9 Μαρτίου 2009

Στοίχημα Β΄ Εθνική: Βέροια και Καβάλα "καίγονται" για βαθμούς

ΒΕΡΟΙΑ: Εχασε με 2-0 εκτός έδρας από την Καλαμάτα αφού δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε εν αντιθέσει με τη σαφώς πιο αποτελεσματική αντίπαλό της. Αγχεται για την εξασφάλιση της παραμονής, δεν θεωρείται απόσταση ασφαλείας η διαφορά των τεσσάρων βαθμών. Βέβαια ευνοήθηκε από τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου αφού ηττήθηκαν ο Ηλυσιακός και η Αναγέννηση Καρδίτσας.

Ο Γιώργος Κωστίκος εξέφρασε τα παράπονά του για την κακή παρουσία της Βέροιας στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα τονίζοντας πως δεν θα πρέπει να επαναληφθούν παρόμοιες εμφανίσεις.

Το ευχάριστο για τον έμπειρο προπονητή είναι πως ελαχιστοποιούνται τα προβλήματα μετά την επιστροφή του αμυντικού Κόλτσης (20/0) που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και υπολογίζεται για τον αγώνα με την Καβάλα. Εκτός πλάνων παραμένουν οι δύο τραυματίες, ο αμυντικός Τριάντος (11/1) και ο επιθετικός Γαβριλόπουλος (16/3).

ΚΑΒΑΛΑ: Προβληματίζει έντονα με τη μέτρια αγωνιστική παρουσία που της έχει κοστίσει πολύτιμους βαθμούς. Χρειάστηκε δύο πέναλτι του Σαπάνη -το δεύτερο στις καθυστερήσεις αμφισβητήθηκε εντονότατα από τους παίκτες του Εθνικού- για να σώσει τον βαθμό. Ηταν η δεύτερη συνεχόμενη και μάλιστα εκτός προγράμματος ισοπαλία, αφού είχε προηγηθεί αυτή στην Καστοριά με αντίπαλο την ουραγό και καταδικσαμένη τοπική ομάδα.

Εστω κι έτσι πάντως διατηρείται στην τρίτη θέση, πέντε βαθμούς μακριά από την Κέρκυρα, που έμεινε στην ισοπαλία με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Μάκης Ψωμιάδης φρόντισε να ενισχύσει το ήθικό των παικτών καταβάλλοντας μισθούς και δόσεις συμβολαίων, έσπευσε όμως να ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλα στραβοπατήματα.

«Βουνό» τα προβλήματα για τον Γιάννη Παπακώστα, απών ο μέσος Καλάιτζιτς (23/3), που τραυματίστηκε στον αγώνα με τον Εθνικό. Τιμωρημένοι ο αμυντικός Μπάρμπας (20/1) και ο μέσος Τσιμπλίδης (24/0). Ο αμυντικός Πετκάκης (25/1) ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θα ξεκινήσει βασικός, ομοίως και ο επιθετικός Ταραχούλσκι (24/4), αντίθετα ο Σουλτανίδης (25/16, πρώτος σκόρερ της κατηγορίας), συμπεριλήφθηκε μεν στην αποστολή αλλά θα βρίσκεται στον πάγκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: