3 Νοεμβρίου 2008

Δικέφαλη και όχι... ακέφαλη ΑΕΚ

Συνάντηση των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 3 Νοεμβρίου, με θέμα φυσικά την επόμενη μέρα της παραίτησης του Ντέμη Νικολαΐδη, όμως η απόφαση για το νέο πρόεδρο θα αποφασιστεί στο προσεχές ΔΣ.
Το «παρών» στη συνάντηση έδωσε η πλειονότητα των μεγαλομετόχων, οι Θανόπουλος, Κανελλόπουλος, Κούλης και Παππάς, ενώ ο Νίκος Νοτιάς αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα την Τρίτη 4 Νοεμβρίου.
Κανελλόπουλος και Κούλης έκαναν δηλώσεις από κοινού, με τον πρώτο να δηλώνει με νόημα πως «η ΑΕΚ είναι δικέφαλη, όχι ακέφαλη»!
«Υπάρχει διοίκηση στην ΑΕΚ και συνεργαζόμαστε όλοι για το καλό της ομάδας» είπε ο Κανελλόπουλος, ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει τα σενάρια που έχουν ακουστεί για το ποιος θα είναι ο διάδοχος του Νικολαΐδη.
Από την πλευρά του, ο Νίκος Κούλης, τόνισε:
«Ήταν ένας αιφνιδιασμός για μας η παραίτηση Νικολαΐδη. Ο Ντέμης έχει οργανώσει έτσι την ΠΑΕ, ώστε μπορεί να προχωρήσει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες», ενώ κατέληξε λέγοντας πως αυτό που προέχει είναι να νικήσει η ΑΕΚ την Ξάνθη το Σάββατο 8 Νοεμβρίου.

Τα σενάρια της διαδοχής

Ο πρώτος υποψήφιος είναι θεωρητικά ο α' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, ο Τάκης Κανελλόπουλος, όμως αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες να διαδεχτεί τον Νικολαΐδη στην προεδρία είναι λίγες. Ο Κανελλόπουλος, μέχρι πρότινος δεξί χέρι του Ντέμη, δεν επιθυμεί, όπως διαρρέει από το περιβάλλον του, να αναλάβει πρόεδρος για διάφορους λόγους και ιδίως τη συγκεκριμένη στιγμή.
Το σενάριο της ανάληψης των προεδρικών καθηκόντων ο - εκ Νέας Υόρκης μεγαλομέτοχος- Νίκος Νοτιάς, ο οποίος έχει αναλάβει να χρηματοδοτήσει και το πρότζεκτ της κατασκευής του προπονητικού κέντρου, είναι μάλλον απίθανο, αφού ούτε ο ίδιος έχει εκδηλώσει επιθυμία για κάτι τέτοιο.
Επομένως, αυτό που είναι το πλέον πιθανό είναι να αναλάβει την προεδρία ένας παλαίμαχος κοινής αποδοχής. Τα ονόματα που έχουν κυκλοφορήσει είναι αυτά των Στέλιου Μανωλά, Λάκη Νικολάου, Θωμά Μαύρου αλλά και του Μίμη Παπαϊωάννου, χωρίς να αποκλείεται η έκπληξη από κάποιον άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: