7 Μαρτίου 2009

Στοίχημα Primera Division: Οι 4 του Champions League

Όπως και πριν τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των «16» στο Champions League, οι τέσσερις ισπανικές ομάδες, που συνεχίζουν στο θεσμό, δίνουν τα παιχνίδια τους το Σάββατο, με τις δύο, Real και Atletico, να δίνουν το ντέρμπι της πρωτεύουσας.

Barcelona-Athletic

Οι δύο ομάδες είναι οι φιναλίστ του τελικού του Copa del Rey, όπως προέκυψε από τους μεσοβδόμαδους ημιτελικούς.

Η Barcelona συνέχισε τα άσχημα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, καθώς ηττήθηκε σ' ένα φοβερό, σε ρυθμό, παιχνίδι από την Atletico με 4-3 και η διαφορά από τη δεύτερη Real μειώθηκε στους τέσσερεις βαθμούς. Την Τετάρτη, η πρωτοπόρος του Ισπανικού πρωταθλήματος, υποδέχεται τη Lyon στον επαναληπτικό για τους «16» του Champions League, αλλά ενόψει όμως του αγώνα ο Pep Guardiola δεν μπορεί να κάνει rotation λόγω της μειωμένης διαφοράς από τη Real. Τιμωρημένοι είναι οι Dani Alves και Martin Caceres και τραυματίας ο Abidal.

H Athletic φάνηκε από το παιχνίδι του προηγούμενου Σαββάτου για το πρωτάθλημα ότι ήθελε να πάρει την πρόκριση στον τελικό κυπέλλου και αυτό κατάφερε με τη νίκη 3-0 επί της Sevilla, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα μια θέση στο Europa League της επόμενης χρονιάς. Εκτός είναι οι τραυματίες Aitor Ocio και David Lopez.


Real Madrid-Atletico Madrid

H Real Madrid συνέχισε τις νίκες, και μετά το διάλλειμα με ήττα από τη Liverpool στο Champions League, επικράτησε εκτός έδρας της Espanyol με 0-2 μειώνοντας τη διαφορά από την κορυφή στους τέσσερεις βαθμούς. Την Τρίτη, η «Βασίλισσα» φιλοξενείται από τη Liverpool στον επαναληπτικό της ήττας με 0-1 στο Bernabeu. Τιμωρημένοι είναι οι Pepe και Sneijder, ενώ θα προφυλαχτούν οι Robben και Gago.

Ίσως στο ομορφότερο, επιθετικά, παιχνίδι της χρονιάς, η Atletico επικράτησε εντός έδρας της Barcelona, δίνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα στη Real Madrid να μείνει σε απόσταση βολής από την Barca, αλλά ταυτόχρονα ανέβηκε στην πέμπτη θέση, τρεις βαθμούς πίσω από την τέταρτη Villarreal. Την Τετάρτη, η Atletico αντιμετωπίζει στην Πορτογαλία την Porto στον επαναληπτικό του 2-2 του Calderon. Επιστρέφει ο δεξιός μπακ Perea.


Villarreal-Espanyol

H Villarreal, που την Τρίτη αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, για τους «16» του Champions League, αναδείχθηκε ισόπαλη εκτός έδρας με τη Betis και παραμένει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, που οδηγεί στο επόμενο Champions League. Ο Pellegrini δεν αναμένεται να ρισκάρει τη συμμετοχή του Javi Venta, ενώ ίσως κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα, ενόψει Παναθηναϊκού.

Η Espanyol δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Barca, και μετά την εντός έδρας ήττα από τη Real Madrid παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού, έξι βαθμούς πίσω από μια θέση παραμονής. Τιμωρημένος είναι ο Moises Hurtado.

Δεν υπάρχουν σχόλια: