8 Μαρτίου 2009

Στοίχημα Ιταλία : H Milan καίγεται για νίκη

Αργήσαμε λίγο σήμερα με τα Στοιχηματικά μας αλλά βλέπετε το ντέρμπι της Τούμπας, μας άλλαξε λίγο την κανονική ροή. Ξεκινάμε με Ιταλία και στην συνέχεια τα υπόλοιπα πρωταθλήματα

Αμετάβλητη η κορυφή στο βαθμολογικό πίνακα του Ιταλικού πρωταθλήματος μετά τις εκτός έδρας νίκες της Inter και Juventus.

Bologna - Sampdoria

Μεγάλο παιχνίδι για τους γηπεδούχους οι οποίοι παλεύουν για την σωτηρία τους και το παιχνίδι με τους Γενοβέζους της Sampdoria στο Stadio Renato Dall'Ara να θεωρείται κομβικό για τη συνέχεια. Η ομάδα του Sinisa Mihajlovic βρίσκεται στην 17η θέση και έχει καταφέρει να μαζέψει μόλις ένα βαθμό στα τελευταία παιχνίδια. Η Bologna ταξιδεύει την επόμενη αγωνιστική στο Τορίνο όπου θα αντιμετωπίσει την Juventus και αν θεωρήσουμε πως δεν θα καταφέρει κάτι καλό εκεί, το ματς αυτό είναι η ευκαιρία της για να πάρει βαθμούς που θα την οδηγήσουν στην σωτηρία. Οι γηπεδούχοι θα στερηθούν τις υπηρεσίες των Gabriele Paonessa, Cesar Aparecido και Pablo Daniel Osvaldo που είναι τραυματίες. Η Sampdoria κατάφερε επιτέλους να βρει ρυθμό στο παιχνίδι της. Μπορεί να αποκλείστηκε από το UEFA από την Metalist, αλλά η νίκη με 2 - 1 επί της Milan το περασμένο Σαββατοκύριακο χρύσωσε το χάπι. Οι παίκτες του Walter Mazzarri έχουν αναρριχηθεί στην βαθμολογία και βρίσκονται πια στην 14η θέση με το σερί τους να έχει φτάσει τα πέντε αήττητα παιχνίδια. Οι φιλοξενούμενοι ταξιδεύουν στην Μπολόνια χωρίς τους τραυματίες Gennaro Delvecchio και Stefano Lucchini, αλλά και χωρίς τους τιμωρημένους Angelo Palombo, Marco Padalino και Daniele Franceschini.

Catania - Siena

Η ψυχολογία της Catania είναι στα ύψη μετά τον θρίαμβο επί της μισητής Palermo με 4-0 εκτός έδρας την προηγούμενη αγωνιστική. Εκτός όμως από το γόητρο, η νίκη στο ντέρμπι της Σικελίας, έδωσε μεγάλη βαθμολογική ανάσα στην ομάδα μιας και τώρα βρίσκεται στην 13η θέση, 10 βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Ο στόχος του Walter Zenga είναι πάντοτε η παραμονή, αλλά μια νίκη στο ματς αυτό μπορεί να δώσει το δικαίωμα στους Σικελούς να ονειρευτούν έξοδο στην Ευρώπη. Η Siena αντίθετα είναι στην 15η θέση και μόλις 5 βαθμοί την χωρίζουν από την ζώνη του υποβιβασμού. Η κακή φόρμα της ομάδας συνεχίζεται και δεν έχει γευτεί την χαρά της νίκης εδώ και πέντε αγωνιστικές. Ο Zenga δεν θα έχει στην διάθεση του τον φορμαρισμένο Ιάπωνα επιθετικό Takayuki Morimoto λόγω ενός προβλήματος στο γόνατο. Από την άλλη πλευρά ο νεαρός αμυντικός Luca Rossettini είναι η μοναδική απουσία της Siena.

Chievo - Cagliari

Και οι δύο ομάδες πρόβαλαν ως φαβορί για τον υποβιβασμό στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Η Chievo δικαιολόγησε τον όρο του φαβορί, αλλά αντίθετα η Cagliari έχει ξεπεράσει όλες τις προσδοκίες. Οι παίκτες της Chievo μάλλον είχαν συμβιβαστεί με την ιδέα του υποβιβασμού αλλά στα τελευταία πέντε παιχνίδια που έχουν δώσει έχουν καταφέρει να χάσουν μόλις μία φορά. Βρίσκονται ακόμα μέσα στην ζώνη του υποβιβασμού αλλά μία νίκη στο επόμενο ματς μπορεί να τους δώσει την βαθμολογική αλλά κυρίως ψυχολογική ώθηση που περιμένουν. Στο μεταξύ, η Cagliari έχει χάσει την σταθερότητα της από τότε που κέρδισε την Juventus στο Τορίνο προς το τέλος του Ιανουαρίου. Βέβαια, μπορεί να μην κέρδισε τα δύο τελευταία της ματς, αλλά θα πρέπει να ομολογήσουμε πως στάθηκε άτυχη με την Milan και την Torino. Ο προπονητής Massimiliano Allegri επιμένει πως στόχος του είναι η παραμονή στην κατηγορία αλλά ήδη βρίσκονται σε τροχιά Ευρώπης. Εάν οι παίκτες της ομάδας από την Σαρδηνία θέλουν να δώσουν «Ευρωπαϊκή» χαρά στους οπαδούς τους, τότε θα πρέπει να κερδίσουν την Chievo.

Fiorentina - Palermo

Δύσκολες ώρες περνάει ο προπονητής της Fiorentina, Cesare Prandelli, ο οποίος δήλωσε πως αν οι φίλαθλοι της ομάδας δεν υποστηρίξουν την ομάδα, τότε θα παραιτηθεί όταν έρθει το καλοκαίρι. Στα αγωνιστικά, οι Βιόλα είναι αήττητοι εδώ και έξι αγωνιστικές αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι ο ίδιος ο προπονητής της ομάδας δεν μπορεί να καταλάβει πως, μιας και οι εμφανίσεις της ομάδας είναι απογοητευτικές. Χωρίς τους Adrian Mutu και Alberto Gilardino που έχουν σκοράρει 27 γκολ μαζί, πολλοί πιστεύουν πως η Fiorentina θα βρισκόταν κάτω από το μέσο του βαθμολογικού πίνακα και όχι στην τέταρτη θέση που βρίσκεται αυτή την στιγμή. Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής της Palermo, Davide Ballardini, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά φέτος, και παρά την συντριβή που υπέστη η ομάδα του στο ντέρμπι της Σικελίας, η δουλειά αυτή έχει αναγνωριστεί και η θέση του είναι ασφαλής. Η Palermo βρίσκεται σταθερά στο μέσο την βαθμολογίας, παρά το γεγονός ότι έχει κερδίσει μόλις ένα ματς στα 6 της τελευταία. Οι Σικελοί όμως είχαν πράγματι δύσκολο πρόγραμμα αντιμετωπίζοντας συνεχόμενα ομάδες όπως τις Roma, Genoa, Juventus και Catania. Οι τέσσερις ήττες αυτές ίσως τελικά στοιχήσουν στην ομάδα την Ευρωπαϊκή έξοδο. Η Palermo δεν έχει σκοράρει στα τρία της τελευταία παιχνίδια και ελπίζει πως το νέο της απόκτημα 18 χρονών Ουρουγουανός Abel Hernandez (€4 εκ. από την Penarol) θα μπορέσει να είναι έτοιμος για δράση σύντομα.

Lecce - Reggina

Το ματς αυτό είναι μία μάχη μεταξύ δύο ομάδων που παλεύουν για την σωτηρία. Ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία της Reggina για νίκη βάλσαμο απέναντι σε μία Lecce που βρίσκεται σε αγωνιστική κρίση. Η Reggina έχει θέσει νέο αρνητικό ρεκόρ, έχοντας μείνει χωρίς νίκη για 13 ματς και βρίσκεται 5 βαθμούς κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού. «Πιστεύω ακόμα στην σωτηρία. Σίγουρα είναι δύσκολο αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε» βεβαίωσε ο Nevio Orlandi. Ο Orlandi έχει να αντιμετωπίσει και πολλούς τραυματισμούς παικτών στην ομάδα όπως οι Andrea Campagnolo, Antonio Giosa, Santos, Djordje Rakic, Edgar Barreto και Emil Halfredsson. Ο Franco Brienza έχει αποθεραπευτεί πια και θα πρέπει να παίξει στην θέση του Alessio Sestu. Η Lecce έχει τα δικά της προβλήματα καθώς οι Daniele Cacia, Guillermo Giacomazzi, Andrea Ardito και Javier Castillo είναι εκτός, όπως και επίσης ο Luca Ariatti, ο οποίος θα πρέπει να εκτίσει ποινή τριών αγωνιστικών για πάτημα πάνω σε αντίπαλο. Οι επιλογές είναι στενές για τον Mario Beretta, ο οποίος είναι απογοητευμένος από το κακό σερί των πέντε συνεχόμενων ηττών. Εκτός από αυτό το κακό σερί, η ομάδα της Lecce δεν έχει σκοράρει στα τέσσερα τελευταία, το οποίο οφείλεται κυρίως στην αφλογιστία του Simone Tiribocchi. Ο Vives αναμένεται να αντικαταστήσει τον Ariatti, ενώ ο δικός μας Δημήτρης Παπαδόπουλος θα συνθέσει μαζί με τον Simone Tiribocchi το επιθετικό δίδυμο της ομάδας.

Milan - Atalanta

Η Milan χρειάζεται την νίκη ώστε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τον αποκλεισμό της από το κύπελλο UEFA και την ήττα στο Marassi από την Sampdoria. Εκτός αυτού, οι Μιλανέζοι βρίσκονται στην τρίτη θέση αλλά οι διώκτες τους πλησιάζουν επικίνδυνα. Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ομάδας και πρωθυπουργός της γείτονας χώρας, Silvio Berlusconi, υπογράμμισε πως τα πράγματα δεν είναι και τόσο τραγικά για την ομάδα, ο προπονητής της ομάδας Carlo Ancelotti ένιωσε την ανάγκη να αμυνθεί: «Δεν είμαι εγώ ο αποδιοπομπαίος τράγος, όλοι μας έχουμε ευθύνες» σημείωσε ο Ancelotti και συνέχισε «Όταν μερικοί σημαντικοί παίκτες επιστρέψουν από τραυματισμό, η ομάδα αυτή θα είναι εντελώς διαφορετική. Αυτό το κακό σερί θα πρέπει να τελειώσει κάποτε». Ο Ancelotti αναμένεται να κατεβάσει την ομάδα με το ίδιο σύστημα 4-4-2 που χρησιμοποίησε την προηγούμενη αγωνιστική, και όχι με το σύνηθες 4-3-2-1. Οι Rossoneri ελπίζουν να δουν τους Massimo Ambrosini, Ronaldinho και Kaka να επιστρέφουν αλλά αυτή τη στιγμή είναι ακόμα αμφίβολοι. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί ο Emerson με τον Mathieu Flamini ενώ ο Giuseppe Favalli είναι τιμωρημένος. Ο Pippo Inzaghi θα ξεκινήσει στην επίθεση μαζί με τον Alexandre Pato, αλλά ο Andriy Shevchenko έχει και αυτός τις ελπίδες του. Η Atalanta μπαίνει στο ματς αυτό με δύο συνεχόμενες ήττες στην πλάτη της, αλλά η βαθμολογική της θέση είναι αρκετά αξιόλογη και βρίσκεται στην 9η θέση με 36 βαθμούς. Ο Del Neri προβληματίζεται για την κατάσταση του Cristiano Doni, ο οποίος έπαθε θλάση και μάλλον θα απουσιάσει. Επίσης οι Sergio Floccari, Leonardo Talamonti και Tiberio Guarente είναι ακόμα ανέτοιμοι αλλά μάλλον θα κάτσουν στον πάγκο ενώ ο Thomas Manfredini είναι τιμωρημένος.

Napoli - Lazio

Η Napoli θέλει να βγει από την αγωνιστική κρίση αλλά η Lazio μοιάζει αναγεννημένη κάνοντας την αναμέτρηση στο San Paolo άκρως ενδιαφέρουσα. Σίγουρα η Napoli άξιζε περισσότερα στο ματς με την Juventus, αλλά αν θέλουν να τερματίσουν πάνω από το μέσο του βαθμολογικού πίνακα, θα πρέπει να συγκεντρωθούν και να επανέρθουν στις νίκες. «Ίσως να αξίζαμε κάτι παραπάνω, αλλά δεν μπορούμε να τα βάλουμε με την τύχη. Ήθελα να δω την αντίδραση των παικτών μου και σίγουρα η ομάδα βελτιώνεται» δήλωσε ο προπονητής της ομάδας Edy Reja συνεχίζοντας «Η Juve υπέφερε και η άμυνα μας στάθηκε πολύ καλά. Το πιο σημαντικό πάντως είναι πως επέστρεψε η αγωνιστική φιλοσοφία μας» Στο μεταξύ, μέχρι πριν από δύο εβδομάδες η ομάδα της Lazio βρισκόταν στην ίδια και χειρότερη κρίση, αλλά πλέον τα προβλήματα έχουν ξεπεραστεί, ειδικότερα μετά από τις δύο συνεχόμενες νίκες που μπορούν να την βάλουν και πάλι σε τροχιά Ευρώπης. Η ομάδα της Ρώμης είναι 8η με 38 βαθμούς, μόλις έξι πίσω από την Roma.
Το απουσιολόγιο της Napoli είναι μακρύ και συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων τους Marcelo Zalayeta, Gennaro Iezzo και Matteo Giannello. Ο Walter Gargano είναι και αυτός τραυματίας, και ίσως να μείνει καιρό εκτός λόγω κατάγματος στο πόδι.
Ο Simone Del Nero και Mourad Meghni είναι οι απουσίες για την Lazio. Ο Fernando Muslera θα προτιμηθεί αντί του Juan Pablo Carrizo. Στην επίθεση της Lazio θα δούμε τον Mauro Zarate και τον Goran Pandev, το οποίο σημαίνει πως ο Tommaso Rocchi θα καθήσει για άλλη μια φορά στον πάγκο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: