28 Μαΐου 2009

Πέρασαν οι προτάσεις του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία

Το θέμα της διαιτησίας απασχόλησε έντονα το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας. Με ψήφους 7-6, όπως διέρρευσε από το διοικητικό συμβούλιο, τα μέλη της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος είπαν «ναι» στις προτάσεις του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία, απορρίπτοντας παράλληλα τις εισηγήσεις της Ομοσπονδίας για το ίδιο θέμα (ο κ. Πιλάβιος είχε προτείνει να υπάρξει σύμβαση διαιτητών της UEFA).

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Λίγκας, Κώστας Πηλαδάκης, τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στο Δ.Σ. της ΕΠΟ την Παρασκευή, στο οποίο θα παραστεί και θα καταθέσει τις θέσεις της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός έστειλε πεντασέλιδη επιστολή προς τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη διαιτησία.

Ο «ισχυρός άνδρας» του «τριφυλλιού» αρνήθηκε να δώσει το περιεχόμενο της επιστολής, απλά αρκέστηκε να πει ότι «... αυτά που προτείνουμε έχουν εγκριθεί από το ΔΣ της ΕΠΟ».

Ο κ. Πηλαδάκης τόνισε ότι «τα θέματα που μας απασχόλησαν κυρίως τα χωρίσαμε σε τρεις κατηγορίες. Στο πειθαρχικό, όπου θα γίνει στην ΕΠΟ η δική μας εισήγηση για τις βελτιώσεις στη διαιτησία. Το καταστατικό ενεκρίθη», ενώ στη συνέχεια πέρασε στο θέμα της Αστυνομίας:

«Η στάση της Λίγκας είναι συγκεκριμένη. Εάν θέλουμε να έχουμε...

την ευθύνη των όσων συμβαίνουν πρέπει να είμαστε εμείς αυτοί που θα πρέπει να φροντίσουμε να σταματήσουν τα φαινόμενα της βίας.

»Είναι πρωτάκουστο να θέλουμε εμείς (σ.σ. οι ομάδες) να αναλάβουμε αυτή την ευθύνη, αλλά να μην έχουμε τον έλεγχο των χώρων μας κι αυτό δεν έχει σχέση με το οικονομικό. Πρέπει αυτά τα λεφτά να χρησιμοποιηθούν για τους σεκιούριτι, την εκπαίδευσή τους κι άλλα θέματα.

»Αλλιώς κανείς και κυρίως η κοινή γνώμη να μην κατηγορεί τις ομάδες ότι φτιάχνουν στρατούς και άλλα τέτοιοα. Γιατί τα αρμόδια υπουργεία δεν έχουν πάρει ακόμη επίσημη θέση;

»Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αστυνομεύονται οι περιβάλλοντες χώροι και σε συνδυασμό με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου να βοηθήσουν όλοι για την καταπολέμηση της βίας».

Επίσης ο κ. Πηλαδάκης αναφέρθηκε και στη Β' και Γ' Εθνική:

«Ομόφωνα αποφασίσαμε να βοηθήσουμε οικονομικά τη Β' και τη Γ' εθνική, αλλά για να υπάρξει αυτή η βοήθεια θα προϋποθέτει αυστηρές διαδικασίες που έχουν να κάνουν κυρίως με την αξιοπιστία των δύο πρωταθλημάτων».

Από την πλευρά το κ. Πατέρας σε ερωτήσεις που δέχτηκε σχετικά με τον Παναθηναϊκό, τόνισε αρχικά:

«Έχουμε επικεντρώσει το ενδιαφέρον μας στο παιχνίδι της Κυριακής με την ΑΕΚ, από το οποίο θα προκύψει η ομάδα που θα παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλουμε να είμαστε εμείς αυτή η ομάδα και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Για τα μεταγραφικά είπε:

«Το μυαλό μας είναι μόνο στο ματς με την ΑΕΚ. Αμέσως μετά θα εξετάσουμε τις προτάσεις του κ. Αντωνίου και του κ. Τεν Κάτε και αναλόγως θα κινηθούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: