14 Απριλίου 2009

«Χρυσή» συμφωνία ΕΠΟ-ΟΠΑΠ με 11 εκ. ευρώ στο ποδόσφαιρο

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η ΟΠΑΠ Α.Ε. κατέληξαν σε τριετή συμφωνία συνεργασίας, μετά τη συνάντηση που είχαν την Μ.Τρίτη οι πρόεδροι των δύο πλευρών, Σοφοκλής Πιλάβιος και Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, αντίστοιχα.

Η συγκεκριμένη συνεργασία θα αποφέρει στην ΕΠΟ 11 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που ενδέχεται να αυξηθεί κατά 500.000 ευρώ αν η Εθνική ανδρών προκριθεί στο Μουντιάλ του 2010 και άλλες 500.000, αν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προκριθεί στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2012.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ομοσπονδία, η υπογραφή της σχετικής σύμβασης, στην οποία θα περιγράφονται οι επιμέρους όροι της συμφωνίας και τα ανταποδοτικά οφέλη της χορηγίας, θα ακολουθήσει τις καταστατικές αλλαγές της ΕΠΟ, τις οποίες η ΟΠΑΠ Α.Ε. θεωρεί απαραίτητες και στις οποίες η ΕΠΟ έχει σαφώς συμφωνήσει.

Η εκταμίευση του πρώτου μέρους της χορηγίας θα γίνει αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Για τη συμφωνία με την ΟΠΑΠ Α.Ε., ο Σοφοκλής Πιλάβιος προέβη στην εξής δήλωση: «Η νέα εποχή στις σχέσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με την ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι γεγονός σημαντικό και ελπιδοφόρο για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

»Ειδικότερα, δημιουργεί νέα δεδομένα στη λειτουργία, τη βελτίωση και την ανάπτυξη των υποδομών. Είμαι ευτυχής για την απόφαση της ΟΠΑΠ Α.Ε. και ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλαν για να γίνει πραγματικότητα».

Από την πλευρά της ΟΠΑΠ Α.Ε., ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της, Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, δήλωσε:

«Η σημερινή συμφωνία αποτελεί θετική εξέλιξη στις σχέσεις των δύο πλευρών και μια ακόμη επιτυχία στο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρείας για την υπεράσπιση του μονοπωλίου του ελληνικού δημοσίου και της συνεχούς διεύρυνσης των ωφελειών που προκύπτουν από αυτό για τον αθλητισμό και την κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: