13 Νοεμβρίου 2008

Ο Τεν Κάτε για Καβάλα

Ο Χενκ Τεν Κάτε παραδέχθηκε ότι η Καβάλα δημιούργησε προβλήματα στον Παναθηναϊκό, χαρακτήρισε φανταστικό το παιχνίδι και δήλωσε χαρούμενος από το πανό υποστήριξης προς το πρόσωπο του από τους φίλους του Παναθηναϊκού.
Ο Ολλανδός τεχνικός είπε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα:
«Θέλω να ξεκινήσω από την Καβάλα, η οποία είναι μια πολύ καλή ομάδα και έπαιξε ένα θετικό ποδόσφαιρο. Πολλές ομάδες που έχουμε αντιμετωπίσει έπαιξαν αμυντικά. Δεν έχουμε συνηθίσει να αντιμετωπίζουμε τέτοιες ομάδες στην Ελλάδα.
» Συγχαρητήρια στον αντίπαλο προπονητή. Η Καβάλα είχε πάθος, συνεχής κίνηση και αίσθηση του επιθετικού ποδοσφαίρου. Μας δημιούργησε αρκετά προβλήματα.
» Χάσαμε αρκετές ευκαιρίες, προηγηθήκαμε νωρίς αλλά έπρεπε να σκοράρουμε και στις άλλες ευκαιρίες για να σπάσουμε το ηθικό του αντιπάλου. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν πιο συμπαγείς στο κέντρο, ελέγξαμε το ματς και βάλαμε και δεύτερο γκολ.
» Η Καβάλα είχε φάσεις. Το ματς μπορούσε το παιχνίδι να λήξει 7-5. Ο αντίπαλος ήταν ανταγωνιστικός και αν συνεχίσει έτσι θα ανέβει κατηγορία. Ο κόσμος είδε ένα φανταστικό παιχνίδι και ο Τζόρβας έκανε σημαντικές αποκρούσεις».
Σε ερώτηση αν το τελικό σκορ είναι δίκαιο ο Τεν Κάτε απάντησε:
«Όπως είπα θα μπορούσε να είχε λήξει 7-5, αλλά αξίζαμε να κερδίσουμε. Κάναμε περισσότερες ευκαιρίες από τον αντίπαλο».



Επίσης, ο Ολλανδός δήλωσε ικανοποιημένος από την αμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού:
«Όταν δεν έχεις δεχθεί γκολ, δεν μπορείς να πεις ό,τι δεν είσαι ικανοποιημένος. Η Καβάλα έπαιξε επιθετικά και ήταν λογικό να κάνει φάσεις. Είχε όμως και ρίσκο γιατί έπαιζε ψηλά η άμυνα της. Αυτό το ρίσκο, αν εμείς κάναμε γκολ τις φάσεις, θα είχε εξελιχθεί σε καταστροφή για την Καβάλα».
Όσον αφορά στα θετικά και τα αρνητικά της ομάδας του από το ματς, τόνισε:
«Δεν είδα αρνητικά πράγματα, αλλά είδα πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν. Θετικό ήταν η νίκη, ενώ ένα ακόμη θετικό είναι ο Τζόρβας. Ήταν φανταστικός και έσωσε αρκετά γκολ.
» Επίσης ο Ρουκάβινα έπαιξε όλο το ματς και έδειξε σε πλήρη ετοιμότητα. Πέτυχε δυο γκολ και ήταν μέσα στη φάση στο τρίτο. Ήταν εξαιρετικός και έδειξε ό,τι μπορεί να μας βοηθήσει. Να μην ξεχάσω και τον Τζιόλη που ήταν πολύ καλός».
Τέλος, σχολιάζοντας το πανό των οπαδών για τον ίδιο, είπε:
«Δεν ήξερα ό,τι είχαν πανό, αλλά σίγουρα όμως είμαι χαρούμενος. Είναι πολύ θετικό να σε στηρίζει ο κόσμος αλλά κάποιοι βέβαια είναι και εναντίον μου. Δεν μπορεί είναι όλοι ευχαριστημένοι. Θα προσπαθήσουμε να τους ευχαριστήσουμε όλους ως ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: