30 Νοεμβρίου 2008

Εδώ δεν είναι νηπιαγωγείο... λέει ο Τεν Κάτε

Στην κακή νοοτροπία των παικτών του απέδωσε ο Χενκ Τεν Κάτε την απώλεια βαθμών του Παναθηναϊκού στο ματς με την Αστέρα Τρίπολης. «Ξέρει να παίζει ποδόσφαιρο αυτή η ομάδα, αρκεί να καταλάβουν ότι εδώ δεν είναι νηπιαγωγείο» είπε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός τεχνικός, που όμως εκθείασε τον Γιάννη Γκούμα.
«Δεν είναι μόνο θέμα συγκέντρωσης αλλά και νοοτροπίας. Το είχα επισημάνει από την Τετάρτη ότι θα είναι η δύσκολη η μετάβαση από το ένα παιχνίδι στο άλλο, αλλά για αυτό που συνέβη δεν έχω λόγια» είπε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός τεχνικός.

Και συμπλήρωσε:

«Ήταν πολύ κακή μέρα για μας. Δεν μπορέσαμε να μπούμε στην περιοχή γιατί δεν είχαμε κίνηση. Δεν είχαμε θέληση και αποφασιστικότητα και παίζαμε αργά. Χρειάζεται κίνηση για να ανοίξεις τον αντίπαλο και αυτό δεν έγινε. Είχαμε μόνο δύο φάσεις στο πρώτο ημίχρονο και μια στο δεύτερο. Αυτό δεν είναι αρκετό!
» Κάναμε και κάποιες αλλαγές για να ξεκουράσουμε παίκτες και είχαμε τρεις φρέσκους παίκτες αλλά αυτό δεν φάνηκε με τον τρόπο που έπαιξαν.
» Η διαφορά στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα παιχνίδι στην Ευρώπη και την Ελλάδα έχουν να κάνουν με την μαχητικότητα. Αν προσέξετε μια σειρά αγώνων όπως με τον Εργοτέλη και τον Ηρακλή κερδίζουμε 1-0 στο ημίχρονο και μετά αλλάζει αυτό. Ίσως νομίζουν ότι στο ημίχρονο κερδίζουμε το ματς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: