3 Μαρτίου 2009

Λέτο προς Βαλβέρδε: "Είσαι μαλάκας!"

Τα φαινόμενα διάλυσης στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού είναι πλέον ορατά δια γυμνού οφθαλμού και παρά την προσπάθεια του Σ. Κόκκαλη να μας πείσει πως όλα είναι "μέλι-γάλα".
Αφού μόνο ξύλο δεν έπαιξαν ο Ερνέστο Βαλβέρδε και ο Σεμπαστιάν Λέτο στη χθεσινή προπόνηση του Ολυμπιακού. Όλα ξεκίνησαν όταν οι παίκτες των «ερυθρολεύκων» έκαναν τρέξιμο, αλλά ο Αργεντινός ακραίος μέσος περπατούσε προκλητικά στην εκτέλεση άσκησης με σπριντ. Τότε ο Ασπιάθου έκανε παρατήρηση στον 23χρονο άσο και απάντησε στον βοηθό του Ισπανού τεχνικού, «είσαι μ......ς», με τον Βαλβέρδε να επεμβαίνει και να ακούει τον ίδιο χαρακτηρισμό από τον ποδοσφαιριστή.
Ο 45χρονος προπονητής εμφανώς ενοχλημένος είπε στον Λέτο να φύγει από την προπόνηση. Κατά την αποχώρησή του ο παίκτης, που έχει δοθεί δανεικός από την Λίβερπουλ, άρχισε να κλοτσά μπάλες, οι οποίες χτύπησαν διαδοχικά τους Κόβατς (του άνοιξε η μύτη), Βαλβέρδε (στην πλάτη) και Ασπιάθου, με τους παρευρισκόμενους να μένουν άναυδοι από τα όσα συνέβαιναν μπροστά στα μάτια τους.

Ο Βαλβέρδε δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να ανεχτεί άλλο τη συμπεριφορά του Λέτο, αφού είναι της άποψης ότι ένας ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει σε μία ομάδα. Ο Ισπανός τεχνικός φοβάται ότι αν αυτό συνεχιστεί, τότε ο κίνδυνος να χαθεί ο έλεγχος στα αποδυτήρια των Πειραιωτών είναι μεγάλος. Από την πλευρά του, ο Αργεντινός ακραίος μέσος θέλει να προσφέρει στους πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά θεωρεί ότι ο Ισπανός τεχνικός τον έχει υποτιμήσει και δεν τον πιστεύει ως παίκτη, με αποτέλεσμα να χάσει την αυτοπεποίθησή του και να υποπέσει σε όλα αυτά τα παραπτώματα. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, δύσκολα ο 23χρονος άσος θα αγωνιστεί στο μέλλον με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Η διοίκηση του συλλόγου δεν επιθυμεί να μπει στη μέση της διένεξης προπονητή-παίκτη, αφού θεωρεί ότι ο πρώτος είναι αρμόδιος να δώσει λύσεις σε τέτοιου είδους προβλήματα.

Η κλήση του Λέτο σε απολογία γίνεται καθαρά για τυπικούς λόγους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αργεντινός μέσος στο παιχνίδι με τη Σεντ Ετιέν συμπλήρωσε 30 εμφανίσεις στον Ολυμπιακό, κάτι που αν δεν συνέβαινε, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα πλήρωναν πρόστιμο στην Λίβερπουλ η οποία είχε ζητήσει εγγυήσεις ότι θα αγωνίζεται ο παίκτης. Όπως γίνεται αντιληπτό, το πέρασμα του Λέτο από τον Πειραιά τελειώνει άδοξα, αφού ο παίκτης είχε μεν προσόντα αλλά δεν είχε σωστή νοοτροπία. Να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος του Λέτο, Φερνάντο Κοσεντίνο, αναμένεται να έρθει σήμερα στην Ελλάδα, ώστε να διαπιστώσει τι θα συμβεί με τον πελάτη του, που οι «κόκκινοι» κοστολογούν στα 12 εκατ. ευρώ, χρήματα που δύσκολα θα έδιναν σε κάθε περίπτωση οι πρωταθλητές Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: