20 Νοεμβρίου 2008

Ένταση στην πρώτη του Μπάγεβιτς!

Το υβριστικό σχόλιο ενός φιλάθλου κατά του Ντούσαν Μπάγεβιτς, χάλασε για λίγο το ευχάριστο κλίμα στους Θρακομακεδόνες. Την πρώτη προπόνηση του νέου τεχνικού της ΑΕΚ παρακολουθούν περίπου 300 οπαδοί, εκ των οποίων ο ένας φώναξε κατά του Σερβοέλληνα, λέγοντας: «Φύγε προδότη»… Αμέσως, ο Στέλιος Μανωλάς έσπευσε να κατευνάσει τα πνεύματα, ενώ μέχρι τώρα συνομιλεί με ήρεμο ύφος με τον οπαδό. Από εκεί και πέρα, η ανακοίνωση της πρόσληψής του θα αναρτηθεί την Παρασκευή, τη μέρα δηλαδή που ο 60χρονος θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου. Πάντως, σήμερα δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ας μην πούμε τα μισά σήμερα και τα μισά αύριο. Αύριο όλα μαζί. Καλή επιτυχία και σε σας δίπλα μου».
Νωρίτερα, ο Σερβοέλληνας τεχνικός έκανε την πρώτη του γνωριμία με τους παίκτες (στις 14:20). Το "παρών" έδωσαν οι Τάκης Κανελλόπουλος και Νίκος Κούλης, οι οποίοι ανέλαβαν τις συστάσεις… Αξίζει να σημειωθεί πως οι ποδοσφαιριστές ειδοποιήθηκαν από τους διοικούντες να βρεθούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις νωρίτερα από την ώρα που είχε οριστεί η προπόνηση. Στις 16:05 επιτράπηκε η είσοδος στους δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ και κάμεραμαν. Κατόπιν εντολής του «Ντούσκο» επετράπη η είσοδος και στους φιλάθλους, οι οποίοι τον αποθέωσαν. Πέραν εκείνου που αναφέραμε παραπάνω…
H τρίτη εποχή του Ντούσαν Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ αρχίζει. Πληροφορίες αναφέρουν πως η διάρκεια του συμβολαίου θα είναι 2,5 χρόνια.
Ο 60χρονος προπονητής έχει πιάσει ήδη δουλειά, αφού χθες το απόγευμα είχε συνάντηση με τους Αντώνη Κέζο και Χριστόφορο Κόλα, οι οποίοι ανέλαβαν να προπονούν τους «κιτρινόμαυρους» τις τελευταίες ημέρες, παρουσία και του Στέλιου Μανωλά, του Λάκη Νικολάου και του Δημήτρη Μπουρουτζίκα. Ο Μανωλάς αναλαμβάνει πόστο τεχνικού διευθυντή, ο Νικολάου θα έχει συμβουλευτικό ρόλο στην ομάδα και ο Μπουρουτζίκας θα είναι, όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια, συνεργάτης του Μπάγεβιτς και γυμναστής της ομάδας. Ο Λύσανδρος Γεωργαμλής θα είναι ο βοηθός του προπονητή.
Βασικό μέλημα των διοικούντων είναι πλέον η εξασφάλιση της συναίνεσης και ο περιορισμός των αντιδράσεων. Ήδη έχουν γίνει και θα γίνουν κι άλλες επαφές με τους οργανωμένους, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσει ο Στέλιος Μανωλάς και κάποιοι παλαίμαχοι της ομάδας, προς τους οποίους έχει γίνει «άνοιγμα». Πάντως, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς φαίνεται πως πλέον δεν σκέφτεται τόσο τις αντιδράσεις εναντίον του. Στο ερώτημα «πιστεύετε ότι θα σας δημιουργήσουν πρόβλημα οι αντιδράσεις οπαδών;» απάντησε: «Όχι, εντάξει, δεν έχω κανένα πρόβλημα τώρα...».
Η επόμενη μέρα περιλαμβάνει την επιλογή προέδρου. Ο Νίκος Νοτιάς θα ήταν ιδανική επιλογή, όμως ο ίδιος είναι επιφυλακτικός και δεδομένου ότι η έδρα των επιχειρήσεών του βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, ίσως γίνει άλλη επιλογή. Πάντως, τόσο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, όσο και οι υπόλοιποι μέτοχοι έχουν δεσμευτεί πως θα επενδύσουν σημαντικά ποσά για την ενίσχυση της ομάδας στη μεταγραφική περίοδο που έρχεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: