1 Δεκεμβρίου 2008

Πρόταση «κλειδί» για τα χρέη

Από την προηγούμενη εβδομάδα είναι γνωστό ότι βρίσκεται στα σκαριά μία σημαντική συνάντηση των επιτελών του ΠΑΟΚ, η οποία δεν αφορά επενδυτή. Αυτή θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Αθήνα, όπου ο Θοδωρής Ζαγοράκης θα συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη.
Ο Βάκης Φραντζής πρόεδρος νομαρχιακής της Νεας Δημοκρατίας κεντρικού τομέα (ΝΟΔΕ) ήταν αυτός που έκλεισε το ραντεβού, όπου μαζί με το Θοδωρή Ζαγοράκη θα βρεθούν ακόμη ο Ηλίας Βιολίδης και ο Ανδρέας Μανδρίνος.
Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ήθελαν να κρατήσουν μακριά από τη δημοσιότητα τη συνάντηση, όπως και την επιστολή που είχαν στείλει στον Πρωθυπουργό, κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή ενημερώνοντάς τον για τα δίκαια αιτήματα της ομάδας αναφορικά με τα χρέη προς το Δημόσιο.
Στην ιστορία υπάρχει η μεσολάβηση πολλών προσώπων. Μετά από την επιστολή στον Πρωθυπουργό, το θέμα ου ΠΑΟΚ παραπέμφθηκε αρμοδίως στο Υπουργείο Οικονομικών και οι αξιωματούχοι του ασχολήθηκαν σοβαρά με την πρόταση που έγινε από την πλευρά του Δικεφάλου.
«Χρωστάμε τόσα, πάρτε τόσα να τελειώνουμε», είναι η κεντρική ιδέα την πρότασης του ΠΑΟΚ, ο οποίος ως ΑΕ ζήτησε μία ευνοϊκή ρύθμιση για να μη χάσει το δημόσιο το σύνολο της οφειλής από το κλείσιμο της εταιρίας.
Σύμφωνα με όσα στοιχεία προκλύπτουν η αποτίμηση των παικτών από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ θα κοστολογίσει το έμψυχο υλικό του Δικεφάλου στα 5-6 εκ. ευρώ. Οπότε το ποσό που θα απαιτείται τελικά για την κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου θα είναι περίπου στα 16 εκ. ευρώ, από τα οποία αν αφαιρεθούν ακόμη δύο εκατομμύρια που αφορούν διακανονισμούς σε διάφορες οφειλές, το χρέος κατεβαίνει στα 14 εκ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: