23 Σεπτεμβρίου 2009

"Παίζετε" το κεφάλι του Σάντος

Τη νίκη με την οποία θα «επουλώσουν» τις... πληγές που τους έχει αφήσει η μέχρι στιγμής παρουσία τους στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα αναζητούν Πανιώνιος και ΠΑΟΚ στο εξ αναβολής παιχνίδι της πρεμιέρας που διεξάγεται απόψε (23/9, 19:00GR) στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

Οι «κυανέρυθροι» σε τρεις αγώνες αγνοούν την επιτυχία μετρώντας δύο ήττες από Λεβαδειακό και Αστέρα Τρίπολης και μια ισοπαλία με τον Εργοτέλη, μολονότι με τους αρκάδες και τους κρητικούς έπαιξαν στην έδρα τους.

Το κλίμα στο 'στρατόπεδο' της ομάδας δεν είναι καλό, με τους οπαδούς να κουνάνε... μαντίλια στον Εμίλιο Φερέρα μετά το τέλος του αγώνα της περασμένης αγωνιστικής με τον Αστέρα Τρίπολης.

Οι παίκτες έχουν πολλά παράπονα από τον βελγοϊσπανό τεχνικό, οι περισσότεροι διοικούντες θέλουν να τον 'καθαρίσουν', όμως η αμυντική στάση που κρατάει για την ώρα ο Κωνσταντίνος Τσακίρης κρατάει τον Φερέρα στον πάγκο του 'αιώνιου'. Αν όμως συνεχιστούν τα αρνητικά αποτελέσματα τότε θα πει 'αντίο'.

Για πρώτη φορά φέτος συμμετέχει σε αποστολή της ομάδας ο Φαμπιάν Εστογιανόφ, δείγμα της κρισιμότητας του αγώνα, αν και ο ουρουγουανός δεν είναι απόλυτα έτοιμος μετά την εγχείριση που έχει κάνει.

Νέο πρόσωπο, επίσης, είναι και ο Μπερνάρ Κουμορτζί, ο οποίος εξέτισε την ποινή του και θα πάρει θέση στην βασική ενδεκάδα του «αιώνιου» κόντρα στον ΠΑΟΚ, ενώ αλλαγές θα υπάρξουν και στην άμυνα, αφού εκτός αποστολής τέθηκε ο τραυματίας Ομο, ενώ και ο Σιόβας δεν ήταν καλός με τον Αστέρα και γι` αυτό ο βελγοϊσπανός τεχνικός προτίθεται να ξεκινήσει δύο εκ των Κοντοέ, Λάτκα και Σμόγιε στο κέντρο των μετόπισθεν.

Η αποστολή του Πανιωνίου αποτελείται από τους: Μπέλιτς, Ανδριόλα, Μανιάτη, Ουέλιγκτον, Λάτκα, Σιόβα, Κοντοέ, Τζαβέλλα, Σμόγιε, Νικολάου, Καστελιόνε, Σκούφαλη, Κούκετς, Γουνδουλάκη, Κουμορτζί, Σίμωση, Ρεκόμπα, Μπάλαμπαν, Ριέρα και Εστογιάνοφ.

Τον δικό του... σταυρό του μαρτυρίου κουβαλάει και ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος αμφισβητείται εντός και εκτός των τοιχών της Τούμπας, ωστόσο για την ώρα ο Θοδωρής Ζαγοράκης τον στηρίζει, με χρονικό περιθώριο τα δυο προσεχή παιχνίδι με Πανιώνιο και Ατρόμητο στην Αθήνα.

Ο Δικέφαλος σε τρία ματς μετράει μόλις μια νίκη επί του αδύναμου Λεβαδειακού, ενώ έχει μια ισοπαλία στην Τρίπολη και την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό την περασμένη αγωνιστική που έφερε κλυδωνισμούς στο οικοδόμημα του ΠΑΟΚ.

Η κρίση που υπάρχει στο ποδοσφαιρικό τμήμα μπορεί να ξεπεραστεί μόνο μέσα από διαδοχικά θετικά αποτελέσματα, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης και γι` αυτό η νίκη είναι μονόδρομος.

Ο Πάμπλο Κοντρέρας βρίσκεται και πάλι στα πλάνα του Φερνάντο Σάντος έπειτα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που βρέθηκε μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους. Ο πορτογάλος τεχνικός τον συμπεριέλαβε στην 18άδα. Αντίθετα εκτός αποστολής έμεινε ο Ματίας Βερόν όπως και οι τραυματίες Μουν, Μουσλίμοβιτς, Βιτόλο, Σνάουτσνερ και Αμπουμπακάρι.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ αποτελείται από τους: Χαλκιά, Κρέσιτς, Αραμπατζή, Κουτσιανικούλη, Μαλεζά, Παπάζογλου, Φωτάκη, Μπιζέρα, Τσιρίλο, Κονσεϊσάο, Κοντρέρας, Φιλομένο, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Σαβίνι, Σορλέν, Βιεϊρίνια.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

«Μπαστούνια» τα βρίσκει ο ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη με αντίπαλο τον Πανιώνιο. Και αυτό αποδεικνύεται από την ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων στο πλαίσιο των επαγγελματικών χρόνων του ποδοσφαίρου (από το 1979-80), όπου σε 27 παιχνίδια, ο Δικέφαλος έχει μόλις 5 νίκες.

Αν, τώρα συνυπολογίσουμε και τα προηγούμενα παιχνίδια, από καταβολής Α' Εθνικής, ο Πανιώνιος έχει συνολικά 18 νίκες, ο ΠΑΟΚ 9 και οι ισοπαλίες φτάνουν τις 20. Η μεγαλύτερη νίκη των «κυανέρυθρων» είναι το 5-1 της περιόδου 1963-64 και η μεγαλύτερη του ΠΑΟΚ το 4-0 της περιόδου 1975-76.


Δεν υπάρχουν σχόλια: