8 Μαρτίου 2009

Στοίχημα Γαλλία: Μάχες στην ουρά της βαθμολογίας

Ξεχωρίζουν τα ματς St.Etienne - Nantes και Le Havre - Sochaux, που θα κρίνουν πολλά για την παραμονή στην κατηγορία.

Rennes - Auxerre
Οι γηπεδούχοι φαίνεται να έχουν ξεπεράσει, την αγωνιστική κοιλιά, και μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με την Lyon οι παίχτες του Lacombe έχουν ανεβασμένη ψυχολογία. Να θυμίσουμε ότι η Rennes είναι αήττητη στα τελευταία τρία ματς του πρωταθλήματος. Ο Lacombe ζήτησε από τους παίκτες του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς οι φιλοξενούμενοι αναμένεται να παίξουν αμυντικά και θα περιμένουν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Ο Carlos Bocanegra θα πάρει θέση και πάλι στην άμυνα, αφού εξέθεσε την ποινή του. Ο Julian Esteban, αισθάνεται κάποιες ενοχλήσεις και η συμμετοχή του θεωρείται αμφίβολη, ενώ ο τραυματίας Jerome Leroy έχει τεθεί οριστικά εκτός μάχης. Η Auxerre βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας με 31 βαθμούς. Στόχος της ομάδας είναι να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται εφέτος στο πρωτάθλημα, και στο ματς της Κυριακής οι φιλοξενούμενοι θα παίξουν χωρίς ιδιαίτερο άγχος. Τα ευχάριστα νέα για την Auxerre, είναι η επιστροφή του Benoit Pedretti μετά την τιμωρία του. Αντίθετα ο Denis Oliech είναι τραυματίας και δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί. Εκτός θα είναι οι επίσης τραυματίες Jeremy Berthod, Julien Quercia, Robert Popov και Jean-Pascal Mignot.

Le Havre - Sochaux
Η ουραγός Le Havre, παίζει ίσως το τελευταίο της χαρτί για την παραμονή στην κατηγορία. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται μόνοι στο τέλος της βαθμολογίας με μόλις 15 βαθμούς, και δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες. Ο Nicolas Gillet και ο Loic Nestor είναι τραυματίας και δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν την Κυριακή. Η Sochaux βρίσκεται και αυτή στην ζώνη του υποβιβασμού αλλά στα τελευταία παιχνίδια παρουσιάζει ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Η ομάδα του Gillot, θέλει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί που ξεκίνησε στον αγώνα με την Lorient. Πέραν των γνωστών απουσιών του Rabiu Afolabi και Sloan Privat, οι φιλοξενούμενοι δεν αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα.

St.Etienne - Nantes
Η St.Etienne καίγεται για τους βαθμούς της νίκης. Η ομάδα βρίσκεται στην ζώνη του υποβιβασμού και τα περιθώρια έχουν στενέψει. Το οξύμωρο είναι ότι η πορεία της ομάδας στο κύπελλο UEFA, είναι πολύ καλή. Ο προπονητής της ομάδας, Alain Perrin, ζήτησε από τους παίκτες του να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στον αγώνα της Κυριακής. Πάντως σε δηλώσεις του δηλώνουν αποφασισμένοι για την παραμονή στην κατηγορία. Η St.Etienne δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών και θα παραταχτεί πλήρεις. Και η Nantes θέλει και αυτή τους βαθμούς αφού βρίσκεται πολύ κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού. Να θυμίσουμε ότι η Nantes προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα. Ο Bagayoko, επιστρέφει στο αρχικό σχήμα μετά την τιμωρία του. Αντίθετα οι τραυματίες Ibrahim Tall, Christian Bekamenga και Aurelien Capoue δεν θα αγωνιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: