6 Μαΐου 2009

Υπερήφανος ο Κ.Καραμανλής, τίμησε τον Παναθηναϊκό


Τον πρωταθλητή Ευρώπης, Παναθηναϊκό, υποδέχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος θέλησε να τιμήσει τους «πράσινους» για την μεγάλη τους επιτυχία.

Το παρών έδωσαν όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού και το προπονητικό τιμ, καθώς και οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι. Κατά την υποδοχή ο πρωθυπουργός τούς έδωσε πολλά συγχαρητήρια και απευθυνόμενος στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς είπε: «Εχεις μαζέψει όλους τους τίτλους».

Οι πρωταθλητές Ευρώπης πέρασαν το κατώφλι του πρωθυπουργικού μεγάρου στις 14:15 ενώ περίπου 15 λεπτά αργότερα τους υποδέχτηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος. Στη συνέχεια εμφανίστηκε και ο Κώστας Καραμανλής που ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος...


Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τους αδερφούς Γιαννακόπουλους, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά και όλους τους παίκτες ξεχωριστά. Μάλιστα, όταν πλησίασε τον Ζοτς είπε: «Τι θα γίνει με εσένα; Εχεις μαζέψει όλους τους τίτλους» και ο Ζοτς τον ευχαρίστησε στα ελληνικά.

Στη συνέχεια μίλησε σε όλη την αποστολή τονίζοντας: «Μας κάνατε υπερήφανους για μία ακόμη φορά. Προσφέρατε μια πολύ μεγάλη επιτυχία στην Ελλαδα. Τα έχετε πάρει όλα πια. Ελπίζω να συνεχίσετε να τιμάτε τον ελληνικό αθλητισμό».

Ο κ. Καραμανλής δώρισε στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός μία τιμητική πλακέτα με τη σημαία της Ελλάδας και την προσωπική του υπογραφή, ενώ από την πλευρά τους οι πράσινοι χάρισαν στον πρωθυπουργό φανέλες και μπάλες με τις υπογραφές των παικτών.

Οι «πράσινοι» είχαν πάρει μαζί τους και το βαρύτιμο Κύπελλο της Ευρωλίγκα και φωτογραφήθηκαν μαζί με τον Κώστα Καραμανλή μπροστά σε αυτό.

Ο πρωθυπουργός κάθισε μπροστά από τους παίκτες και ανάμεσα στους αδερφούς Γιαννακόπουλους τονίζοντας χαριτολογώντας: «Καθίσαμε έτσι για να μην είμαι ο πιο κοντός».

Ο πρωθυπουργός, πάντως, πιάστηκε αδιάβαστος, καθώς δεν γνώριζε τον Γκιόργκι Σερμαντίνι και ζήτησε να μάθει ποιος είναι:

«Σαν πολύ ψηλός δεν είναι αυτός;» ρώτησε τον Διαμαντίδη.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος δήλωσε από την πλευρά του για τη νέα επιτυχία της ομάδας του:

«Είναι μεγάλη στιγμή για τον Παναθηναϊκό. Αυτό που πετύχαμε αντικατοπτρίζει το πόσο μεγάλη ομάδα είμαστε. Μεγάλο μπράβο και μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες και τους προπονητές. Αποδείξαμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα. Ευχαριστούμε τον κ. Καραμανλή για την τιμή που μας έκανε», τόνισε και ο αδερφός του Παύλος, συμπλήρωσε:

«Μακάρι να είμαστε εδώ και του χρόνου».

Τέλος, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, σχολίασε από την πλευρά των παικτών:

«Σκοπός της ομάδας είναι να βρίσκεται πάντα στο υψηλότερο επίπεδο. Εύχομαι να ξαναρθούμε σε τέτοιου ειδους εκδηλώσεις. Εχει ιδιαίτερη σημασία που κατακτήσαμε αυτό το τρόπαιο για το ελληνικό μπάσκετ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: