11 Μαΐου 2009

Απαγορευμένη ουσία στον Βαβζίνιακ!

Θετικό σε χρήση απαγορευμένης ουσίας, βρέθηκε το πρώτο δείγμα του Γιακούμπ Βαβζίνιακ, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο Πολωνός παίκτης των «πρασίνων» βρέθηκε να έχει την απαγορευμένη ουσία στον οργανισμό του μετά τον έλεγχο ντόπνγκ, στον οποίο είχε υποβληθεί έπειτα από το ματς με την Ξάνθη στις 5 Απριλίου και έχει ζητήσει την εξέταση και του β' δείγματός του.

Η «πράσινη» ΠΑΕ γνωστοποίησε το γεγονός με την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει πως ενημερώθηκε από τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή Γιακούμπ Βαβζίνιακ ότι ύστερα από έλεγχο ντόπινγκ που διενεργήθηκε μετά τον αγώνα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ μεταξύ των ομάδων Παναθηναϊκός - Skoda Ξάνθη την 05.04.2009, προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα.

» Ο ποδοσφαιριστής έχει ήδη ζητήσει την ανάλυση του β' δείγματος. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής έχει υποβληθεί, στο διάστημα κατά το οποίο αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό, τέσσερις φορές σε αντίστοιχο έλεγχο και σε όλους το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

» Έχοντας αποδείξει την ευαισθητοποίησή της σε ζητήματα ντόπινγκ, γεγονός που συνάγεται ενδεικτικά και από το γεγονός ότι ζητάμε έλεγχο ντοπινγκ σε κάθε παιχνίδι, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναμένει τις εξελίξεις στο ζήτημα, δηλώνει την εμπιστοσύνη της στις αρμόδιες αρχές περί της λήψης αποφάσεων και κατόπιν τούτου θα λάβει (τις όποιες δικές της) αποφάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: