28 Απριλίου 2009

Στοίχημα Champions League, Barcelona - Chelsea

Ο πρώτος ημιτελικός του Champions League είναι γεγονός. Barcelona εναντίον Chelsea στο Camp Nou και... όποιος αντέξει.

Αυτό είναι λοιπόν. Μετά από όλα αυτά τα σενάρια των προηγούμενων μηνών για την προσπάθεια της Barcelona να πετύχει το τρεμπλ (Primera Division, Copa del Rey και Champions League) το τελευταίο εμπόδιο είναι εδώ και είναι ψηλό. Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών θα κριθούν σχεδόν όλα για τη φετινή σεζόν της Barca. Αρχικά είναι ο πρώτος ημιτελικός με την Chelsea, στη συνέχεια υπάρχει το παιχνίδι με τη Real Madrid στο Santiago Bernabeu, αλλά και η ρεβάνς στο Stamford Bridge την επόμενη εβδομάδα. Ακολουθεί η «πονηρή» αναμέτρηση με τη Villareal μετά από τέσσερις ημέρες για την Primera Division.

Η μεγαλύτερη ανησυχία για τον Pep Guardiola έρχεται από το γεγονός πως οι περισσότεροι οπαδοί σκέφτονται ήδη το El Clasico στη Μαδρίτη. Πολλοί είναι αυτοί και μέσα στα αποδυτήρια του Camp Nou που θεωρούν πιο σημαντική διοργάνωση την Primera Division από το Champions League και θέτουν ως προτεραιότητα την εγχώρια επιτυχία. Και, όσο καθοριστική κι αν είναι η αναμέτρηση με την Chelsea, τίποτα δεν μπορεί να επισκιάσει την τιτανομαχία με τον «αιώνιο εχθρό».

Ο Guardiola επιστρέφει στον πάγκο, καθώς ήταν τιμωρημένος και είχε δει από τις εξέδρες τη ρεβάνς με την Bayern Munchen. Ο Rafa Marquez εξέτισε και αυτός την τιμωρία του, αλλά θα πρέπει να προσέξουν οι Sergio Busquets, Dani Alves και Charles Puyol που βρίσκονται στο όριο καρτών. Martin Caceres και Gabriel Milito είναι εδώ και καιρό τραυματίες.

Η Chelsea είναι, πάνω κάτω, στα ίδια επίπεδα με την αντίπαλό της, αν και διεκδικεί πλέον δύο τρόπαια. Ο τίτλος της Premier League μπορεί να έχει πετάξει, αλλά οι Λονδρέζοι έχουν ήδη εξασφαλίσει μια θέση στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, θέλοντας να θέσουν ένα τέλος στην ξηρασία των δυο τελευταίων ετών. Καθόλου άσχημος στόχος, αν αναλογιστεί κανείς την σκληρή κριτική που δέχτηκαν στο μέσο της περιόδου.

Η επιτυχία στο Champions League είναι αυτό που θέλουν όλοι στην Chelsea. Το... ιερό δισκοπότηρο, άλλωστε, έχει γίνει έμμονη ιδέα του Roman Abramovich τα τελευταία χρόνια. Πάντως, δεν θα μπορούσαν οι Άγγλοι να ζητήσουν πιο δύσκολο αντίπαλο στον ημιτελικό, ωστόσο υπάρχει πάντα αισιοδοξία στο Stamford Bridge ενόψει του ταξιδιού στην Καταλονία. Και υπάρχει λόγος... Οι «μπλε» έχουν ηττηθεί μόλις μια φορά από την ημέρα που ανέλαβε τις τύχες τους ο Guus Hiddink, στις αρχές του Φεβρουαρίου. Και μετά το εντυπωσιακό 3-1 επί της Liverpool μέσα στο Anfield, οι παίκτες της Chelsea πιστεύουν πως μπορούν να κερδίσουν οπουδήποτε.

Το μεγάλο πρόβλημα της Chelsea έχει να κάνει με την τιμωρία του αριστερού μπακ Ashley Cole. Ο Jose Bosingwa αναμένεται να μετατεθεί από το δεξί άκρο για να αναλάβει την επιτήρηση του Lionel Messi. Επιστρέφει και ο John Terry που εξέτισε και θα πάρει τη θέση του Ricardo Carvalho στο κέντρο της άμυνας, με τον Πορτογάλο να έχει πρόβλημα στους προσαγωγούς, όπως και ο Deco. Nicolas Anelka είναι στο όριο των καρτών. Joe Cole και Paulo Ferreira έχουν τεθεί νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν.

Διαιτητής της αναμέτρησης στο Camp Nou θα είναι ο Γερμανός Wolfgang Stark.

Οι πιθανές ενδεκάδες:
Barcelona: Victor Valdes - Dani Alves, Puyol, Marquez, Abidal - Xavi, Keita, Iniesta - Messi, Eto'o, Henry
Chelsea: Cech - Ivanovic, Alex, Terry, Bosingwa - Essien, Ballack - Kalou, Lampard, Malouda - Drogba

Δεν υπάρχουν σχόλια: