27 Μαΐου 2009

Διαπραγματεύσεις της ΑΕΚ με Σάχα και Πελετιέρι

Στην Αθήνα βρίσκεται ο μάνατζερ του Σεμπαστιάν Σάχα και του Αγκουστίν Πελετιέρι, Φερνάντο Κοσεντίνο, για να συναντηθεί -μεταξύ άλλων- με τον Νίκο Θανόπουλο για το θέμα της ανανέωσης των συμβολαίων των δύο παικτών.

Η συνάντηση των δύο ανδρών αναμένεται να γίνει εντός της εβδομάδας με πιθανότερη ημέρα την Τετάρτη.

Οι δύο περιπτώσεις πάντως παρουσιάζουν συγκεκριμένες δυσκολίες λόγω της οικονομικής στενότητας που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ, η οποία μετά βίας μπορεί να αντιμετωπίσει τα άμεσα και τρέχοντα έξοδα.

Για τον Σάχα υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα βρεθεί μια «χρυσή τομή» με κάποιες δόσεις, αλλά και κάποια σχετική μείωση στα μπόνους και στην αύξηση που είχε προσυμφωνηθεί ένα χρόνο πριν, έτσι ώστε να επιτευχθεί η τελική συμφωνία.

Για τον παίκτη υπάρχουν κι άλλες προτάσεις, αλλά η «Ένωση» ποντάρει στην επιθυμία του να παραμείνει στην Ελλάδα και κατά προτίμηση στην ΑΕΚ, αν και είναι αμφίβολο το τι θα συμβεί εφόσον υπάρξει κάποια άλλη επίσημη πρόταση είτε από το εξωτερικό, είτε από την Ελλάδα (Παναθηναϊκός).

Αντίθετα, η περίπτωση του Πελετιέρι μοιάζει να απομακρύνεται μέρα με την ημέρα, καθώς ο ποδοσφαιριστής μπορεί να επιθυμεί την παραμονή του στην ΑΕΚ, η Λανούς όμως δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει στις οικονομικές της απαιτήσεις, που φτάνουν στα 2,5 εκ. ευρώ.

Από την άλλη, η «Ένωση» δεν προτίθεται βέβαια σε καμία περίπτωση να δαπανήσει ένα τέτοιο ποσό, καθώς ακόμα και αν το ήθελε δεν θα μπορούσε να το... βρει!

Για τον λόγο αυτό, θα γίνει μια προσπάθεια ανανέωσης του δανεισμού του παίκτη, με ακόμα μία ρήτρα και ενδεχομένως όρους που θα πρέπει να περατωθούν μέχρι τον Ιανουάριο.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει πάντως, το ενδιαφέρον που ενδέχεται να προκύψει από άλλες ομάδες για το «χταπόδι», καθώς σε περίπτωση που βρεθεί ομάδα να δώσει έστω και τα μισά από αυτά, τότε μάλλον θα τον αποκτήσει κιόλας.

Για τον Πελετιέρι, θυμίζεται ότι έχει εκφράσει (φιλολογικό) ενδιαφέρον και ο Ολυμπιακός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: