19 Μαΐου 2009

Το πλάνο του Κόκκαλη για τον νέο Ολυμπιακό...

Σημαντικά ζητήματα θα «τρέξουν» στην ΠΑΕ Ολυμπιακός με την επιστροφή του Σωκράτη Κόκκαλη από την Ταϊλάνδη στα τέλη της εβδομάδας. Ο πρόεδρος των Πειραιωτών, εκτός του θέματος του προπονητή (ανακοίνωση της πρόσληψης του Τιμούρ Κετσπάγια) και των μεταγραφών, θα ασχοληθεί πιο «ζεστά» με την υπόθεση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου στην Εταιρεία. Το παραπάνω θέμα είναι αρκετά σημαντικό, αφού στην ΠΑΕ θα μπουν νέα πρόσωπα και θα εισρεύσουν πολλά χρήματα στα ταμεία του συλλόγου, που είναι πολύ πιθανό να αλλάξουν τα δεδομένα στις μεταγραφές.

Ο Κόκκαλης σκοπεύει να συγκαλέσει την επόμενη εβδομάδα νέο Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά μέχρι τότε θέλει να έχει στα χέρια του τις εκτιμήσεις της εταιρείας, που ανέλαβε να κάνει την αποτίμηση του τρέχοντος ανοίγματος, αλλά και συνολικά του μετοχικού κεφαλαίου. H αύξηση του Μ.Κ. θα είναι μεγαλύτερη από το άνοιγμα, που αυτή τη στιγμή είναι της τάξεως των 22 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ εμφανίζεται αποφασισμένος να διατηρήσει ένα ποσοστό της τάξεως του 61%. Άλλο ένα 10% θα έχει πάντα ο Ερασιτέχνης και το υπόλοιπο περίπου 30% θα δοθεί προς διάθεση στους νέους μετόχους της Εταιρείας.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η ακριβής αποτίμηση του Μ.Κ. είναι της τάξεως των 170-200 εκατ. ευρώ και το ποσό που αναμένεται να μπει, αν υπάρξει ανταπόκριση και καλυφθεί όλη η αύξηση, θα φτάνει τα 60-70 εκατ. ευρώ.

Σίγουρη μέχρι στιγμής θεωρείται η συμμετοχή των Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και Γιώργου Γλου. Ο πρώτος εκτιμάται ότι θα διαθέσει το μίνιμουμ περίπου 10 εκατ. ευρώ, ενώ ο δεύτερος θα ανταποκριθεί στο νέο εγχείρημα, με ένα ποσό...

τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ, που ενδέχεται να είναι μεγαλύτερο. Οι δύο επιχειρηματίας αποδέχονται τον Κόκκαλη και συμφωνούν ότι πρέπει να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στα τεκταινόμενα της ΠΑΕ.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους, οι Νίκος Τσάκος και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι εξετάζουν θετικά το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Την ίδια ώρα, όμως, γίνονται συζητήσεις και με άλλους επιχειρηματίες και κυρίως με εφοπλιστές. Τέλος, το ενδεχόμενο να εμπλακεί μια ξένη εταιρεία, όπως η ρωσική Gazprom που έχει ακουστεί, δεν φαίνεται πως υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή.

Ο Κόκκαλης ετοιμάζει μία αναλυτική παρουσίαση του εγχειρήματος και μετά τις 22 Ιουνίου θα υπάρξουν εξελίξεις για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Μεγάλο ενδιαφέρον, όμως, έχει η υπόθεση που αφορά τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας. Οι διοικούντες θέλουν το συντομότερο δυνατόν να έχουν καλυφθεί τα «κενά» που υπάρχουν σε αρκετές θέσεις του ρόστερ.

Ωστόσο, το «μπαμ» εκτιμάται ότι θα γίνει σε περίπου ένα δίμηνο, αφού τότε ίσως υπάρξουν παίκτες που τώρα απορρίπτουν το ενδεχόμενο να αγωνιστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα και μπορεί να αλλάξουν γνώμη αν δεν βρουν κάποια πρόταση που να τους ικανοποιεί. Όπως γίνεται αντιληπτό, και το φετινό καλοκαίρι προβλέπεται «καυτό»…

Gif Banners

Δεν υπάρχουν σχόλια: