27 Απριλίου 2009

Όλη η χρονιά σε έξι αγωνιστικές για ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ και Λάρισα

Τι κι αν έπαιξαν 30 ολόκληρες αγωνιστικές. ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Λάρισα παίζουν όλη τους τη χρονιά στις επόμενες έξι αγωνιστικές των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα.

Με πλεονέκτημα ο δικέφαλος του Βορρά, με δυσκολία οι «πράσινοι», με απώλεια η «Ενωση» και με τη Λάρισα πιο χαλαρή από όλους να έχει πετύχει το στόχο την έξοδο στην Ευρώπη, μπαίνουν στη «μάχη» που από την Πέμπτη θα γνωρίζουν και το πρόγραμμα.

Οι Θεσσαλονικείς εκτός από το αβαντάζ στην βαθμολογία με την οποία θα ξεκινήσει αυτό το μίνι πρωτάθλημα θα έχουν πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με οποιαδήποτε ομάδα από τις υπόλοιπες τρεις.

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός αναμένεται να είναι οι δύο ομάδες που θα παλέψουν για το εισιτήριο του Champions League καθώς η ΑΕΚ με τον μόλις ένα βαθμό έχει χάσει αρκετό έδαφος πριν καν αρχίσει η διαδικασία.

Οι έξι αγωνιστικές τους θα διεξαχθούν από τις 10 έως τις 31 Μαϊου. Η ομάδα που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς σ΄ αυτές τις έξι αγωνιστικές, κερδίζει τη συμμετοχή της στους προκριματικούς του Champions League, μαζί με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, ενώ οι υπόλοιπες τρεις θα μετέχουν στο νεοσύστατο Europa League, διοργάνωση που διαδέχεται το κύπελλο UEFA.

Η κλήρωση για το πρόγραμμα των πλέι οφ θα διεξαχθεί την Τρίτη (13.00).

Η βαθμολογία

ΠΑΟΚ 3
Παναθηναϊκός 2
ΑΕΚ 1
Λάρισα 0

Δεν υπάρχουν σχόλια: