6 Μαΐου 2009

«Δώρο» του Ολυμπιακού στη Λάρισα

Ακόμη εντονότερο είναι το ενδιαφέρον των φετινών πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, όπως φαίνεται και από τη διευκρινιστική επιστολή της ΕΠΟ προς στην ΠΑΕ Λάρισα, σχετικά με τις συμμετοχές των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2009-2010. Συγκεκριμένα, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία ξεκαθάρισε ότι, από τη στιγμή που η ΑΕΚ δεν κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας στον τελικό Hellas On Line με τον Ολυμπιακό, δεν "απολαμβάνει" και τα προνόμια του κυπελλούχου. Εν ολίγοις, η φάση της διοργάνωσης, στην οποία θα συμμετάσχουν οι «βυσσινί», θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τη θέση που θα καταλάβει η ομάδα στα πλέι οφ, που ξεκινούν την Κυριακή...


Υπενθυμίζεται ότι η τέταρτη θέση στα πλέι οφ οδηγεί στον δεύτερο από τους τέσσερις προκριματικούς γύρους του Europa League, με τους αγώνες του να διεξάγονται στις 16 και 22 Ιουλίου. Η ομάδα που θα κατακτήσει την τρίτη θέση στα πλέι οφ, θα συμμετάσχει στον τρίτο γύρο (30 Ιουλίου και 6 Αυγούστου οι αντίστοιχοι αγώνες), ενώ η δεύτερη θέση, που οδηγεί στον τέταρτο και τελευταίο προκριματικό γύρο, δίνει στην ομάδα που θα την καταλάβει, το προνόμιο οι αγώνες της να διεξάγονται στις 20 και 27 Αυγούστου. Αν μη τι άλλο, η χρονική διαφορά είναι αρκετά μεγάλη, καθώς θα υπάρχει αρκετός χρόνος για τις καλοκαιρινές διακοπές των ποδοσφαιριστών και την ομαλή διεξαγωγή της προετοιμασίας της εκάστοτε ομάδας.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο πρώτος των πλέι οφ θα συμμετάσχει στις δύο φάσεις του "έξτρα" προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου λαμβάνουν μέρος ομάδες που δεν κατέκτησαν τον τίτλο, από τις χώρες που βρίσκονται στις θέσεις 1-15 της βαθμολογίας της UEFA. Η πρώτη φάση διεξάγεται στις 28/29 Ιουλίου και 4/5 Αυγούστου, ενώ η δεύτερη στις 18/19 και 25/26 Αυγούστου. Τις ίδιες ημερομηνίες αγωνίζεται και ο Ολυμπιακός, στις προκριματικές φάσεις όπου συμμετέχουν οι πρωταθλητές των χωρών που βρίσκονται στις θέσεις 13 έως 53 της βαθμολογίας της UEFA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: