28 Νοεμβρίου 2008

Πόλεμος για το «ζεστό χρήμα» του τζόγου

Στις 19 Απριλίου είχαμε γράψει για την κόντρα κ. Αλογοσκούφη με τον υπουργό Τουρισμού, Άρη Σπηλιωτόπουλο, με αφορμή την πρόθεση του πρώτου να ελέγξει (και) την επιτροπή τυχερών παιγνίων. Το θέμα επανέρχεται και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας παίρνει ιδιαίτερα σοβαρές διαστάσεις επειδή με αντικείμενο του πόθου τα 15 δις του ετήσιου τζίρου από τον τζόγο (τα μισά παράνομα) επαναδιατάσσεται ο χώρος της διαπλοκής.
Αφορμή για τον νέο πόλεμο, ο οποίος εξηγεί και πολλά από όσα γίνονται με το Βατοπέδι και άλλα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, είναι η πρόθεση της κυβέρνησης να περάσει από το βολή νομοσχέδιο που θα αίρει την απαγόρευση των τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα. Ήδη, λέγεται ότι έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα, περί τις 30.000 ηλεκτρονικά παιχνίδια που περιμένουν τη νομιμοποίηση του ηλεκτρονικού τζόγου. Ενώ παράλληλα βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας σε όλον σχεδόν τον Τύπο «περίεργα» δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «ήπιο τζόγο» κατά το «ισπανικό μοντέλο». Σημάδι ότι διακινούνται από το ίδιο κέντρο.
Το νομοσχέδιο διχάζει κυβέρνηση και άλλα κόμματα. Επικεφαλής της τάσης για άρση της απαγόρευσης φέρεται ο κ. Αλογοσκούφης. Στον αντίποδά του βρίσκεται ο προφήτης τους κρατικού τζόγου, ο κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ, ΔΣ του ΟΠΑΠ και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού. Ο ίδιος ο κ. Καραμανλής φέρεται να είναι υπέρ της διατήρησης της απαγόρευσης, αλλά δεν φαίνεται να ελέγχει ούτε το παιχνίδι αυτό. Πολύ περισσότερο, τον κ. Αλογοσκούφη.
Θυμάστε που γράφαμε για μια έφοδο του ΣΔΟΕ σε γραφείο στοιχημάτων στο Κολωνάκι και στη Θεσσαλονίκη (βλέπε εδώ). Πίσω από αυτό λέγεται πως είναι πολύ γνωστός και πολύ μεγάλος επιχειρηματίας με λατρεία στις Αγίες Οικογένειες και το ποδόσφαιρο. Ενώ την έφοδο λέγεται ότι οργάνωσαν οπαδοί του …ΟΠΑΠ στον πρώην ΣΔΟΕ.
Στο στόχαστρο των επιθέσεων εκ του ΟΠΑΠ βρίσκεται τελευταία και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του, Βασίλης Νιάδας. Όχι επειδή «έδωσε όλες τις δουλειές» στον Κόκκαλη, όπως τον κατηγορούν, αλλά επειδή ο κ. Αλογοσκούφης τον προορίζει για επικεφαλής της Επιτροπής Τυχερών Παιγνίων, μέσω της οποίας θα επιχειρήσει να ελέγξει θεσμικά τον τζόγο.
Δεν θα αναφερθούμε σε ονόματα των μεγαλοεπιχειρηματιών που συγκρούονται υπογείως για τον τζόγο, επειδή όλοι τους σχεδόν είναι μπλεγμένοι. Ιδίως εκείνοι που πρωτοστατούν στις αποκαλύψεις για το Βατοπέδιο. Μέχρι και έναν εκδότη λαθρόβιων εντύπων συναντά κανείς εκεί, το όνομα του οποίου θυμίζει γνωστό πολιτικό.

(Πηγή: Antinews.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: