1 Μαρτίου 2009

Στοίχημα Serie A: Τα βλέμματα στο Meazza

Από την αγωνιστική ατζέντα ξεχωρίζουν τα ματς ανάμεσα σε Palermo και Catania αλλά και της Sampdoria με την Milan. Τα φώτα βέβαια πέφτουν στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Inter και Roma.

Atalanta - Chievo

Και οι δυο ομάδες χρειάζονται τους βαθμούς της νίκης για διαφορετικούς λόγους. Μετά την ήττα από την Sampdoria, οι γηπεδούχοι θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες και να παραμείνουν ζωντανοί στο κυνήγι μιας θέση που οδηγεί στο κύπελλο UEFA. Η Atalanta θα αγωνιστεί χωρίς τον Cristano Doni, ενώ απόντες θα είναι ακόμα οι Christian Vieri και Jose Leonardo Talamonti. Η Chievo μάχεται για την παραμονή στην κατηγορία. Η αναμέτρηση θα είναι πολύ δύσκολη για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έχουν και κακή παράδοση σε αυτό το γήπεδο. Μοναδική απουσία για την Chievo, θα είναι αυτή του Luca Rigoni

Cagliari - Torino

Η πορεία των γηπεδούχων στο φετινό πρωτάθλημα πρέπει να θεωρείται επιτυχημένη. Παρά την ήττα από την Milan, η ομάδα είχε πολύ καλή απόδοση και αυτό έχει τονώσει την αυτοπεποίθηση των παικτών. Στα αγωνιστικά μοναδικό πρόβλημα θα είναι η απουσία του επιθετικού Daniele Ragatzu. Τα πράγματα στο στρατόπεδο της Torino, δεν είναι το ίδιο καλά. Η ομάδα βρίσκεται πολύ χαμηλά στην βαθμολογία και ο προπονητής της ομάδας, De Biasi, βρίσκεται υπό πίεση. Για την αναμέτρηση της Κυριακής οι φιλοξενούμενοι δεν υπολογίζουν στους τραυματίες Abbruscato, Rivalta και Zanetti.

Palermo - Catania

Στο γήπεδο Renzo Barbera θα γίνει το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στην Palermo και την Catania. Η Palermo παρουσιάζεται πάρα πολύ δυνατή στην έδρα της. Στα τελευταία 5 ματς, οι γηπεδούχοι μετράνε 4 νίκες, ενώ έχασαν την περασμένη αγωνιστική από την Juventus. Οι γηπεδούχοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών με τους Igor Budan, Levan Mchedlidze, Moris Carrozzieri και Hernandez οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν. Η Catania, μετά την νίκη επί της Reggina έχει καλή ψυχολογία. Παρά την κακή παράδοση στο γήπεδο της Palermo, οι παίκτες της Catania θα προσπαθήσουν να κερδίσουν για δεύτερη φορά φέτος τους αντιπάλους τους. Ο προπονητής της ομάδας Zenga, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με απουσίες και θα έχει όλους του τους παίκτες διαθέσιμους.

Reggina - Fiorentina

Η Fiorentina θα παίξει στην έδρα της ουραγού Reggina. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε πολύ άσχημη βαθμολογική θέση και καίγονται για τους βαθμούς. Η Reggina έχει μόνο τρεις νίκες φέτος στο πρωτάθλημα, και στο ματς της Κυριακής θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη και να εκμεταλλευτεί την κούραση (λόγω UEFA) των φιλοξενούμενων. Ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας Andrea Campagnolo παραμένει τραυματίας και δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί. Η Fiorentina, βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και έχει τον πρώτο λόγο για την νίκη. Τα προβλήματα είναι αρκετά για τους φιλοξενούμενους. Ο Alberto Gilardino είναι τιμωρημένος ενώ θα απουσιάζουν επίσης οι τραυματίες Jorgensen, Santana και Comotto.

Sampdoria - AC Milan

Και οι δυο ομάδες χρειάζονται την νίκη για βαθμολογικούς λόγους, αλλά και για να ξεπεράσουν τον αποκλεισμό τους από το κύπελλο UEFA. Η Sampdoria δεν παρουσιάζεται το ίδιο δυνατή φέτος, και παρά τα καλά τελευταία αποτελέσματα στο πρωτάθλημα υπάρχει γκρίνια προς το πρόσωπο του προπονητή της ομάδας Mazzarri. Ο Bellucci είναι τιμωρημένος, ενώ εκτός της αναμέτρησης έχουν μείνει επίσης οι τραυματίες Krsticic, Delvecchio και Gastaldello. Η Milan βρίσκεται σε πολύ κακή αγωνιστική κατάσταση και αυτό φαίνεται και από τα τελευταία αποτελέσματα. Πλέον η ομάδα του Ancelotti, θα πρέπει να συγκεντρωθεί στην κατάκτηση της 2ης θέση της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι έχουν πολλές απουσίες. Πέραν των γνωστών απουσιών οι Zeljko Kalac, Kaka, Andriy Shevchenko και Daniele Bonera είναι επίσης τραυματίες και δεν υπολογίζονται για το ματς της Κυριακής.

Siena - Genoa

Η Genoa δοκιμάζεται στην έδρα της Siena. Οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να βάλουν τέλος σε ένα αρνητικό σερί, καθώς δεν έχουν καταφέρει να πάρουν νίκη στα τελευταία 5 ματς. Το παιχνίδι της Κυριακής όμως απέναντι στην πολύ καλή φέτος Genoa, θα είναι δύσκολο. Ο Vergassola επιστρέφει στο αρχικό σχήμα μετά την τιμωρία του. Η Genoa παρουσιάζεται πολύ δυνατή φέτος και βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας με 44 βαθμούς. Μετά την νίκη επί της Napoli, η ομάδα επέστρεψε στις νίκες και θα προσπαθήσει να επαναλάβει την περσινή νίκη στην έδρα της Siena.

Udinese - Lecce

Η Udinese υποδέχεται την Lecce. Η ομάδα του Marino, μετά την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου UEFA, επιστρέφει στις εγχώριες υποχρεώσεις της. Η πορεία της δεν είναι καλή στο πρωτάθλημα, αλλά στα τελευταία ματς παρουσιάζει ένα βελτιωμένο πρόσωπο. Μάλιστα είναι αήττητη στα τελευταία πέντε εντός έδρας ματς. Ο Maurizio Domizzi είναι τιμωρημένος, και δεν θα αγωνιστεί όπως και οι τραυματίες Aleksander Lukovic, Damiano Ferronetti και Fernando Tissone. Η Lecce θέλει τους βαθμούς προκειμένου να ξεφύγει από την δύσκολη βαθμολογική θέση. Οι φιλοξενούμενοι θα ακολουθήσουν την ίδια αμυντική τακτική που έχουν στα εκτός έδρας ματς. Το περίεργο με την Lecce, είναι ότι παρουσιάζεται πιο δυνατή στα εκτός έδρας ματς, και αισιοδοξεί για ένα θετικό αποτέλεσμα την Κυριακή. Οι φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν χωρίς τους Jose Castillo και Papa Waigo.

Inter - Roma

Στο πιο σημαντικό ματς της αγωνιστικής η Inter θα αντιμετωπίσει την Roma. Η Inter με νίκη θα κάνει ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πέραν του βαθμολογικού ενδιαφέροντος, το κίνητρο είναι μεγάλο για τους παίκτες της Inter, που θέλουν να ξεχάσουν το κακό αποτέλεσμα με την Manchester. Παρά το άσχημο αγωνιστικό πρόσωπό της, η Inter στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος καταφέρνει να πάρει τις νίκες. Πέραν του Champions League, η Roma πρέπει να συγκεντρωθεί στο κυνήγι της 4ης θέση στο πρωτάθλημα. Στην κρίσιμη αυτή αναμέτρηση ο Juan και ο Vucinic, επιστρέφουν και θα δώσουν πολύτιμες βοήθειες στην ομάδα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: