11 Απριλίου 2009

Στοίχημα Premier League: Πριν τους επαναληπτικούς στην Ευρώπη

Μετά από τα πρώτα παιχνίδια στο Champions League και το UEFA, οι «ευρωπαίοι» επιστρέφουν στα καθημερινά της Premier League, που είναι πολύ ενδιαφέροντα, απ' άκρη εις άκρη του βαθμολογικού πίνακα.

Liverpool-Blackburn

Όσο καλή ήταν η προηγούμενη εβδομάδα για τη Liverpool, με τη μείωση της διαφοράς από τη Manchester United στον ένα βαθμό, τόσο άσχημα μπαίνει σ' αυτή την αγωνιστική, μετά την εντός έδρας ήττα από την Chelsea για το Champions League, που κατά πάσα πιθανότητα θα κοστίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, μετά και τον επαναληπτικό της ερχόμενης Τρίτης. Ο αρχηγός της ομάδας, Steven Gerrard, που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί έξυπνα μέχρι το τέλος της σεζόν, παρά το γεγονός ότι ο τραυματισμός του δεν είναι σοβαρός και μάλλον θα ξεκινήσει από τον πάγκο σήμερα. Επιστρέφει από τιμωρία στην Ευρώπη ο μέσος Mascherano.

Η Blackburn πήρε τη νίκη, που χρειαζόταν, για να ελπίζει στην παραμονή, εντός έδρας επί της Tottenham με 2-1 και βρίσκεται σε απόσταση πέντε βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού. Πρόβλημα στην επίθεση για τον Sam Allardyce, καθώς εκτός είναι οι Santa Cruz και Roberts, με τον McCarthy να είναι ο μοναδικός αναγνωρισμένος επιθετικός της ομάδας.


Chelsea-Bolton

H Chelsea, με την ψυχολογία στα ύψη από την εκτός έδρας νίκη επί της Liverpool, κατέχει την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, με τρεις βαθμούς διαφορά από τους «Κόκκινους» και έξι από την τέταρτη Arsenal, από την οποία δεν φαίνεται να κινδυνεύει. Σε δίλημμα είναι ο Hiddink για το ποιος θα είναι ο παρτενέρ του Alex στο κέντρο της άμυνας, καθώς ο Terry είναι τιμωρημένος στον επαναληπτικό με τη Liverpool, οπότε ίσως προτιμηθεί ο Carvalho. Αμφίβολος παραμένει ο δεξιός μπακ Bosingwa.

Σημαντική νίκη για την παραμονή της πέτυχε η Bolton, εντός έδρας επί της Boro με 4-1 και απέχει οκτώ βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. O Gary Megson δεν αντιμετωπίζει νέα προβλήματα, με τους μέσους Davies και O'Brien ν' απουσιάζουν και πάλι κι έτσι αναμένεται να χρησιμοποιήσει την ίδια ενδεκάδα.


Middlesbrough-Hull

Δύσκολα τα πράγματα για τη Boro, που πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει το σημερινό παιχνίδι, αν θέλει να έχει ελπίδες για παραμονή, καθώς μετά την εκτός έδρας ήττα με 4-1 από τη Bolton είναι στην προτελευταία θέση, πέντε βαθμούς πίσω από μια θέση σωτηρίας. Απουσιάζει ο τραυματίας αρχηγός Pogatetz και ο τιμωρημένος O'Neill, αλλά επιστρέφει ο Riggott και ίσως ο Johnson.

Σημαντικό το παιχνίδι και για τη Hull, που προέρχεται από την εντός έδρας λευκή ισοπαλία με την Portsmouth κι έχει απόσταση πέντε βαθμών από τη ζώνη. Αμφίβολος είναι ο επιθετικός Cousin, ενώ ελπίδες επιστροφής μετά από σοβαρό τραυματισμό έχει ο έμπειρος Boateng, πρώην παίκτης της Boro.


Portsmouth-West Brom

Μετά τη λευκή εκτός έδρας ισοπαλία με τη Hull, η Portsmouth, που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο με τη Man Utd, απέχει τέσσερεις βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Έτοιμος να επιστρέψει στην αρχική ενδεκάδα είναι ο Pennant, αλλά τιμωρημένος είναι μετά την άδικη αποβολή του ο δεξιός μπακ Johnson.

Η West Brom δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα σε ακόμα ένα παιχνίδι, χάνοντας αυτή τη φορά από τη Stoke με 0-2 κι έτσι παραμένει στην τελευταία θέση, με απόσταση οκτώ βαθμών από τις θέσεις σωτηρίας. Επιστρέφει πιθανότατα ο Ιβοριανός αμυντικός Meite.


Sunderland-Manchester United

Μόλις τρεις βαθμούς, ακριβώς εκτός ζώνης βρίσκεται η Sunderland, μετά την κακή εμφάνιση και ήττα από τη West Ham εκτός έδρας με 2-0. Αμφίβολος είναι ο αρχηγός Whitehead και ο επιθετικός Healy, ίσως επιστρέψει ο μέσος Tainio, ενώ σίγουρος απών είναι ο αριστερός μπακ McCartney.

Σε θέση οδηγού βρίσκεται η Man Utd, μετά τη δύσκολη νίκη επί της Aston Villa με 3-2 την περασμένη Κυριακή, με ήρωα τον νεαρό Macheda στις καθυστερήσεις, ενώ έχει κι ένα παιχνίδι λιγότερο. Πάντως ο μεγάλος στόχων των πέντε τροπαίων δείχνει δύσκολος, καθώς η εντός έδρας ισοπαλία με την Porto (2-2) στο πρώτο παιχνίδι για τα προημιτελικά του Champions League δίνει προβάδισμα πρόκρισης στους Πορτογάλους, την ερχόμενη Τετάρτη. Εκτός αναμένεται να είναι και πάλι ο Ferdinand, περισσότερο για να προφυλαχθεί για το παιχνίδι του Champions League, και με τον Evans αμφίβολο, παρτενέρ του Vidic αναμένεται να είναι ο O'Shea. Εκτός παραμένει ο Berbatov.


Tottenham-West Ham

Η Tottenham ίσως άξιζε ακόμα και τη νίκη στο παιχνίδι με τη Blackburn, αλλά μένοντας με παίκτη λιγότερο, κόστισε στην ομάδα, που τελικά ηττήθηκε με 2-1 και κυνηγά πλέον την έβδομη θέση, απ' όπου απέχει έξι βαθμούς. Τιμωρημένος είναι ο βασικός μέσος Palacios και αμφίβολος ο επίσης βασικός Lennon.

Η West Ham από την μεριά της κατέχει αυτή τη στιγμή την έβδομη θέση, και απόλυτα δίκαια, καθώς ο Gianfranco Zola έχει δημιουργήσει μια ομάδα, που προσπαθεί να παίξει όμορφο ποδόσφαιρο και να πάρει ταυτόχρονα αποτέλεσμα. Αμφίβολοι είναι οι Kovac και Parker, ενώ εκτός είναι ο βασικός επιθετικός Cole και κάποιοι μακροχρόνια απόντες.


Wigan-Arsenal

Μετά από κακή εμφάνιση, η Wigan ηττήθηκε με 4-0 από την Everton και απέχει τρεις βαθμούς από την έβδομη θέση και το Europa League. Ο Amr Zaki δεν θ' αγωνιστεί ακόμα κι αν ξεπεράσει εγκαίρως τον τραυματισμό του, μετά το νέο πειθαρχικό του παράπτωμα, ενώ τη σεζόν χάνει ο Νοτιοκορεάτης μέσος Cho.

H Arsenal διατήρησε το αήττητο σερί των 17 αγώνων και την τρίτη θέση με τη νίκη επί της Man City με 2-0 εντός έδρας και την Τρίτη πήρε προβάδισμα μετά το 1-1 του Madrigal με τη Villarreal για τα προημιτελικά του Champions League. Δεν χάρηκαν για πολύ τις επιστροφές βασικών στελεχών, οι «Κανονιέρηδες», καθώς χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο Gallas, ενώ για τρεις και δύο εβδομάδες θ' απουσιάσουν οι Almunia και Clichy. Αμφίβολοι είναι οι van Persie και Eduardo, αλλά διαθέσιμος είναι σε σχέση με το παιχνίδι του Champions League o Arshavin.


Stoke-Newcastle

Σημαντική νίκη σε παιχνίδι έξι βαθμών πέτυχε η Stoke, αυτή τη φορά εκτός έδρας, για πρώτη φορά φέτος, επί της West Brom με 0-2 και αποσπάστηκε έξι βαθμούς από τη ζώνη και τη σημερινή της αντίπαλο. Αμφίβολοι είναι οι Higginbotham, Diao και Faye, για τον Tony Pulis.

Η Newcastle ηττήθηκε εντός έδρας από την Chelsea στο ντεμπούτο του Alan Shearer στον πάγκο της ομάδας και είναι η πρώτη ομάδα εντός ζώνης, με τρεις βαθμούς απόσταση από μια θέση παραμονής. Επιστρέφει πιθανότατα ο αμυντικός Bassong, αλλά απουσιάζει ο Steven Taylor, καθώς και οι Jose Enrique και Lovenkrands.

Δεν υπάρχουν σχόλια: