28 Φεβρουαρίου 2009

Στοίχημα Γερμανία: Στην "σκιά" της Ευρώπης

Η αυλαία της 22ης αγωνιστικής του γερμανικού πρωταθλήματος άνοιξε την Παρασκευή με την αναμέτρηση Κολωνία - Μπίλεφελντ που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες.
Το σκορ άνοιξε στο 15' ο Πετίτ, όμως, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Κατονγκό (43') ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους. Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη και το σκορ δεν άλλαξε.
Το κλασικό ντέρμπι, όμως, θα γίνει την Κυριακή, καθώς η Βέρντερ φιλοξενεί την Μπάγερν, ενώ μία ημέρα νωρίτερα η Χόφενχαϊμ έχει δύσκολη αποστολή στην έδρα της Ντόρτμουντ.
Οι Βαυαροί πηγαίνουν στη Βρέμη με τις δύο ομάδες να προέρχονται από ένα κακό διάστημα στο πρωτάθλημα, το οποίο κατάφεραν όμως να ξεπεράσουν με τις εμφανίσεις τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Το Αμβούργο έχει την ευκαιρία να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας, καθώς φιλοξενεί στην έδρα του την Βόλφσμπουργκ, μετά τον αποκλεισμό της τελευταίας από το Κύπελλο UEFA.
Σημαντικό παιχνίδι είναι και αυτό της Χόφενχαϊμ με την Ντόρτμουντ. Η γηπεδούχος θέλει τη νίκη στην έδρα της Μπορούσια για να παραμείνει στην δεύτερη θέση, ή ακόμα και να επιστρέψει στην κορυφή.
Η Ντόρτμουντ από την άλλη δεν έχει κάποια βαθμολογική επιδίωξη, ωστόσο θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά από τέσσερις αγωνιστικές.
Εύκολο έργο αναμένεται να έχει η Χέρτα, που φιλοξενεί στο Βερολίνο την Γκλάντμπαχ, ενώ εξίσου άνετα θα πρέπει να περάσει και έχει η Λεβερκούζεν, που πηγαίνει στην έδρα του Αννόβερου.
Την ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες έχει η Στουτγκάρδη, που επισκέπτεται την έδρα της αδύναμης Καρλσρούης.

Στην έδρα της Αϊντραχτ πηγαίνει η Σάλκε, ενώ την αγωνιστική συμπληρώνει το παιχνίδι Μπόχουμ - Κότμπους.

Παρασκευή (27/2):
21:30: Κολωνία - Μπίλεφελντ

Σάββατο (28/2):
16:30: Μπόχουμ - Κότμπους
16:30: Αννόβερο - Λεβερκούζεν
16:30: Χέρτα - Γκλάντμπαχ
16:30: Ντόρτμουντ - Χόφενχαϊμ
16:30: Φρανκφούρτη - Σάλκε

Κυριακή (1/3):
18:00: Αμβούργο - Βόλφσμπουργκ
18:00: Καρλσρούη - Στουτγάρδη
18:00: Βέρντερ Βρ. - Μπάγερν Μον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: