10 Μαΐου 2009

Επίθεση Τζίγκερ σε Βγενόπουλο!


Το πολυμετοχικό σκληρό «ροκ εξουσίας» στον Παναθηναϊκό συνεχίζεται! Επειτα από μία εβδομάδα εντάσεων και οξύτατων αντιπαραθέσεων ανάμεσα στους μετόχους (Γιάννης Βαρδινογιάννης, Παύλος Γιαννακόπουλος εναντίον Ανδρέα Βγενόπουλου, με την «ενδιάμεση» φωνή «ηρεμίας» του προέδρου Νικόλα Πατέρα), ο Γιάννης Βαρδινογιάννης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "Πρώτο Θέμα" έστειλε «μήνυμα» προς τον "Mr. MIG" «φωτογραφίζοντας» πως χρησιμοποιεί τον Παναθηναϊκό ως «όχημα» για να...

χαράσσει την προσωπική του επικοινωνιακή πολιτική, κάνοντας επίδειξη «παναθηναϊκοφροσύνης».

Παράλληλα, εξήρε την οικογένεια Γιαννακόπουλου («έχουμε προσφέρει στο σύλλογο και δεν χρειάζεται να αποδείξουμε τίποτα παραπάνω για την αγάπη μας προς την ομάδα»), τόνισε πως υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των μετόχων, αλλά δεν μπορεί να υπάρχει εσωστρέφεια και αρνητικό κλίμα, ενώ συμπλήρωσε πως δεν μπορεί να μένει στο απυρόβλητο ο εκάστοτε πρόεδρος, χωρίς βεβαίως να θίγεται το κύρος του. Σε μία από τις ελάχιστες συνεντεύξεις του ο Τζίγγερ τοποθετήθηκε ακόμη για το νέο γήπεδο του Βοτανικού -υποστηρίζοντας ότι το πλάνο λέει πως ο Παναθηναϊκός θα μπει στο «σπίτι» του σε 19 μήνες-, ενώ αποκάλυψε γιατί επέλεξε την άνοιξη του 2008 το δρόμο της πολυμετοχικότητας. Πιο αναλυτικά:

*Για το αν χρειάζεται να αποδείξει πράγματα: «Προσωπικά εγώ, αλλά και η οικογένειά μου, καθώς και η οικογένεια Γιαννακόπουλου η οποία έχει αποδεδειγμένα προσφέρει υλικά και ηθικά στο σύλλογο, δεν χρειάζεται να αποδείξουμε τίποτα παραπάνω για την αμετάκλητη και δεδομένη αγάπη μας προς την ομάδα: Ούτε με φλυαρίες, ούτε με εκμετάλλευση της επικαιρότητας της στιγμής, ούτε με επίδειξη ''παναθηναϊκοφροσύνης''. Βεβαίως πιστεύω ότι και οι νέοι μέτοχοι έχουν την ίδια φιλοσοφία -γι' αυτό άλλωστε και συμμετέχουν στην πολυμετοχικότητα. Ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να είναι το εύκολο όχημα και το μέσο για να χαράσσεται οποιαδήποτε επικοινωνιακή πολιτική και να διατυμπανίζονται προσωπικές στρατηγικές. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τον Παναθηναϊκό ως όχημα προσωπικής προβολής και μάλιστα πολλοί με έχουν κατηγορήσει γι' αυτό, θεωρώντας το ως ένδειξη αδυναμίας. Δεν έχω ανάγκη να κάνω κάτι τέτοιο ούτε χρειάζεται να αποδείξω τίποτα σε κανέναν».

*Για το αν υπάρχουν διαφορετικές «φωνές»: «Σε κάθε ζωντανό οργανισμό υπάρχουν διαφωνίες και διαφορετικές προσεγγίσεις. Βεβαίως και πρέπει να ακούγονται αυτές οι φωνές μέσα από θεσμικές συζητήσεις και διαδικασίες, ωστόσο η εσωστρέφεια και το αρνητικό κλίμα δεν μπορούν να υπάρχουν στην εποχή της πολυμετοχικότητας. Κοινός στόχος όλων, κάτι που δεν αμφισβητείται από κανέναν, είναι να πάμε τον Παναθηναϊκό εκεί όπου του αξίζει».

ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑ
Γιατί την αποφάσισε

Στο ξεκίνημα της συνέντευξής του ο Τζίγγερ αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στην πολυμετοχικότητα. «Η απόφαση για την πολυμετοχικότητα δεν πάρθηκε σε μία μέρα. Προϋπήρχε στο μυαλό μου, καθώς θεωρούσα και θεωρώ ότι συνεισφέρει σε ένα καλύτερο μέλλον για τον Παναθηναϊκό. Πέρυσι η κρίση εσωστρέφειας, μιζέριας και κακοτυχίας, αν θέλετε, στον Παναθηναϊκό είχε φτάσει στο αποκορύφωμά της. Ο κόσμος βρισκόταν εγκλωβισμένος σε μια μεμψιμοιρία που ενθάρρυνε τη διχόνοια. Πήρα την πρωτοβουλία να γυρίσω σελίδα στην ιστορία του Παναθηναϊκού, φέρνοντας μια νέα δυναμική πάνω στην οποία θα μπορούσαμε όλοι μαζί να χτίσουμε εποικοδομητικά το μέλλον της ομάδας» είπε και συνέχισε για το στόχο:

«Να ξεπεράσουμε εσωτερικές αντιπαραθέσεις και υπόγειους πολέμους για να μπούμε σε μια νέα εποχή. Μια εποχή ενός ισχυρού Παναθηναϊκού, με ένα στιβαρό, πολυμετοχικό σχήμα, τόσο με τη δική μου συμμετοχή όσο και της οικογένειάς μου. Στόχος μου είναι ένας ενωμένος Παναθηναϊκός από τον πρώτο έως τον τελευταίο φίλαθλο, γιατί μόνο μια ενωμένη ομάδα μπορεί να κάνει πραγματικές υπερβάσεις».

ΔΙΟΙΚΗΣΗ
«Πρέπει να κρίνεται ο πρόεδρος»

Ερωτηθείς για το αν ο εκάστοτε πρόεδρος του Παναθηναϊκού δεν θα πρέπει να μένει στο απυρόβλητο, ο Τζίγγερ απάντησε θετικά, με τρόπο όμως που δεν θα θίγεται το κύρος του προέδρου. «Οπως σε μια ομάδα ο προπονητής είναι ο απόλυτος άρχοντας εντός γηπέδου, έτσι και σε διοικητικό επίπεδο αυτόν το θεσμικό ρόλο τον κατέχει για όλη τη διάρκεια της θητείας του ο εκλεγμένος, απολύτου εμπιστοσύνης, στήριξης και σεβασμού πρόεδρος. Ασφαλώς και πρέπει να κρίνεται τόσο ο πρόεδρος όσο και ο καθένας από εμάς. Ενα από τα σημαντικά οφέλη της πολυμετοχικότητας είναι ότι παρέχεται η δυνατότητα σύνθεσης διαφορετικών απόψεων και διεξαγωγής γόνιμου διαλόγου, εφόσον βεβαίως δεν υποκρύπτονται άλλες σκοπιμότητες. Οι μέτοχοι και τα μέλη του ΔΣ έχουν τη δυνατότητα να συζητούν με τον πρόεδρο, να ανταλλάσσουν απόψεις, ακόμη και να του ασκούν κριτική. Ωστόσο, δεν μπορούμε να δημιουργούμε προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία της ομάδας με δημόσιες τοποθετήσεις μας, διότι θίγουμε ευθέως το κύρος του προέδρου».

ΓΗΠΕΔΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ
«Σε 19 μήνες στο γήπεδό μας»

Ενα μεγάλο μέρος της συνέντευξης του Τζίγγερ αφιερώθηκε στο θέμα του νέου γηπέδου, με τον ίδιο να διαβεβαιώνει προσωπικά τον κόσμο της ομάδας ότι ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να μείνει άλλο χωρίς το δικό του «παλάτι». Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πρόταση για το Ελληνικό, τονίζοντας ότι ο Παναθηναϊκός επέλεξε σωστά να πάει στον Βοτανικό, ενώ διαχώρισε το γήπεδο από το εμπορικό.

«Το γήπεδο με το εμπορικό είναι δύο εντελώς ξεχωριστά έργα. Η μόνη σύνδεσή τους είναι ότι περιλαμβάνονται στον ίδιο νόμο. Αλλωστε αυτός είναι και ο νόμος που κρίνεται αυτήν τη στιγμή ενώπιον του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας, την απόφαση του οποίου αναμένουμε και θα σεβαστούμε απόλυτα. Ωστόσο, θέλω να διαβεβαιώσω προσωπικά τους φιλάθλους της ομάδας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει ο Παναθηναϊκός χωρίς δικό του γήπεδο».

Για το αν είχαν προταθεί κι άλλοι χώροι στον Παναθηναϊκό: «Την ώρα που πήραμε τις αποφάσεις να προσανατολιστούμε προς τον Βοτανικό εγκαταλείψαμε ουσιαστικά ένα πολύ πιο ρεαλιστικό σενάριο: να κατασκευαστεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Ελληνικό. Εκεί όλες οι χρήσεις, αθλητικές και εμπορικές, θα ανήκαν στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Το γήπεδο θα ήταν ακριβώς ίδιο σε προδιαγραφές και χωρητικότητα με τον Βοτανικό και, για να μην έχουμε αυταπάτες, το έργο θα είχε ήδη τελειώσει. Από φέτος θα παίζαμε στο καινούργιο μας γήπεδο. Ωστόσο, αφουγκραζόμενοι και το αίσθημα των φίλων της ομάδας, πήραμε τη σωστή, κατά τη γνώμη μου, απόφαση να πάμε στον Βοτανικό. Ας μην ξεχνάμε ότι με την παραχώρηση από την παναθηναϊκή οικογένεια του γηπέδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας, προκειμένου να γίνει πάρκο, μια απόφαση με αυτονόητο συναισθηματικό κόστος για όλους τους φιλάθλους μας, ο Παναθηναϊκός συμβάλλει για μία ακόμη φορά στην ανακούφιση μιας επιβαρημένης πολεοδομικά περιοχής και στην αξιοποίηση μιας υποβαθμισμένης περιοχής».

Για το αν αισιοδοξεί: «Ο στόχος μου είναι να γίνει το γήπεδο, γιατί αυτό θα αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση για το μέλλον της ομάδας. Δεν μπορώ να προβλέψω ούτε να προδικάσω την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, αλλά αισιοδοξώ ότι το γήπεδο θα αρχίσει να κατασκευάζεται. Και επειδή μου αρέσουν οι ξεκάθαρες κουβέντες, σας λέω ότι με τις εγγυήσεις του δήμου Αθηναίων, την άδεια ανωδομής και την τελική απόφαση του ΣτΕ έχουμε ένα διαμορφωμένο πλάνο ώστε η ομάδα να παίζει στο γήπεδό της σε 19 μήνες».

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ
«Δεν βοηθούν κουβέντες καφενείου»

Ενα άλλο αρκετά «επιθετικό» σημείο της συνέντευξης Τζίγγερ αφορούσε τον απολογισμό της φετινής σεζόν και τον προγραμματισμό της επόμενης, όπου τόνισε πως δεν βοηθούν οι «κουβέντες καφενείου».

«Προφανώς πρέπει να γίνει ένας απολογισμός, ώστε με βάση τα δεδομένα όλοι οι μέτοχοι να μπορέσουμε να χαράξουμε μία στρατηγική για του χρόνου. Στόχος όλων είναι ένας Παναθηναϊκός αγωνιστικά ισχυρός και διοικητικά σύγχρονος και προς αυτή την κατεύθυνση δεν θεωρώ ότι βοηθούν οι «κουβέντες καφενείου», αλλά ένα συγκεκριμένο πλάνο που θα το αποφασίσουμε από κοινού και θα το ενισχύσουμε όλοι μας. Δεν έχει σημασία μόνο ποιος φταίει ή τι φταίει, σημασία έχει πώς μετατρέπεις μία αποτυχία σε επιτυχία και πώς πας μπροστά με προγραμματισμό, όραμα και τόλμη».

Τέλος, αναφερόμενος στη Super League και τη διαιτησία είπε: «Επεδίωξα με συνέπεια τη συναίνεση και διαφύλαξα έμπρακτα τη συνεργασία ως πρόεδρος της Super League. Το πρόβλημα με τη διαιτησία δεν είναι επιφανειακό. Πιστεύω ότι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, ένας μοντέρνος άνθρωπος του ποδοσφαίρου, βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση».

Από το goalnet

Δεν υπάρχουν σχόλια: