29 Μαΐου 2009

Δεν πέρασε το σχέδιο Πιλάβιου για Βασσάρα

Νέα συνεδρίαση της ΕΠΟ θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη(3/6), καθώς στη σημερινή δεν πέρασε το σχέδιο του Σοφοκλή Πιλάβιου, στο οποίο προβλεπόταν ο Κύρος Βασσάρας να είναι ο διαιτητής- μάνατζερ της ΕΠΟ, όπως θέλει η UEFA για κάθε ομοσπονδία. Οριστική εξέλιξη δεν υπήρξε σήμερα, διότι φάνηκε πως κάποιες ομάδες δεν ήταν σύμφωνες με το σχέδιο του νέου προέδρου της ομοσπονδίας.

Στις 13 Ιουνίου θα διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ και τότε θα μάθουμε εάν θα περάσει αυτό το σχέδιο. Οι ψήφοι των 16 ομάδων της SuperLeague συν τις δύο ψήφους της Β’ και Γ’ Εθνικής, αλλά και οι άλλες 57 των υπόλοιπων ποδοσφαιρικών Ενώσεων θα κρίνουν το αποτέλεσμα. Για να περάσει το σχέδιο θα πρέπει να υπάρξουν 38 θετικές ψήφοι και πάνω. Δηλαδή πάνω από τις μισές ψήφους.

Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται ο Παναθηναϊκός, που τάχθηκε υπέρ της εκλογής Πιλάβιου στην ΕΠΟ, δεν ήταν σύμφωνος με την επιλογή του Κύρου Βασσάρα. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, που από την 1η Ιουνίου θα αναλάβει χρέη εκτελεστικού διευθυντή στον ΠΑΟΚ, έχει ταχθεί επίσης εναντίον. Επιπλέον, από τη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε πως θα ισχύσει ξανά η τιμωρία που προβλέπει οι ομάδες να αγωνίζονται κεκλεισμένων των θυρών σε περίπτωση που οι οπαδοί τους κάνουν επεισόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: