27 Μαΐου 2009

ΑΕΚ: Κρατά Σάχα, φουλ για Κατσουράνη!

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του εκπροσώπου του Σεμπαστιάν Σάχα και Αγκουστίν Πελετιέρι, Φερνάντο Κοσεντίνο, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Νίκο Θανόπουλο. Ο πρώτος όλα δείχνουν πως θα παραμείνει στην «Ένωση», η οποία θα δαπανήσει τις 200.000 ευρώ που χρειάζονται για την αγορά των δικαιωμάτων του. Πρόθεση της διοίκησης είναι ο Αργεντινός τερματοφύλακας να παραμείνει με απολαβές αντίστοιχες με τις φετινές και όχι με την αύξηση που προέβλεπε η συμφωνία για 1+3 χρόνια που είχε υπογράψει το περασμένο καλοκαίρι. Το θέμα αναμένεται να κλείσει οριστικά και πιθανότατα θετικά την Παρασκευή σε νέα συνάντηση που θα γίνει με τον μάνατζερ του Σάχα.


Αντίθετα, πολύ πιο δύσκολη είναι η περίπτωση του Αγκουστίν Πελετιέρι. Η διοίκηση της ΠΑΕ ενημέρωσε τον εκπρόσωπό του πως παρόλο που επιθυμεί την παραμονή του «χταποδιού» αδυνατεί να πληρώσει τη ρήτρα των 2,5 εκατ. ευρώ στη Λανούς. Ο σύλλογος της Αργεντινής δεν φαίνεται να έχει διάθεση να μειώσει τις απαιτήσεις του σε επίπεδα που να καλύπτει η ΑΕΚ και οι πιθανότητες ανανέωσης του δανεισμού του «Πέλε» είναι λιγοστές.

Τέλος, έντονη είναι η φημολογία πως η ΑΕΚ δεν θα αρκεστεί απλώς στο να ορθώσει εμπόδιο στη μετακίνηση του Κώστα Κατσουράνη στον Παναθηναϊκό ως ελεύθερου από την Μπενφίκα. Πληροφορίες θέλουν τη διοίκηση της «Ένωσης» να καταθέτει το προσεχές διάστημα επίσημη πρόταση στους «αετούς» για την απόκτηση του 30χρονου μέσου. Μπορεί το κόστος μίας τέτοιας κίνησης να είναι μεγάλο, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» φαίνεται πως θεωρούν ότι μπορούν να το καλύψουν, ενώ είναι δεδομένο ότι μία τέτοια μεταγραφή θα προκαλέσει ενθουσιασμό στον κόσμο, κάτι που συνεπάγεται έσοδα από εισιτήρια διαρκείας και όχι μόνο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: