4 Απριλίου 2009

Στοίχημα Bundesliga: Κρίσιμη για τον τίτλο αγωνιστική

Τα παιχνίδια Wolfsburg-Bayern, Hertha-Dortmund και Hamburg-Hoffenheim θα κρίνουν πολλά στη μάχη του πρωταθλήματος στην Bundesliga...

Eintracht - Cottbus:

Η Frankfurt έχασε την ευκαιρία να πάρει μεγάλο διπλό στο παιχνίδι με τη Leverkusen και τώρα είναι υποχρεωμένη να κερδίσει την Cottbus για να ηρεμήσει με την υπόθεση-παραμονή. Επιστρέφουν Λυμπερόπουλος (Ε, 20 συμμ., 7 γκολ) και Nikolov (T, 16 συμμ.), εξαιρετικά αμφίβολος ο επιθετικός Fenin (24 συμμ., 5 γκολ, 7 ασίστ).

H Cottbus έχει σερί ηττών και προσπαθεί απεγνωσμένα να σταματήσει την κατρακύλα. Επιστρέφουν οι Kukielka (A, 17 συμμ.), Radeljic (A, 19 συμμ., 1 γκολ).

Hamburg - Hoffenheim:

To Hamburg πετάει από επιτυχία σε επιτυχία τον τελευταίο καιρό, με πιο πρόσφατη αυτήν στο Gelsenkirchen επί της Schalke με 2-1. Η συγκεκριμένη νίκη αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστούμε ότι επιτεύχθηκε χωρίς τους Petric (E, 21 συμμ., 10 γκολ), Olic (22 συμμ., 7 γκολ) και Trochowski (M, 24 συμμ., 5 γκολ, 7 ασίστ). Και οι τρεις είναι στην αποστολή και μάλλον θα αγωνιστούν σήμερα. Εκτός παραμένουν οι Demel (A, 21 συμμ., 1 ασίστ), Boateng (A, 15 συμμ., 2 ασίστ), Rheinhardt (A, 15 συμμ., 2 γκολ) και Alex Silva (M, 16 συμμ., 1 ασίστ).

H Hoffenheim από την κορυφή έχει κατρακυλήσει στην 5η θέση και νιώθει καυτή την ανάσα της Stuttgart. Τρεις πολύτιμοι παίκτες στο μεσοεπιθετικό τομέα, οι Salihovic (M, 21 συμμ., 5 γκολ, 8 ασίστ), Obasi (E, 16 συμμ., 6 γκολ, 3 ασίστ) και Ba (E, 24 συμμ., 11 γκολ, 4 ασίστ), αποθεραπεύτηκαν και επιστρέφουν. Δεν λείπουν, ωστόσο, οι απουσίες για ένα ακόμη ματς. Εκτός από τον μακροχρόνια τραυματία Ibisevic (E, 17 συμμ., 18 γκολ, 6 ασίστ), θα λείψουν οι Jaissle (A, 22 συμμ.), Ibertsberger (A, 21 συμμ.), Luis Gustavo (M, 22 συμμ.).

Wolfsburg - Bayern:

Η Wolfsburg μετρά επτά συνεχόμενες νίκες, κάνοντας νέο ρεκόρ συλλόγου. Με αυτούς τους 21 βαθμούς έχει αποκτήσει δικαιολογημένα αυξημένες ελπίδες τίτλου. Προβλήματα ιδιαίτερα ο Magath δεν αντιμετωπίζει, πλην του ενίοτε βασικού Hasebe (Μ, 22 συμμ.), ο οποίος είναι τραυματίας.

H Bayern δίνει το ματς της χρονιάς την Τετάρτη κόντρα στην Barcelona στο Camp Nou. Ωστόσο, περιθώρια για αδιαφορία στο πρωτάθλημα δεν υπάρχουν. Ο Luca Toni (E, 16 συμμ., 9 γκολ, 2 ασίστ) αποθεραπεύτηκε έγκαιρα και επιστρέφει. Τραυματίες είναι ο Klose (E, 23 συμμ., 10 και 7 ασίστ), Van Buyten (A, 14 συμμ., 3 γκολ, 1 ασίστ), τιμωρημένος ο Demichelis (A, 21 συμμ., 3 γκολ). Οι δύο απουσίες στο κέντρο της άμυνας φέρνουν στην ενδεκάδα τον πιτσιρικά Breno.

Bochum - Stuttgart:

H Bochum από τελευταία στο ξεκίνημα του 2ου γύρου έχει βρεθεί στη 14η θέση με τρεις βαθμούς διαφορά από τη ζώνη υποβιβασμού, πραγματοποιώντας εξαιρετική πορεία. Πάντως, στο 1-0 επί της Gladbach ήταν αρκετά τυχερή. Επιστρέφουν οι Yahia (15 συμμ., 1 γκολ) και Maltritz (19 συμμ.), παραμένει εκτός ο τιμωρημένος Pfertzel (A, 20 συμμ., 2 γκολ, 1 ασίστ), ενώ τραυματίστηκε ο ακραίος Fuchs (M, 22 συμμ., 2 γκολ, 4 ασίστ) σε προπόνηση της Εθνικής Αυστρίας.

H Stuttgart κέρδισε με 2-0 τη Hertha και πλησίασε στους δύο βαθμούς την 5η Hoffenheim, αναπτερώνοντας τις ελπίδες της για ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο Markus Babbel δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Khedira (M, 21 συμμ., 7 γκολ, 2 ασίστ), Marica (E, 20 συμμ., 3 γκολ, 2 ασίστ) και Osorio (A, 17 συμμ., 2 ασίστ).

Hertha - Dortmund:

Το δυνατό σημείο της πρωτοπόρου Hertha δεν είναι τα ματς με τις «μεγάλες» ομάδες και το απέδειξε για μια ακόμη φορά στη μέτρια παρουσία της στη δίκαιη ήττα με 2-0 από Stuttgart. Το πειθαρχικό παράπτωμα του Ebert (M, 13 συμμ., 1 γκολ, 7 ασίστ) ξεχάστηκε και επειδή η παρουσία του στην ενδεκάδα είναι πολύτιμη, επαναφέρθηκε από τους ερασιτέχνες, όπου είχε σταλεί. Απών είναι ο τιμωρημένος Stein (A, 24 συμμ.), αμφίβολοι τόσο ο αρχηγός Friedrich (A, 23 συμμ.), όσο και ο σκόρερ Voronin (E, 21 συμμ., 11 γκολ, 4 ασίστ).

Η Dortmund έχει κάνει καλές εμφανίσεις στα τελευταία παιχνίδια, με αποκορύφωμα το 1-0 επί της Werder. Λόγω βατού προγράμματος διατηρεί κάποιες ελπίδες για ευρωπαϊκή έξοδο. Απόντες είναι ο τιμωρημένος Tinga (M, 21 συμμ., 2 ασίστ) και ο τραυματίας Kringe (M, 25 συμμ., 4 γκολ, 2 ασίστ), ενώ υπάρχει ερωτηματικό για τον οργανωτή Hajnal (21 συμμ., 3 γκολ, 8 ασίστ). Στο πλευρό της Borussia 10.000 κιτρινόμαυροι οπαδοί.

Σε λίγο οι προτάσεις μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: