17 Νοεμβρίου 2008

10η αγωνιστική: Η κριτική της διαιτησίας

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Σκληρό παιχνίδι με πολλά σφυρίγματα από τον κ. Κάκο. Μοίρασε πολλές κάρτες αλλά δεν είχε περιθώρια. Έχασε την φάση με τον Γκαρσία, ο οποίος χτύπησε εκτός φάσης τον Ντιόγο, αλλά ήταν δύσκολη, οπότε δεν του πιστώνεται όλο το λάθος. Η διαιτησία του κρίνεται ικανοποιητική.

Λάρισα-Παναθηναϊκός

Επιτυχημένη διαιτησία από τον κ. Καλόπουλο, που δεν χρειάστηκε να κόψει το παιχνίδι με πολλά φάουλ, ενώ είχε και δίκιο σχεδόν στο σύνολο των φάσεων.

ΑΕΚ-Πανσερραϊκός

Εύκολος αγώνας για τον κ. Κύρκο. Της ΑΕΚ ζήτησαν πέναλτι για σπρώξιμο στον Εντίνιο στο 95', αλλά δεν φαίνεται κάτι το επιλήψιμο, ενώ λανθασμένα ένας εκ των βοηθών του έκοψε ως οφ-σάιντ αντεπίθεση του Γεωργιάδη του Πανσερραϊκού.

Πανιώνιος-Ηρακλής

Σε μια αναμέτρηση με ελάχιστες δύσκολες φάσεις ο κ. Σταθόπουλος τα πήγε πάρα πολύ καλά. Ολόσωστη η μη κατακύρωση του τέρματος του Παπαστεριανού στο 64' καθώς ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλή βρισκόταν σε αντικανονική θέση.

Άρης-Αστέρας Τρίπολης

Πολύ καλή παρουσία του κ. Λαμπρόπουλου στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Απέφευγε τα πολλά σφυρίγματα και τις συχνές διακοπές του αγώνα. Προσπάθησε να μην δώσει κάρτες στο πρώτο 45λεπτο και του ξέφυγαν τρία μαρκαρίσματα στα οποία έπρεπε να δοθεί κίτρινη. Δεν υπέπεσε σε κάποιο μεγάλο λάθος.

Πανθρακικός-Skoda Ξάνθη

Αν ήταν ντέρμπι "αιωνίων" και όχι Θράκης, η συζήτηση για τη διαιτησία θα τελείωνε στον ένα μήνα... Κακός ο κ. Σταυρίδης και οι βοηθοί του, έχασαν αρκετές φάσεις, ακύρωσαν λανθασμένα της Ξάνθης με τον Σουάνη και γενικώς δεν στάθηκαν στο ύψος του αγώνα.

Εργοτέλης-Θρασύβουλος

Στη μοναδική κρίσιμη φάση ο κ. Καστανίδης ενέργησε σωστά. Ο διαιτητής του συνδέσμου Θεσσαλονίκης υπέδειξε σωστά πέναλτι για τον Εργοτέλη καθώς η μπάλα βρήκε στο χέρι του Βασιλείου μέσα στην περιοχή. Από εκεί και πέρα ο, πυροσβέστης στο επάγγελμα, 38χρονος διαιτητής δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες.

Λεβαδειακός-ΟΦΗ

Καλό παιχνίδι από τον διαιτητή κ. Χαραλαμπίδη. Άφησε τις φάσεις να εξελιχθούν και δεν σταματούσε κάθε λίγο και λιγάκι την αναμέτρηση. Χωρίς λάθη αλλά και χωρίς την δύσκολη φάση που θα σήκωνε συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: