17 Μαΐου 2009

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και... πολυμετοχικότητα ετοιμάζει ο Κόκκαλης

Με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα καλυφθεί το έλλειμμα που δημιουργήθηκε από την μη συμμετοχή του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οπως έχει ενημερώσει ο Ολυμπιακός, η αύξηση θα πραγματοποιηθεί στην Εκτακτη Γενική Συνέλευση στις 22 Ιουνίου, με το ταμείο του συλλόγου, σύμφωνα με πληροφορίες, να «φουσκώνει» κατά περίπου 50 εκατ. ευρώ.

Οι διερευνητικές επαφές του Σωκράτη Κόκκαλη με επιχειρηματίες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην αύξηση του Μ.Κ. έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και μόλις ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ επιστρέψει από την Ταϊλάνδη, θα ακολουθήσει νέα σειρά επαφών.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της χρηματοοικονομικής εταιρείας για το συγκεκριμένο θέμα.
Gif Banners
Εκ των βασικών υποστηρικτών της αύξησης θα είναι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ενώ θετικοί να συμμετάσχουν είναι κι άλλοι επιχειρηματίες, γνωστοί για τα ερυθρόλευκα συναισθήματά τους, όπως ο Αγγελόπουλος, ο Μαρινάκης, ο Γλου και ο Τσάκος.

Τον πρώτο λόγο στις αποφάσεις θα έχει και πάλι ο Κόκκαλης, καθώς επιθυμία του είναι να διατηρήσει στην κατοχή του τα 2/3 των μετοχών.

Στην κατοχή του Ερασιτέχνη θα παραμείνει το 10%, ενώ από το 89% που σήμερα κατέχει ο Κόκκαλης, το 23% θα περιέλθει σε όσους συμβάλλουν με τα χρήματά τους, στην αύξηση του Μ.Κ.

Τα χρήματα που θα εισέλθουν στα ταμεία δεν προορίζονται για μεταγραφικές κινήσεις αλλά για να αναζωογονηθεί οικονομικά ο σύλλογος.

Δεν αποκλείεται όμως, αν όντως το ποσό που θα μπει στα ταμεία αγγίξει τα 50 εκ. ευρώ, να πραγματοποιηθεί μία μεταγραφή-μεγατόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: