23 Μαΐου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Γαλλία: Ξεκαθαρίζει το τοπίο

Το τοπίο στην Ligue 1, αρχίζει να ξεκαθαρίζει φτάνοντας στο φινάλε του πρωταθλήματος. Πολύ σημαντικός ο αγώνας της Bordeaux με την Monaco, καθώς η νίκη των με συνδυασμό αποτελεσμάτων, μπορεί να τους δώσει τον τίτλο του πρωταθλητή.

Auxerre - Saint-Etienne

Η αδιάφορη Auxerre, είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, και μετά την εκτός έδρας νίκη επί της PSG, θέλει να προσθέσει ακόμα μια νίκη στο ενεργητικό της. Η φόρμα των γηπεδούχων επιβεβαιώνεται από τις πέντε συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, απέναντι σε πολύ ισχυρούς αντιπάλους. Ο Adama Coulibaly, ο Julien Quercia και ο Daniel Niculae είναι τραυματίες και δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν. Η Saint-Etienne, δίνει ακόμα σκληρή μάχη για την παραμονή, αν και όλα μάλλον θα κριθούν στο τελευταίο εντός έδρας ματς με την Valenciennes. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να υπολογίζουν στους Paulo Machado, Sebastien Grax, Geoffrey Dernis, Blaise Matuidi και Loic Perrin.

Bordeaux - Monaco

Η Bordeaux, μπορεί να πάρει το τίτλο μετά από αυτό το ματς. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως θα είναι να επικρατήσει επί της Monaco. Οι γηπεδούχοι δεν σκέπτονται άλλο αποτέλεσμα και θα παίξουν από την αρχή επιθετικά. Ο Wendel θα είναι εκτός μάχης, και ο Blanc θα στηριχτεί πολύ στους Yoann Gourcuff και Marouane Chamakh. Η Monaco, από την μεριά της χωρίς μεγάλο κίνητρο και πολλές απουσίες θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό. Οι φιλοξενούμενοι θα έχουν πολλές απουσίες με αυτές των Alexandre Licata και Alejandro Alonso να είναι οι πιο σημαντικές.

Le Havre - Lille

Η ήδη υποβιβασμένη Le Havre, θέλει να κλίσει την χρονιά με αξιοπρέπεια. Η αλήθεια είναι ότι η απόδοση της ομάδας έχει βελτιωθεί, ίσως επειδή οι παίκτες παίζουν πια χωρίς άγχος. Ο Loic Nestor και ο Kevin Anin, θα απουσιάζουν λόγω τραυματισμών ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Amadou Alassane. Η Lille χρειάζεται τους βαθμούς αφού διεκδικεί μια θέση για το κύπελλο UEFA(Europa Cup). Οι απουσίες των Dumont, Lyng και Tulio είναι σημαντικές. Η συμμετοχή των Yohan Cabaye, Michel Bastos και Nicolas Plestan, θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.

Le Mans - Grenoble

Μετά από μια σειρά κακών αποτελεσμάτων, η Le Mans έχει πλησιάσει στην ζώνη του υποβιβασμού και προβληματίσει με την απόδοσή της. Οι γηπεδούχοι θα παραταχτούν χωρίς τους Marcelo Estigarribia, Frederic Thomas και Geder. Η Grenoble, είναι σε σαφώς καλύτερη βαθμολογική θέση αλλά στο ματς του Σαββάτου θα έχει πολλές απουσίες. Πιο συγκεκριμένα εκτός μάχης θα μείνουν οι τραυματίες, Sofiane Feghouli, Milivoje Vitakic, Sandy Paillot, Jimmy Mainfroi όπως και οι τιμωρημένοι Larsen Toure και Daniel Moreira.

Lyon - Caen

Η Lyon με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την νίκη στο ντέρμπι επί της Marseille, θέλει να κλίσει την χρονιά με νίκες και παράλληλα να εξασφαλίσει και μαθηματικά την Τρίτη θέση που οδηγεί στο Champions League. Ο Delgado είναι τραυματίας και δεν θα μπορέσει να δώσει το παρών ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Bodmer. Η Caen θέλει βαθμούς στα υπόλοιπα παιχνίδια, καθώς κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό. Αυτό θα πρέπει να γίνει όμως απέναντι σε πολύ καλές ομάδες γεγονός που κάνει το έργο της παραμονής αρκετά δύσκολο.

Nancy - Marseille

Η Nancy, δεν διεκδικεί κάτι αξιόλογο από το πρωτάθλημα και αγωνίζεται χωρίς άγχος. Ο Abbes Ouaddou επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του, σε αντίθεση με τους Pascal Berenguer, Chris Malonga και Veigar Pall Gunnarsson οι οποίοι θα απουσιάζουν. Η Marseille θα προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια μετά την επώδυνη ήττα στο ντέρμπι από την Lyon. Πλέον η Marseille θέλει μόνο νίκες, αλλά και ένα «στραβοπάτημα» της Bordeaux, προκειμένου να στεφτεί αυτή πρωταθλήτρια. Οι φιλοξενούμενοι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα με απουσίες ή τιμωρίες παικτών.

Nice - Toulouse

Η Nice παίζει μόνο για την τιμή της, και λογικά θα προσπαθήσει να κλίσει τους εντός έδρας αγώνες για φέτος με ένα θετικό αποτέλεσμα. Εκτός μάχης έχουν τεθεί οι Cyril Rool, Kafoumba Coulibaly και Emerse. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Toulouse, θέλει μόνο την νίκη καθώς δίνει σκληρή μάχη για την έξοδο στο κύπελλο UEFA(Europa Cup). Οι φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν χωρίς τον τιμωρημένο Cheikh Mbengue και τον τραυματία Soren Larsen.

Rennais - Lorient

Η Rennais κλίνει με σειρά δύσκολων αγώνων με αντίπαλο την Lorient. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται πολύ κοντά στην 5η θέση, και ελπίζουν σε βαθμολογικές απώλειες της Toulouse. Ο Lucien Aubey είναι τραυματίας και δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του σε αυτό το ματς. Η Lorient, θα δυσκολέψει τους γηπεδούχος, αφού μετράει τέσσερεις αγώνες χωρίς ήττα και είναι σε αρκετά καλή κατάσταση. Μοναδική απουσία για τους φιλοξενούμενους θα είναι αυτή του Sylvain Marchal.

Sochaux - Nantes

H αναμέτρηση αυτή, θα κρίνει πολλά για την παραμονή στην κατηγορία. Η Sochaux, έχει ένα αβαντάζ 2 βαθμών, και αισιοδοξεί σε ένα καλό αποτέλεσμα μετά την εκτός έδρας ήττα από την Caen. Οι γηπεδούχοι θα προταχτούν πλήρεις. Η Nantes προέρχεται από την εντός έδρας ισοπαλία με την Rennais. Μοναδική απουσία για την Nantes, θα είναι αυτή του Ibrahim Tall.

Valenciennes - PSG

Η Valenciennes, αν και δεν κινδυνεύει άμεσα, θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή στην Ligue 1. Οι τραυματίες Milan Bisevac και Rafael έχουν μείνει εκτός αποστολής. Η PSG θα έχει δύσκολο έργο στην δυνατή έδρα της Valenciennes. Οι φιλοξενούμενοι μοιάζουν να έχουν εξασφαλίσει μια θέση στο UEFA(Europa Cup), αλλά θα προσπαθήσουν να πάρουν βαθμούς από αυτό το ματς. ο Guillaume Hoarau επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: