομάδα παίρνοντας τη θέση του Mesut Ozil.


Arminia Bielefeld - Hannover

Ο Jorg Berger είναι πεπεισμένος πως θα καταφέρει να τιμήσει το συμβόλαιο μικρής διάρκειας που του πρόσφερε η Arminia Bielefeld καταφέρνοντας να γλιτώσει την ομάδα από υποβιβασμό. Ο βετεράνος προπονητής διαδέχθηκε τον Michael Frontzeck την Τρίτη, τρεις μέρες μετά την συντριβή με 6 - 0 απο την Borussia Dortmund. Μια νίκη επί του Hannover, η οποία θα είναι η πρώτη σε δέκα ματς, είναι απαραίτητη για την Bielefeld ώστε να κρατήσει την Energie Cottbus μακριά. Οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες στην 16η θέση η οποία δίνει μία θέση στα πλέι-οφ του υποβιβασμού με την τρίτη της δεύτερης κατηγορίας, με την Arminia να διατηρεί βραχεία κεφαλή λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Η γηπεδούχος ίσως να έχει βοήθεια με την επιστροφή του Jonas Kamper.

Παρά το γεγονός πως η φιλοξενούμενη έχει σωθεί εδώ και μερικές εβδομάδες, θα έχει την πίεση να παρουσιαστεί όσο το δυνατό καλύτερα, ειδικά μετά την συντιβή με 5 - 0 απο τη Wolfsburg εντός έδρας. Οι απουσίες για το Hannover είναι οι Vinicius, Valerien Ismael, Steven Cherundolo, Chaftar Yankov και Leon Andreasen.


Karlsruhe - Hertha.

Σε μια σημαντική αναμέτρηση η Karlsruhe θα αντιμετωπίσει την Hertha. Οι γηπεδούχοι χρειάζονται τους βαθμούς προκειμένου να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Στο αντίπαλο στρατόπεδο οι φιλοξενούμενοι χρειάζονται και αυτοί τους βαθμούς της νίκης αφού διεκδικούν ακόμα μια θέση στο Champions League. Η συμμετοχή του Andrey Voronin, θεωρείται αμφίβολη.


Schalke - Hoffenheim.

Σ' ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς, η Schalke υποδέχεται την Hoffenheim. Και οι δυο ομάδες δεν μπορούν να διεκδικήσουν κάτι αξιόλογο από το πρωτάθλημα, και αγωνίζονται μόνο για την τιμή τους. Η Hoffenheim έχει ένα αβαντάζ 2 βαθμών και θα προσπαθήσει να το διατηρήσει απέναντι στην ομάδα της Schalke.


Moenchengladbach - Dortmund.

Οι γηπεδούχοι χρειάζονται τον βαθμό της ισοπαλίας προκειμένου να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στη κατηγορία. Η ψυχολογία στην ομάδα δεν είναι καλή, μετά την βαριά ήττα από την Bayer Leverkusen με 5-0. Ο Steve Gohouri, ο Rob Friend και ο Jean-Sebastian Jaures θα απουσιάσουν λόγω τραυματισμών. Στο αντίπαλο στρατόπεδο η Dortmund, είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και θα προσπαθήσει να διατηρηθεί στις θέσεις που δίνουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο Klopp δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Neven Subotic και Kevin-Prince Boateng.


Cottbus - Bayer Leverkusen.

Η αναμέτρηση αυτή θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους γηπεδούχους. Η Cottbus, χρειάζεται την νίκη έτσι ώστε να διατηρήσει ζωντανές τι ελπίδες της για την παραμονή στην κατηγορία. Η Leverkusen είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, και θα προσπαθήσει να κλίσει την χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Gif Banners Gif Banners Gif Banners

Δεν υπάρχουν σχόλια: