16 Απριλίου 2009

Ολυμπιακός: Αγοράζει Λέτο, Ντέρμπισιρ!

Ο Ολυμπιακός έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία των Σεμπάστιαν Λέτο και Ματ Ντέρμπισιρ και θέλει να τους διατηρήσει στο ρόστερ του. Το πρόβλημα είναι πως δεν του ανήκουν. Γι' αυτό θέλει να τους αποκτήσει! Οι "ερυθρόλευκοι" είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα ώστε να αγοράσουν τον Αργεντινό και τον Άγγλο από Λίβερπουλ και Μπλάκμπερν αντίστοιχα, κάτι βέβαια που είναι εξαιρετικά δύσκολο, διότι τα λεφτά είναι πολλά. Αν δεν τα καταφέρει, θα επιχειρήσει να ανανεώσει τον δανεισμό τους και για την επόμενη χρονιά. Την ίδια ώρα ο Χρήστος Πατσατζόγλου οδεύει προς τη Γαλατασαράι και η παρέλαση των υποψήφιων μεταγραφικών στόχων του Ολυμπιακού συνεχίζεται. Τελευταίο όνομα αυτό του Μάρκο Ματεράτσι!
Το ταλέντο και οι ικανότητές τους ξεδιπλώθηκαν κατά τρόπο πειστικό επί... χόρτου. Ψήφος εμπιστοσύνης ελήφθη. Το μόνο που μένει είναι να βρεθεί τρόπος να συνεχίσουν να αγωνίζονται στον Ολυμπιακό. Για τους Σεμπάστιαν Λέτο και Ματ Ντέρμπισιρ ο λόγος. Η διοίκηση των "ερυθρολεύκων", όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα "Πρωταθλητής", έχει πάρει την απόφαση να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της ώστε να τους διατηρήσει στο ρόστερ της ομάδας και την επόμενη αγωνιστική περίοδο τουλάχιστον, κάτι βέβαια που δεν εξαρτάται αποκλειστικά από αυτήν, είναι ωστόσο εφικτό. Αρκεί να βρεθεί η φόρμουλα.

Ο δανεισμός και των δύο λήγει αυτό το καλοκαίρι, επομένως ο Ολυμπιακός έχει δύο εναλλακτικές λύσεις, εφόσον θέλει να τους κρατήσει: είτε να τους αγοράσει είτε να ανανεώσει το δανεισμό τους. Οι περιπτώσεις πάντως διαφέρουν. Ο Ντέρμπισιρ ανήκει στην Μπλάκμπερν, αλλά ο προπονητής της, Σαμ Αλαρντάις, έχει δηλώσει πως δεν τον υπολογίζει. Στον Πειραιά έμαθαν πως η αγγλική ομάδα είναι διατεθειμένη να τον παραχωρήσει ακόμα και με λιγότερα από τα 4,5 εκ. Ευρώ, που προβλέπει η ρήτρα του συμβολαίου που ο παίκτης υπέγραψε με τους "ερυθρόλευκους" τον Ιανουάριο.

Δεδομένου δε ότι και ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει εκφραστεί υπέρ της παραμονής του Άγγλου επιθετικού η απόφαση είναι να επιδιωχθεί η απόκτησή του. Στον Ολυμπιακό πιστεύουν ότι μπορούν να αποκτήσουν το Ντέρμπισιρ με ένα ποσό τριών εκ. Ευρώ ή και λιγότερα ακόμα και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν. Αν δεν τα καταφέρουν, τότε θα προσπαθήσουν να ανανεώσουν τον δανεισμό του για έναν ακόμα χρόνο.

Η περίπτωση αγοράς του Λέτο είναι πολύ πιο δύσκολη, διότι τα χρήματα που ζητά η Λίβερπουλ είναι πολύ περισσότερα. Πρόσφατα η Παρί Σεν Ζερμέν είδε να απορρίπτεται μετά πολλών επαίνων πρόταση ύψους 3,5 εκ. Ευρώ, που έκανε για τον Αργεντινό, και τούτο διότι η Λίβερπουλ δεν δείχει να διατεθειμένη να συζητήσει προσφορά μικρότερη των 6 εκατομμυρίων. Τα λεφτά είναι πολλά, γι' αυτό στον Ολυμπιακό σκέφτονται σοβαρά να υποβάλουν στην ομάδα του μεγάλου αγγλικού λιμανιού πρόταση συνιδιοκτησίας του παίκτη. Με ένα ποσό γύρω στα 3,5 εκ. Ευρώ, δηλαδή, να αποκτήσουν το 50% των δικαιωμάτων του. Ούτε αυτό το σενάριο είναι εύκολο να πραγματοποιηθεί όμως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: