13 Απριλίου 2009

Συνάντηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θοδωρή Ζαγοράκη, και τον αντιπρόεδρο, Ηλία Βιολίδη, είχε το μεσημέρι της Μ.Δευτέρας στο πολιτικό γραφείο του ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος είχε μια πλήρη ενημέρωση από τους διοικούντες τον «Δικέφαλο του Βορρά» για το θέμα των χρεών της ομάδας προς το ελληνικό δημόσιο.

Η συνάντηση έγινε σε κλίμα συναίνεσης και κατανόησης και διήρκεσε περίπου μια ώρα. Μετά το τέλος της ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ηλίας Βιολίδης, δήλωσε:

«Έγινε μία συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο για την ενημέρωσή του πάνω στα οικονομικά ζητήματα που μας απασχολούν, στο θέμα των οφειλών προς το Δημόσιο και με γνώμονα να βγει ο ΠΑΟΚ από το αδιέξοδο. Μας δήλωσε την αμέριστη συμπεράσταση του. Μας υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει.

»Ο ΠΑΟΚ δεν θέλει να του χαριστεί κάτι. Ο ΠΑΟΚ θέλει ίσους όρους. Κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να προχωρήσουμε το θέμα. Ζητάμε ρύθμιση για την απαλλαγή των χρεών. Ο πρώην Υπουργός έδειξε ευαισθητοποιημένος για τα θέματα του ΠΑΟΚ, γιατί πάντα ηταν κοντά στον σύλλογο και πιστεύουμε πως θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης.

»Ενημερώσαμε τον κ. Βενιζέλο για τις συναντήσεις που είχαμε με το υπουργείο Οικονομικών και για τις προτάσεις μας και μας υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος τόνισε:

«Στον αθλητισμό φαίνονται οι μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες που υπάρχουν στη χώρα μας. Εχει λοιπόν πάρα πολύ μεγάλη σημασία να υπάρχουν ίσοι κανόνες και να μπορεί η ελληνική περιφέρεια, να μπορεί η Βόρεια Ελλάδα, να νιώθει ότι μετέχει ισότιμα σε αυτό το αθλητικό γίγνεσθαι, που είναι μια μεγάλη κοινωνική δραστηριότητα, που έχει σημασία για την κοινωνική μας συνοχή.

»Έτσι θα είμαι πάντα πρόθυμος να ακούσω πληροφορίες και να πω τις γνώμες μου σε όλες τις ομάδες που έχουν ανάγκη. Ολες οι επιχειρήσεις σε συνθήκες οικονομικής κρίσης έχουν προβλήματα. Αυτό δεν αφορά μόνο τις αθλητικές ανώνυμες εταιρίες, αφορά έναν τεράστιο αριθμό επιχειρήσεων που απασχολούν πολλούς εργαζόμενους στη χώρα μας.

»Πρέπει να βρεθούν λύσεις για την αγορά, γιατί πρέπει να ξεπεράσουμε αυτή τη βαριά και πολυεπίπεδη κρίση, στην οποία βρισκόμαστε όχι μόνο ως χώρα, αλλά ως διεθνής οικονομία.

»Δεν μου ζήτησε κάτι ιδιαίτερο ο ΠΑΟΚ. Περισσότερο τη γνώμη και την εμπειρία μου και βεβαίως είχε την ευκαιρία να πει τα καλά του λόγια ο κ. Ζαγοράκης και η διοίκηση του ΠΑΟΚ για τη συνεργασία μας, κάτι που ακούω γενικά, αλλά τώρα δεν μας αφορά το παρελθόν αλλά το μέλλον»

Δεν υπάρχουν σχόλια: