25 Απριλίου 2009

Στοίχημα Serie A: Ντέρμπι με φόντο το Champions League στη Φλωρεντία

Το μεγαλύτερο παιχνίδι της 33ης αγωνιστικής αναμφίβολα γίνεται στη Φλωρεντία όπου Roma και Fiorentina κοντράρονται για να μείνουν στο κυνήγι της Genoa για την τέταρτη θέση του πρωταθλήματος. Νωρίτερα η Chievo με μια νίκη σφραγίζει ουσιαστικά την σωτηρία της.

Chievo - Udinese

Με ένα ανεπανάληπτο σερί θετικών αποτελεσμάτων, η Chievo έχει θέσει τις βάσεις για την σωτηρία της. Το επόμενο εμπόδιο της είναι η ομάδα της Udinese, η οποία προέρχεται από μία μεγάλη νίκη επί της Fiorentina. Η ομάδα της Βερόνας φαινόταν καταδικασμένη τα Χριστούγεννα, αλλά ο προπονητής της ομάδας Domenico Di Carlo πραγματικά έχει κάνει θαύματα και με την νίκη επί της Siena με 2 - 0 την προηγούμενη βδομάδα έφτασε να έχει μόλις 2 ήττες στα 15 τελευταία ματς. Η ομάδα του Di Carlo βρίσκεται στην 16η θέση, επτά βαθμούς πάνω από την Τorino και με μια νίκη σφραγίζουν ουσιαστικά την παραμονή τους. Το μόνο ανησυχητικό είναι η όχι τόσο καλή φόρμα της ομάδας στα εντός έδρας παιχνίδια έχοντας μόλις τρεις νίκες και 12 γκολ μπροστά στο κοινό της. Απόντες για τους γηπεδούχους είναι οι Stephen Makinwa, Kerlon, Fabio Moro, Francesco Scardina και ο τερματοφύλακας Stefano Sorrentino.

Μάλλον οι τίτλοι τέλους για τη σεζόν έχουν πέσει στην ομάδα της Udinese, μιας και αποκλείστηκε από το κύπελλο UEFA, αλλά επίσης δεν προλαβαίνει να διεκδικήσει και κάτι καλό στο πρωτάθλημα. Πάντως ο προπονητής της ομάδας Pasquale Marino είναι περήφανος για την προσπάθεια των παικτών του στη νίκη επί της Fiorentina με 3-1 μόλις μερικές ημέρες μετά τον Ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την Werder Bremen. Ο μόνος στόχος πια της ομάδας είναι η καλύτερη δυνατή βαθμολογική θέση, και σίγουρα πολύ παίκτες θα έχουν στο μυαλό τους μια μεταγραφή, που ίσως τους δώσει ένα επιπλέον κίνητρο. Το απουσιολόγιο της φιλοξενούμενης ομάδας περιέχει τους Damiano Ferronetti, Fernando Tissone, Andrea Coda και Di Natale - όλοι εκτός λόγω τραυματισμού.

Fiorentina - Roma

Αναμφίβολα το παιχνίδι της αγωνιστικής. Η Roma καίγεται για τους βαθμούς και αν θέλει να έχει ελπίδες για έξοδο στο Champions League θα πρέπει να πάρει οπωσδήποτε τη νίκη. Οι ήττες της Fiorentina και της Genoa την προηγούμενη αγωνιστική έδωσε την ευκαιρία στους Ρωμαίους να πλησιάσουν την τέταρτη θέση στους πέντε βαθμούς μετά την μεγάλη νίκη που πέτυχαν στο Lecce με 3-2 την Κυριακή. Η διαφορά μεταξύ των δύο αντιπάλων είναι πια στους τρεις βαθμούς και η ισοπαλία σίγουρα δεν θα ευνοήσει καμία από τις δύο ομάδες. Η Genoa, πάντως, μπορεί να έχασε εντός έδρας από την Lazio, αλλά σίγουρα είναι το μεγάλο φαβορί για κατάληψη της τέταρτης προνομιούχας θέσης.

Παρά το γεγονός ότι οι Βιόλα έχασαν στο Udine την προηγούμενη αγωνιστική, θα πρέπει να ομολογήσουμε πως οι εμφανίσεις της ομάδας είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με αυτές της Roma. Οι παίκτες του Cesare Prandelli πριν το ματς στο Friuli είχαν τρεις σερί νίκες συνδυάζοντας και καλές εμφανίσεις. Οι απουσίες του Riccardo Montolivo και του Felipe Melo σίγουρα ήταν σημαντικές και ο προπονητής της ομάδας σίγουρα νιώθει καλύτερα μετά την επιστροφή του Montolivo. Αντίθετα ο Melo παραμένει εκτός λόγω τιμωρίας.

O Artur αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι στην ενδεκάδα της Roma μιας και υπάρχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης του Doni, ενώ ο Christian Panucci αναμένεται να συνθέσει μαζί με τον Souleymane Diamoutene το κεντρικό αμυντικό δίδυμο σε μια προσπάθεια να συμμαζέψουν την άμυνα μιας και αυτή έχει αποτελέσει τη αχίλλειος πτέρνα στους τελευταίους αγώνες με 13 γκολ σε 5 ματς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: