30 Μαρτίου 2009

Βαλβέρδε: "Σκέφτομαι να μείνω..."

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε σκέφτεται σοβαρά πλέον το ενδεχόμενο να παραμείνει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό για δεύτερη συνεχή χρονιά, όπως αποκάλυψε στον παλαίμαχο τερματοφύλακα, Αντονι Θουμπιθαρέτα ο οποίος εργάζεται στην εφημερίδα «El Pais». Παράλληλα βέβαια, τόνισε ότι η αρχική του σκέψη δεν ήταν να μείνει στην Ελλάδα.

«Η αλήθεια είναι ότι όταν πρωτοπήγα στην Ελλάδα η σκέψη μου ήταν να μείνω μόνο έναν χρόνο και μετά να επιστρέψω στην Ισπανία. Πλέον όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Με αντιμετωπίζουν πολύ καλά και αντιμετωπίζω και εγώ την ομάδα με πολύ καλό και οικείο τρόπο και όλα είναι καλά για να συνεχιστεί η συνεργασία μας.

Εχω μια πρόταση για να ανανεώσω το συμβόλαιό μου αλλά ακόμα δεν έχω αποφασίσει. Ζήτησα λίγο περισσότερο χρόνο για να αποφασίσω τι θα κάνω. Δεν μιλήσαμε για όρους, συνθήκες ή κάτι τέτοιο, καθώς θέλω πρώτα να αποφασίσω τι θα κάνω. Είναι δύσκολο να μείνεις μακριά από την οικογένειά σου.

Εχουμε ακόμα το Κύπελλο, εκεί όπου έχουμε στην έδρα μας τον δεύτερο ημιτελικό. Στο πρώτο ματς ήρθαμε ισόπαλοι 2-2 και τώρα αρκεί να μην χάσουμε στην έδρα μας. Αν τα καταφέρουμε θα περάσουμε στον τελικό που είναι στο Ολυμπιακό στάδιο. Μετά βλέπουμε».

Ο Βαλβέρδε μίλησε και για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι έλληνες το ποδόσφαιρο. «Στην Ελλάδα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Αρκεί και μόνο να σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν 14 αθλητικές εφημερίδες. Του Παναθηναϊκού είναι πράσινες, του Ολυμπιακού κόκκινες και της ΑΕΚ κίτρινες. Από κει και πέρα εξαρτάται πάντα και από το πως τα πηγαίνει η ομάδα.

Από κει και πέρα, διαφορές υπάρχουν και στον τρόπο δουλειάς. Υπάρχει μεγαλύτερη άνεση στις προπονήσεις καθώς δεν γίνονται παρουσία δημοσιογράφων. Επίσης δεν είμαι υποχρεωμένος να δίνω συνέχεια συνεντεύξεις Τύπου ή να μιλάω συνέχεια στους δημοσιογράφους. Γι αυτά έχει προνοήσει η διοίκηση.

Το ελληνικό πρωτάθλημα πάντως έχει αρκετές διαφορές με το ισπανικό αλλά και από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για παράδειγμα, στην Ισπανία είναι πολύ δύσκολο να νικήσεις. Εδώ έχουμε μόνο δύο ήττες και τρεις ισοπαλίες μέχρι τώρα. Δυσκολίες φυσικά υπάρχουν και στην Ευρώπη.

Αυτό όμως δημιουργεί και μεγαλύτερες προσδοκίες στον κόσμο. Οι φίλαθλοι της ομάδας έχουν συνηθίσει η ομάδα να πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και γι αυτό έχουν και μεγαλύτερες απαιτήσεις και από τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις.

Στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα και έχει και τους περισσότερους οπαδούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι συναντήσαμε φίλους της ομάδας και στα βουνά της Αυστρίας το καλοκαίρι, αλλά και στο Μόναχο στη συνέχεια, είδαμε 300 φίλους της ομάδας. Νομίζω ότι η ομάδα του Ολυμπιακού μπορεί να παραλληλιστεί με της Μπαρτσελόνα και του Παναθηναϊκού με την Ρεάλ. Αυτήν την εντύπωση έχω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: