16 Απριλίου 2009

Στοίχημα ΟΥΕΦΑ: Udinese-Werder Bremen

Η τελευταία εκπρόσωπος της Ιταλίας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, Udinese, έχει ένα βουνό να ανέβει εάν θέλει να προκριθεί στα ημιτελικά του UEFA Cup, έχοντας ηττηθεί 3-1 από τη Werder Bremen στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στη Γερμανία.

Ο Βραζιλιάνος σταρ Diego ήταν εξαιρετικός πριν από μια εβδομάδα στο Weserstadion, ανοίγοντας το σκορ με δυνατό συρτό σουτ στο 34ο λεπτό και διπλασιάζοντας τα δικά του τέρματα, αλλά και της ομάδας του, στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου. Σε διάστημα τριών λεπτών ο Hugo Almeida έκανε το 3-0, για να δώσει κάποιες ελπίδες πρόκρισης στην Udinese ο Fabio Quagliarella λίγο πριν το φινάλε.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και στη φάση των ομίλων του Champions League της περιόδου 2005/06. Στο πρώτο παιχνίδι στο Friuli, η ομάδα του Serse Cosmi είχε χρειαστεί ένα γκολ του Antonio Di Natale στο φινάλε για να πάρει την ισοπαλία, καθώς ο Felipe είχε σκοράρει σε λάθος εστία στο 64ο λεπτό. Το παιχνίδι στο Weserstadion εξελίχθηκε σε θρίλερ, καθώς η Werder με τα γκολ των Miroslav Klose, Frank Baumann και Johan Micoud προηγήθηκε 3-0, αλλά δύο τέρματα του Di Natale κι ένα αυτογκόλ του Christian Schulz έφεραν τις δυο ομάδες στα ίσια, μέσα σε διάστημα έξι λεπτών. Τελικά, ο Γάλλος Micoud ήταν αυτός που έδωσε στο 67' τη νίκη στη Werder.

Η Udinese είναι η τρίτη ιταλική ομάδα που αντιμετωπίζει φέτος η Werder, καθώς είχε προηγηθεί η Inter Milan στον όμιλο του Champions League (1-1 εκτός έδρας και 2-1 εντός), αλλά και η AC Milan στους 32 του UEFA Cup (1-1 εντός και 2-2 εκτός). Από την άλλη, η Udinese φτάνει για πρώτη φορά στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Είναι ο μοναδικός από τους οκτώ συλλόγους που δεν έχει κατακτήσει κάποιον εγχώριο τίτλο. Ωστόσο, έχει κερδίσει τα τέσσερα τελευταία ευρωπαϊκά της παιχνίδια στο Friuli. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει φέτος με τη Werder. Εχει φέρει ισοπαλία και στα πέντε φετινά εκτός έδρας παιχνίδια της, με το 2-2 να εμφανίζεται τέσσερις φορές!

Ο Diego είναι εξαιρετικά αμφίβολος για τη Werder Bremen, καθώς ο Βραζιλιάνος πλεϊμέικερ απουσίασε από την αναμέτρηση της Κυριακής κόντρα στη Bayer Leverkusen (1-1). Αν, τελικά, δεν αγωνιστεί, τότε ο Tomas Schaaf θα χρησιμοποιήσει εκ νέου δύο αμυντικά χαφ, με τον Mesut Ozil να είναι ο πιθανότερος αντικαταστάτης του. Η Udinese του Pasquale Marino έσπασε το σερί των πέντε νικών χωρίς νίκη, κερδίζοντας 2-0 τη Reggina το περασμένο Σάββατο και ελπίζει αν και θα παραταχθεί χωρίς τον αρχηγό της, Antonio Di Natale.

Διαιτητής της αναμέτρησης στο Friuli θα είναι ο Σουηδός Martin Hansson.

Οι πιθανές ενδεκάδες
UDINESE: Handanovic - Domizzi, Zapata, Felipe, Pasquale - Inler, D'Agostino, Asamoah - Pepe, Quagliarella, Sanchez
WERDER BREMEN: Wiese - Fritz, Mertesacker, Naldo, Boenisch - Tziolis, Ozil, Frings, Baumann - Almeida, Pizarro

Δεν υπάρχουν σχόλια: