4 Απριλίου 2009

Στοίχημα Ligue 1: Κορυφώνεται η μάχη για τον τίτλο

Το Σάββατο συνεχίζεται η μάχη στην Ligue 1, με αρκετές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Από το πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις της Le Mans με την Lyon καθώς και της Caen με την Toulouse.

Nantes - Lille:

Οι γηπεδούχοι της Nantes μάχονται για την σωτηρία και χρειάζονται τους βαθμούς. Ο προπονητής της ομάδας, Elie Baup, έχει ζητήσει την προσοχή των παικτών του σε όλα τα εναπομείναντα ματς. Η Nantes δεν μπορεί να υπολογίζει για το ματς του Σαββάτου, στους τραυματίες Thomas Dossevi και Aurelien Capoue.

Η Lille ταξιδεύει στην έδρα της Nantes, έχοντας σαν στόχο την τέταρτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα που θα την ανεβάσει ακόμα πιο πολύ στην βαθμολογία. Ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Garcia, δεν θα έχει στην διάθεσή του τους τραυματίες Mathieu Debuchy και Nicolas Plestan ενώ οι Ludovic Obraniak και Yohan Cabaye είναι τιμωρημένοι και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Monaco - Le Havre:

H Monaco υποδέχεται την ουραγό της βαθμολογίας Le Havre. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από δυο συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, και όσο η ομάδα απομακρύνεται από την ζώνη του υποβιβασμού αποδίδει και καλύτερο ποδόσφαιρο. Η Monaco, θα έχει αρκετές απουσίες το Σάββατο. Πιο συγκεκριμένα έκτος μάχης έχουν τεθεί οι Jean-Jacques Gosso, Flavio Roma, Alexandre Licata, Alejandro Alonso, Kevin Diaz, Djamel Bakar, Vincent Muratori και Adriano.

Η Le Havre, από την μεριά της, ελπίζει σε ένα θαύμα για να παραμείνει στην κατηγορία. Η αγωνιστική κατάσταση της ομάδας είναι πολύ άσχημη αφού μετράνε πέντε ήττες στα τελευταία έξι ματς. Στα αγωνιστικά ο επιθετικός της ομάδας Mamadou Diallo επιστρέφει, αντίθετα με τους Kana-Biyik και Abasse Ba, οι οποίοι είναι τραυματίες και δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν.

Valenciennes - Auxerre:

Η Valenciennes είναι σε καλή κατάσταση αλλά στο ματς με την Auxerre θα έχει δύσκολο έργο, αφού αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα με απουσίες παικτών. Ο Κολομβιανός Sanchez, είναι τιμωρημένος ενώ και ο τραυματίας Lacourt θα απουσιάζει. Εκτός μάχης έχει τεθεί και ο Djamel Belmadi. Αντίθετα ο Antoine Kombouare, θα πρέπει να αισθάνεται χαρούμενος με την επιστροφή του επιθετικού Jean-Claude Darcheville.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο η ομάδα του Fernandez, μετράει πέντε νίκες στα τελευταία εφτά ματς. O Jean-Pascal Mignot μάλλον θα επιστρέψει μετά τον τραυματισμό του. η συμμετοχή του Valter Birsa θεωρείται αμφίβολη, και την θέση μάλλον θα καλύψει ο Kamel Chafni.

Grenoble - Lorient:

Σε ένα αρκετά αμφίρροπο ματς η Grenoble θα αντιμετωπίσει την Lorient. Οι γηπεδούχοι, θέλουν να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία και μάλλον θα είναι ευχαριστημένοι και με τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Bazdarevic, δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Martial Robin και Milivoje Vitakic, ενώ και η συμμετοχή του Walid Regragui είναι αμφίβολη.

Μετά από ένα μεγάλο αρνητικό σερί, η Lorient επέστρεψε στις νίκες στο ματς με την St Etienne. Η ομάδα γενικότερα προβληματίζει τον τελευταίο καιρό και η αναμέτρηση αναμένεται δύσκολη για τους φιλοξενούμενους. Ο Christian Gourcuff, προβληματίζεται καθώς δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Fabrice Abriel. Τα προβλήματα όμως δεν σταματάνε εκεί αφού εκτός μάχης έχουν μείνει επίσης οι Mickael Ciani, Marc Boutruche, Bakary Soro, Ulrich Le Pen και Julien Pinard.

Le Mans - Lyon:

Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 14η θέση της βαθμολογίας, αλλά δείχνουν να είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Να θυμίσουμε ότι η Le Mans, έχει χάσει μόλις μια φορά στα τελευταία έξι ματς. Ο Bertucci, δεν υπολογίζει στους τραυματίες Mathieu Coutadeur, Saber Ben Frej και Gervinho.

Η Lyon φυσικά δεν έχει περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες, και έτσι το ματς του Σαββάτου έχει μεγάλη σημασία για την ομάδα. Ο τεχνικός της Lyon, Claude Puel αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα με τους τραυματισμούς των Jeremy Toulalan και Kim Kallstrom. Εκτός μάχης έχουν μείνει οι επίσης τραυματίες Fabio Santos, John Mensah και Cesar Delgado. Αντίθετα με τους παραπάνω ο Jean-Alain Boumsong ξεπέρασε τον τραυματισμό του, και θα είναι έτοιμος για την αναμέτρηση.

Bordeaux - Nancy:

Οι γηπεδούχοι της Bordeaux θέλουν να διευρύνουν το νικηφόρο σερί και να παραμείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρωτοπόρου Lyon. Το παιχνίδι κρύβει παγίδες και για αυτόν τον λόγο η Bordeaux θέλει να σημειώσει ένα γρήγορο γκολ. Ο Fernando Cavenaghi, Henrique και ο τερματοφύλακας Ulrich Rame θα απουσιάσουν λόγω τραυματισμού, ενώ απών θα είναι και ο τιμωρημένος Fernando.

Η Nancy θα προσπαθήσει να στηριχθεί στην καλή αμυντική της λειτουργία. Αν και η ομάδα προβληματίζει τον τελευταίο καιρό με την απόδοσή της, δεν θα παραδοθεί εύκολα καθώς προσπαθεί να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία. Ο Andre Luiz και ο Landry N'Guemo θα απουσιάσουν λόγω τιμωρίας.

Caen - Toulouse:

Η Toulouse θα έχει δύσκολο έργο στην έδρα της Caen που καίγεται για τους βαθμούς. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 19η θέση της βαθμολογίας, και θέλουν τους βαθμούς προκειμένου να μείνουν ζωντανοί στην κούρσα για την παραμονή στην κατηγορία. Οι Proment, Deroin, Leca και ο Julien Toudic, είναι τραυματίες και δεν θα μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα της Caen.

Οι φιλοξενούμενοι μετά την μεγάλη νίκη επί της PSG, έχουν ανεβασμένη ψυχολογία. Όπως και οι γηπεδούχοι, έτσι και η ομάδα του Casanova χρειάζεται τους βαθμούς σε αυτό το παιχνίδι. Ο Γάλλος τεχνικός, δεν θα έχει μαζί του τους Jeremy Mathieu, Pantxi Sirieux, Alexandre Bonnet και Etienne Capoue.

Προγνωστικά στοίχημα ποδόσφαιρο:

Η Bordeaux είναι σε καλή κατάσταση και θα είναι το φαβορί για την νίκη απέναντι στη Nancy. Οι φιλοξενούμενοι αμύνονται καλά, αλλά οι απουσίες ίσως επηρεάσουν το παιχνίδι τους. Αναμένουμε ένα κλειστό ματς, με την Bordeaux πάντως να φτάνει στην νίκη εύκολα ή δύσκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: